Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jak i kim grać w LoL (początkujący)?

ZiomalZfirmyHG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Możecie mi doradzić kogo łatwo ogarnąć? Gram teraz Garenem i fajnie mi się nim gra, z ziomkiem ogarniamy wszystko zazwyczaj, jakieś rady? Lubię TANKI i WOJOWNIKÓW. Bo ja zawsze lecę na pierwszaka :D

Take it easy my friend

Opublikowano

Dobrze, że wybrałeś Garena.

Jest to dobra postać na początek.

A z tanków to ci mogę polecić Dr.Mundo

Kosztuje tylko 1350, więc na początek jest dobry.

Jak będziesz mieć dobry build to będziesz miał 5000 HP i 70 regeneracji zdrowia na sekunde.

Wtedy wróg będzie miał problem z pokonaniem ciebie.

Nawet 3 wrogów nie będzie cie mogło zabić.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Większość graczy zaczyna swoją przygodę z LoLem od łuczniczki Ashe, tobie też ją polecam bo ma slowa i stuna, a początkujący gracze robią wszystko, żeby tylko zdobyć killa więc wciągasz kogoś pod wieże walisz stuna później slowa i masz killa ;d

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ryze, postac bez skillshotow, glownie tankowata ze sporym dmg.

Annie, szybkie combo ze stunem, mozesz zaczac od Q gdy nie jestes pewny ze trafisz i przeciwnik pada :)

Opublikowano

Mówisz, że lubisz się wbijać jako pierwszy? ^^ W takim razie polecam Ci Amumu, jednakże ma on nieco inną rolę niż wojownik, ponieważ jest to zazwyczaj tank. Oczywiście nikt nie zabrania zrobienia go pod offtanka i wtedy masz całkiem spory dmg : ) Obszarowe ultimate+stun czynią z Ciebie inicjatora, więc możesz śmiało wbijać się pierwszy.

Opublikowano

Dobra więc teraz po przeczytaniu tego wszystkiego, decyduję się na Amumu lub Dr. Mundo, który lepszy? Jakie zrobić buildy na nich? Co sądzicie jeszcze o Master Yi? Widziałem że koksi strasznie.

Take it easy my friend

Opublikowano

Na początek masz do wyboru w sumie 2 postacie :

garen

Ashe

Garen :

Niski cooldown skilli

Wytrzymały, idealny tank

Wspaniała regeneracja HP

Umiejętność do ucieczki, ciężki do złapania

Użyteczny w trakcie late game

Doskonałe early

Silence

Brak many

Ashe :

+ Spowolnienie w skillach

+ Skill, który może przelecieć przez całą mapę i uderzyć całą grupkę graczy (jeśli w niej są), jeśli nie pojedyńczego

+ Jeśli jesteśmy nafeedowani krytyki wchodzą niesamowite oraz prędkość ataku też mała nie jest.

Polecam uczyć się na ashy a puźniej zbierać na trynde lub annie

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Na początek masz do wyboru w sumie 2 postacie :

garen

Ashe

Garen :

Niski cooldown skilli

Wytrzymały, idealny tank

Wspaniała regeneracja HP

Umiejętność do ucieczki, ciężki do złapania

Użyteczny w trakcie late game

Doskonałe early

Silence

Brak many

Ashe :

+ Spowolnienie w skillach

+ Skill, który może przelecieć przez całą mapę i uderzyć całą grupkę graczy (jeśli w niej są), jeśli nie pojedyńczego

+ Jeśli jesteśmy nafeedowani krytyki wchodzą niesamowite oraz prędkość ataku też mała nie jest.

Polecam uczyć się na ashy a puźniej zbierać na trynde lub annie

Czytałeś mój pierwszy i ostatni post? 1. post: Chcę grać jakimś wojem/tankiem. 2. post: Amumu czy mundo?

Oraz teraźniejszy post:

Jaki build na offtanka w amumu/mundo?

Take it easy my friend

Opublikowano

1 post. Garen - postać w sumie idzie pod tanka...

2 post. Mundo

3 post.

-Regroth Pendat

-Warmog

- Buty, nie wiem jakie

- Force of nature

- thormail

- na koniec jedziesz coś pod tanka albo bierzesz anioła

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Moją pierwszą postacią był Nasus (tak, dobrze to pamiętam)

- daje radę jak i w jungli, tak i na solo topie.

- potężny slow

- ult bardzo przydatny gdy ktoś wbija się za Tobą pod wieżę

- o pasywie nie wspomne, bo to jest jeden dla mnie z najlepszych w grze

Osobiście polecam go, gram nim jako AD

EDIT : Nasus też jest bardzo dobry gdy jest robiony pod tanka :)

Opublikowano

-Regroth Pendat

-Warmog

- Buty, nie wiem jakie

- Force of nature

- thormail

- na koniec jedziesz coś pod tanka albo bierzesz anioła

Hmm, a mogę te wszystkie itemy dokładnie i po Polsku? Ponieważ ja mam polską wersję gry i nie za bardzo w itemach po ang. jestem.

