Skocz do zawartości

Mętna Woda.

StoneKnight

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Mam pytanie, bo mam bardzo mętną wodę w akwarium, nie jest to związane z tym że czyści się co miesiąc akwarium itp

Akwarium mam drugi dzień , wczoraj była lekko mętna a dziś jest bardzo mętna, mam 4 rybki i póki co zero dekoracji typu kamyczki itp.

Czym to jest związane ? grzałka śmiga, filtr też .

nieregulaminowa sygna

Glony. Wystarczy tylko jeden gowniany,malutki np. 0,05mm zalążek tego syfu i juz zaczyna sie rozprzestrzeniac :/ ja sie z tym badziewiem mecze pol roku. Prawdopodobnie jakas ryba je "przyniosla" ze sklepowego akwarium. Zrób reset akwarium- ryby do sloika, wymiana wody, pucowanie akwarium i sprboj znowu. Znowu metnieje? Kup preparat antyglonowy, on je wszystkie podnosi do gory i potem trza tylko zebrac czyms ta warstwe :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Ryby do miski (nie słoika, bo się uduszą), akwarium wyszoruj jakąś szczotką, nie używaj żadnej chemii tylko czystej wody. Potem chwilę poczekaj aż woda się ustoi i tlen się rozpuści (filtr włączony wiadomo), pamiętaj aby grzałka grzała na odpowiednią temperaturę. Masz żwirek? Żwir często wciąga brudy, a jak wiadomo ryby też wydalają to co zjedzą. Możliwe, że dajesz im za dużo jedzenia. Jak jeszcze coś to pisz, mój tata zajmuje się akwarystyką jako hobby od kilkunastu lat.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

No nic, spróbuję w poniedziałek bo jutro niedziela i nie będę miał czasu a w poniedziałek jadę do sklepu zoologicznego gdzie pracuje kumpel mamy i mi poradzi na xxx sprawy.

Gdy kupowałem akwarium 2 dni temu to pytałem się o wszystko, babka powiedziała że nie trzeba glonojada bo małe akwarium a sama nie miała nawet go na sprzedasz -_-

Powiedziała żeby karmić raz dzienni lub 2 razy ale malutko, druga rzecz powiedziała że gdy temp będzie nie odpowiednia, np za zimna lub za ciepła to rybki zdechną , póki co ani jedna nie zdechła;]

Tylko został problem z mętną wodą, i tutaj mam pytanie. Gdy wyciągnę rybki do miski z wodą 1.) ale jaką ? np z kranu letnią ? druga rzecz, przyczeszę akwairum, naleję wodę letnią z przychylnością na zimną i trochę ciepłą i włączę grzałkę i filtr i odczekam trochę i normalnie rybki przelać ? bo babka powiedziała że musi się wyrównać temp między ich wodą a tą w akwarium .

nieregulaminowa sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Mętna Woda.   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...