Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Spadek fps po patchu.

Kronogs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam problem aczkolwiek grałem 3 dni temu w lola i było wszystko ok.

Dziś wchodzę :

-- Te same ustawienia co miałem.

I podczas farmy wszystko ok trzyma się przy 60 fps +

Rzucam skill lub walcze z kimś spada do 14 fps a przed patchem miałem normalnie i w tf i w farmie stałe 60 fps.

Nie wiem co się stało .

-- Antywirus ( Norton ) oryginalny skanowałem system nic nie wykryło.

-- C-cleaner wszystko ok.

-- Użycie procesora prawie w ogóle.

Może jakieś pomysły ?

Dodam też że zrobiłem ( Właśnie robie ) Napraw client League Of legends.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Uaktualniales windowsa w przecioagu tych 3 dni?

@ down windows update aktualizacje dla windowsa automatyczne . u mnie czesto cos spierdola i pozniej mam po 12 fps gdzie na moim sprzecie niema prawa cos takiego sie stac

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Ten patch stał się bardzo wymagający w ustawieniach Grafiki zmniejsz minimalną liczbę klatek na sekundę. Masz ustawione 60 FPS, mój brat też tak miał, poprostu, czasem spada FPS, po czym komputer odciąża coś, aby twoje FPS wzrosły. Po zmianie na niższe gra będzie dalej płynnie chodzić, a tobie to pomoże :)

Opublikowano

Też miałem takie błędy, nic nie poradzisz, starsze stery grafy(nie zawsze pomaga), albo czekać na nowy patch.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Sterowniki raczej tu nic nie zrobi. Riot ostatnio robi takie patche, że nie podporządkowują się pod słabsze komputery, tylko robią jedno jakościowe. Żadne zmniejsze fps per sec niczego nie zmieni, tak samo jakieś konfiguracje, sterowniki etc.

Just wait.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano
xD pisałem to już w wielu tematach zmieńustawienia lola na najmniejsze wymagania Video zainstaluj program Game Booster i otwieraj lola w nim , przeinstaluj jave jeśli masz starą wersje to napewno doda ci około 15-20 fps jeśli chcesz mogę ci pomysłów jeszcze wiele wypisać i programów :)
xmMfHrm.png
Opublikowano

Sterowniki i karta graficzna tu nic nie pomoże, błąd w patchu jak to kolega powyżej napisał.

Mam lapka na którym śmiga BF3 na full detalach a gdy Karthus odpala ulti FPS spadają mi do 15+

(Spadek FPS zauważyłem tylko jak Karthus odpalał ulti, wiecej razu nie widziałem :P)

Opublikowano

Sterowniki raczej tu nic nie zrobi. Riot ostatnio robi takie patche, że nie podporządkowują się pod słabsze komputery, tylko robią jedno jakościowe. Żadne zmniejsze fps per sec niczego nie zmieni, tak samo jakieś konfiguracje, sterowniki etc.

Just wait.

Ok napisałeś frame per second per second .. zmniejszenie grafiki napewno pomoże .

xD pisałem to już w wielu tematach zmieńustawienia lola na najmniejsze wymagania Video zainstaluj program Game Booster i otwieraj lola w nim , przeinstaluj jave jeśli masz starą wersje to napewno doda ci około 15-20 fps jeśli chcesz mogę ci pomysłów jeszcze wiele wypisać i programów :)

Co ma java do league of legends ? Nie piszemy tu o minecraftcie.

Opublikowano

Mam ten sam problem, najgorzej jak Kartus Walnie ulta. to gra zachowuje się jak POKAZ SLAJDÓW ale to nie tylko przy Ulti kartusa ale ogólnie.

Opublikowano

Mi też spadło trochę FPS'ów przez tego Patcha. Spróbuj zmniejszyć ustawienia, a przede wszystkim zmniejszyć cienie.

91041133664860587265.png
Created by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...