Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dzielenie internetu

Gość Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieszkam na wsi i mam problem z wielkością łącza, ale to szczegół.

Problem dotyczy tego, że mój internet wynosi 2 mb/s, który jest dzielony na 2 komputer, na komputerze mamy jest baza, livebox podłączony do komputera. Kiedy zaczynają oglądać filmiki, grać w jakieś gry potrzebujące internetu etc, wtedy u mnie, interne wynosi baaaaaaaaardzo mało. Jest jakiś sposób, którym mógłbym przydzielić, aby mi dawało więcej internetu niż bazowemu komputerowi ?

Problem 2 : Jest jakaś sieć, podobna do Neostardy, która ma w ofercie telewizję, internet, oraz telefon w 1 pakiecie ? Jak tak to jaka, oraz dodam, że nie może opierać się na zasięgu, musi być tak jak z Neostradą, np. nie może być LTE, bo to opiera się na zasięgu.

Opublikowano

Orange FunPack HD ma telefon stacjonarny + telewizja + internet w jednym pakiecie.

Kolego, Orange połączyło się z Neostradą, ja właśnie posiadam FunPack :)

Niech wypowiadają się osoby z wiedzą na ten temat.

Opublikowano

To kup ruter i podlacz ruter z liveboxem kabelkiem RJ45 (skretka). Wtedy od rutera kolejne 2 do kazdego z komputerow, i wtedy na ruterze bedziesz mogl sobie ustawic przydzielanie lacza (Quality of service, QoS)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...