Take it easy my friend

Opublikowano

Polecam Ci na początek, na przykład:

Teemo.

> Łatwy do ogarnięcia

> Pod AP miażdży

> Speed attack + główne bicie z Q i hitów - to wystarczy aby kogoś złożyć :)

> Grzybki, dzięki sporemu AP potrafią uprzykrzyć życie zabierając nieco hp, bądź po prostu pomóc gdy kogoś gonimy

> Pasywka dzięki której jest niewidzialny gdy się nie rusza

> Tani, 1350 PZ

Master Yi

> Tani, 450 PZ

> Dobre wkurzanie i dmg z Q

> Jeśli walczysz wręcz, czyli nie używając skilli - powiedźmy, że wykorzystaliście swoje combo i np. macie mało many to w early może Cię uratować W. Lecząc się dostajesz 100 armora.

> Ulti dobre do walki jak i do ucieczek/gonienia

> Duży DMG, w szczególności, że dzięki pasywce i buildowi idzie pod krytyki i speed attacku.

E9mwj60.png
Opublikowano

Chłopie, zastanawiasz się nad Mundo i Amumu ?

Już Ci mówię, dlaczego masz ich nie wybierać :)

Mundo -

Jego skille zabierają Ci HP, znając twój skill, wnioskuje, że nie będziesz trafiał jego tasakami (q), W będziesz włączał cały czas do farmy, ulta będziesz zachowywał na ostateczność (ale to mundo, na nim ulta używa się w junglii na miniony, bo cooldown nie jest spory). Po prostu sam zabijesz siebie :/

Amumu -

Manożerny tak strasznie, że nic nie będziesz nim robił do 20min. Amumu to typowy jungler, bez blue (taki buff na reg. many) staje się bezużyteczny. Może później, gdy coś zacznie budować na manę (frozen heart) albo jakiś filozofer (nie wiem jak pisze się to po angielsku).

Ja Ci polecam wszystko bez many, czyli Garen, Master Yi, Tryndamere, Jax (ma manę, ale jest potężny :)), Cho'Gath (dla mnie, najlepszy solo topper w tym momencie w grze), Shen, Olaf.

Tyle.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Większość graczy zaczyna swoją przygodę z LoLem od łuczniczki Ashe, tobie też ją polecam bo ma slowa i stuna, a początkujący gracze robią wszystko, żeby tylko zdobyć killa więc wciągasz kogoś pod wieże walisz stuna później slowa i masz killa ;d

Ja zaczynałem Ashe i Masterem. Dobre postacie, ponieważ szybko możesz nauczyć się nimi grać.

"Bo ja zawsze lecę na pierwszaka :D" Na pewno z ashe pójdziesz na pierwszaka -,-

Co do teamtu polecam chogatha, ja kiedy miałem mały lvl składałem rabadona i nauczałem ich jak sie gra :D.Zagraj sobie jeszcze warwickiem i xinem

Opublikowano

Malphite;

• slow
  • aoe dmg
  • zwiększony armor, m.res w
  • aoe ulti, bardzo przydatne
  • dobry na topa, jungle
  • dość łatwy do ogarnięcia

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

wawrick jest swietna postacia dla poczatkujacych jest tankowaty oraz ma ogromny lifesteal (kradziez zycia)

malphite jest takze dobry z q ma kradziez ms(predkosci ruchu) oraz swietne ulti do rozpoczynania teamfightow(wskakiwania na pierwszego) jeden z jego skilli skaluje sie z armorem

Opublikowano

AP to nie mana, tylko punkty umiejętności. One dodają ci obrażeń do skilli. Ja także polecam ci Teemo pod AP, bo przy dużym AP do skilla na E dodaje 250 damage. I wtedy grzybkami zadajesz 1000 DMG.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Cześć kolego !

Polecę Ci Cho Gatha ~~ Postać strasznie mocna na solo topie , ale również w jungli jak i midzie .

Przykładowy build :

ninja-tabi.png lub mercurys-treads.png abyssal-scepter.pnghorizontal-connect.pngfrozen-heart.png

vs Magów : wits-end.pnghorizontal-connect.pngforce-of-nature.png

vs Wojowników etc : randuins-omen.pnghorizontal-connect.pngguardian-angel.png

Jeśli jesteś strasznie agresywnym graczem : phage.pnghorizontal-connect.pngwits-end.pnghorizontal-connect.pngrabadons-deathcap.png w między czasie kupujesz : elixir-of-brilliance.png

I NIE ZAPOMINAJ O : sight-ward.png

Puff :*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...