Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Spalanie tłuszczu i inne.

Fouczer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam 18 lat i 185 cm wzrostu, ważę 85-88 kg. Jak każdy facet chciałby wyglądać dobrze. Postanowiłem w końcu spalić ten tłuszcz i wyrobić sobie mięśnie. Jak to się mówi, najpierw masa potem rzeźba. Masę mam - średni brzuch oraz średnie uda. Nie jestem gruby, ale też nie chudy.

Od niedawna zacząłem ćwiczyć po 30-50 min w domu. Głównie robię pompki i brzuszki, innych ćwiczeń takich bardziej znanych nie znam. Oczywiście uczęszczam na każdej lekcji W-F i staram się tam jak najbardziej zmęczyć żeby jak najwięcej spalić.

Przejdźmy do sedna sprawy. Chcę spalić tłuszcz i wyrobić mięśnie. Nie wiem czym się odżywiać, jakie ćwiczenia robić i ogólnie proszę doświadczonych w takich sprawach o pomoc. Niby od stycznia mam zacząć chodzić na siłownię razem z wujkiem (wiadomo samemu jest lipnie)

Tak więc, proszę o pomoc dla grubaska.

06c42be071131.png

Opublikowano

Zacznij biegać / jeździć na rowerze - to są bardzo dobre i sprawdzone metody na pozbycie sie brzucha. Kolejna sprawa, udaj się do dietetyka niech sporządzi dla ciebie odpowiednią dietę - porady osób niewykwalifikowanych do ich dawania mogły by ci zaszkodzić, a tego nie chcemy.

Czyli tak jak mówię, na ten czas dużo biegania lub jazdy na rowerze. Do stycznia spokojnie spalisz z 10-15kg, a potem to już na siłce wyrobisz sobie co tam chcesz, ale najlepiej to bicki i brzuch :)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Nie lepiej zrobić na przykład tak, że będę jeździł rowerem do stycznia a w styczniu na siłowni wynajmę osobistego trenera i to on będzie mi podawał diety? Przy okazji zaliczać siłownię będę :)

@Edit

Oczywiście podczas jazd na rowerze nie obeszłoby się bez ćwiczeń w domu jakie teraz robię - w ogóle ma to sens robić przez 40 min pompki i brzuszki? :D

06c42be071131.png

Opublikowano

To co koledzy napisali wyżej - zacznij dużo biegać. Dietę znajdziesz sobie na internecie odpowiednią dla siebie, naprawdę łatwo znaleść.

80634320672982814763.png

Resthea.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...