Maximus6545 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Siema mam pytanie odnośnie clienta/launchera do minecraft. Czy można go pobrac na Mpcforum oraz modyfikować pod własny server ?? Czy trzeba tworzyć go własnoręcznie jak tak może mi ktoś pomuc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e4aENHQe2uWCCvQfUJsTGQCZJDmLRpof Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Launchera musisz napisać sam. No chyba że ktoś Ci udostępni source. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serip Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Lepiej jak napiszesz sam - wiesz jak działa i jakie ma funkcje. Edytując bez zgody autora możesz naruszać prawa autorskie. http://www.mpcforum.pl/topic/1587992-unikalna-gierka-na-twĂłj-serwer-minecraft-plugin/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smekcioq Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Odpowiedzi na pytania: Czy można go pobrac na Mpcforum oraz modyfikować pod własny server ?? Nie można go pobrać na MpcForum (możesz pobrać na dysk). Nie zmodyfikujesz go, bo nie masz kodu źródłowego. Czy trzeba tworzyć go własnoręcznie jak tak może mi ktoś pomuc? Tworzyć własnoręcznie możesz laurkę dla dziewczyny. Launcher możesz napisać w programie. Nikt Ci nie pomoże chyba że zapłacisz. Niech Ci ktoś pomorze z ortografią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adx52x Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Gdzieś w necie widziałem source , no ale teraz nie znajdę , najlepiej pisz sam , naucz się języka . No chyba , że wolisz iść na łatwiznę to poszukaj source w necie , lub komuś zleć napisanie i mu zapłać . Pomogłem ? Daj lajka . ; ) Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. Wiadomości z kolorem z komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunner Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Najprostszy możesz zrobić w kilka minut . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James1919 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A czy mogę wiedzieć jakim językiem programowania się taki launcher robi java? Czy coś innego Może się przydać ta znajomość Cześć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszKonkol Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Chyba odrzebuje temat, ale właśnie okryłem jedną ciakawą żecz: - pobieramy MinecraftSP (piracki launcher minecrafta) WAŻNE aby był w formacie *.jar - pobieramy MCP (na dowolną werję MC - np. na 1.3.2) - wrzucamy wszytskie pliki MC do folderu jars w MCP (tak jak się przygotowuje MCP do tworzenia moda) - wchodzimy do jars\bin i otwieramy minecraft.jar (przy pomocy np. 7zip'a) - do tego co się nam otworzy, kopiujemy pliki, które znajdują się w MinecraftSP.jar (MinecraftSP.jar też musimy wcześniej otworzyć archiwizatorem) - odpalamy decopile - mamy (w folderze src) zdekopilowane pliki lanchera - zabieramy się za edycję kodu źródłowego - ponownie kompilujemy (NIE za pomoca MCP, tylko przy pomocy eclipse lub CMD) - kopijemy pliki (klasy) które edytowliśmy i wklejamy je do MInecraftSP - uruchamiamy MinecraftSP - cieszymy się z "własnego" launchera Pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.