Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Yorick ?

majki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy oplaca mi sie kupic yoricka ? Bo slyszalem ze nerf sie dla niego szykuje, jeszcze nigdy nim nie gralem i nie wiem czy nadal jest wystarczajaco silny.

Opublikowano

nerfa to on dostał w ostatnim paczu, chyba jego skille potrzebują wiecej many niz kiedys . teraz nic dla niego nie ma . ja Ci go dalej polecam, dla mnie dalej jest mocny na topie .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Dostał nerfa już jakiś czas temu.

Yorick jest baaardzo dobrą postacią, ten nerf nic go nie zmienił, dalej siepie 2 osoby na solo

Jeśli chcesz bardziej przeczytać o Yoricku wczoraj stworzyłem Tut (jeszcze troche go podrasuję) http://www.mpcforum.pl/topic/751836-tutyorick/#entry5472427 , może ci się przyda, poczytaj trochę, bo jest co.

Może przekonasz się do tej postaci :)

Opublikowano

Mam Yoricka i go w miarę ogarnąłem. Lecz jak dla mnie strasznie nudny champ. Nie grałem nim od miesiąca. Zależy też jeszcze od twojego stylu gry, ja na przykład wolę grać postaciami, które mają dobrego burst'a.

Opublikowano

Ja lubie potężny dmg przy dobrym survi (Jax <3 , Olaf ,etc.) czesto tez gram ad / ap carry, rzadziej juz supportem , tak to moge grac wszedzie, tylko supportem jakos nie lubie bo mam przyzwyczajenie ze zabijam ;P

Opublikowano

No to sięrozpiszemy najpierw historia

Yorick to dość wyjątkowy i uniwersalny champion. Zależnie od budowy może zostać dobrym tankiem, offtankiem z pierdyknięciem lub twardym DPS'em. Niestety zaraz po wyjściu został obłożony najróżniejszej maści przekleństwami, jakim to on gównem nie był. Były to opinie graczy dopiero zaczynających grę nim, a oczywiście po tej pierwszej grze od razu pisali prośbę do Riotu aby oddano im "wyrzucone w błoto" IP (niestety nawet Riot podzialał ich opinię). Tymczasem Yorick już wtedy był dość mocnym pickiem, wymagał jedynie chwili czasu na opanowanie i dobrego buildu. Teraz, po buffie, Yorick jest uważany przez mniej więcej połowę graczy za dobry pick. Niestety druga połowa wciąż uważa go za "gówno".

Sam gram Yorickiem od daty jego wyjścia, i muszę przyznać, że od samego początku mi się spodobał. Podobała mi się sama wizja Riotu na temat grabarza, a (jakże negatywna) opinia graczy, jeszcze bardziej mnie do niego przyciągnęła. Po zagraniu nim pierwszej gry byłem bardzo zadowolony. Nie z osiągniętego rezulatu, który jak pamiętam nie powalał na kolana, a z przyjemności z gry, którą dostarczał grabarz.

a teraz wady i zalety naszego grabarza

Mocne Strony:

+ Wytrzymałość

+ Dobre bazowe statystyki

+ BARDZO dobre leczenie

+ Redukcja dmg

+ Dobry pusher

+ Niskie cooldowny

+ Teamfight 6 vs 5 czyli nasze Ultimate

+ Wiele ścieżek budowy

+ Masa funu

+ Harass

Słabe Strony:

- Trudno kogokolwiek zabić bez wprawy

- Dość manożerny, nawet po buffach

- Trudny do opanowania

- Postacie z blinkiem dość trudno złapać

- CC łatwo nas kontruje

- Słabe CC

Nie będę się już rozpisywałbo stworze tu poradnik o mym maine ale proszę może ci się przyda

xmMfHrm.png
Opublikowano

Up dobrze mówi... sam gdy pierwszy raz grałem yorickiem to uważałem ze to gowno itp... nie da sie grać... lecz poświęciłem mu troche czasu ogarnąłem build skille... i teraz uważam ze jest to jedna z najlepszych postaci..

Opublikowano

Yorick jest teraz dla mnie najlepszym championem.

Zagrałem nim 4 razy więc nie uważam się za pro playera, ale jest to super postać.

Na spokojnie z manamune i warmogiem jechał 3 vs 1.

Ostatni mecz grałem solo vs morgana i katarina. W ogóle do farmy nie podchodziły. Ma potężny harras, a dopuszczenie go do farmy jest najgorszą rzeczą jaką można zrobić.

Polecam jego zakup.

SunzykPL

League of Legends player

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...