Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposoby zarobku na Solarze (s26)

LordZibi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SPOSOBY ZAROBKU NA SOLARZE

No siemka , widzę , że ludzie często piszą tematy jak zarabiać , a najczęściej jak zarabiać na Solarze.

Więc podam tu kilka sposobów , te sposoby są najlepiej przystosowane do tego serwera (oczywiście według mnie).

Sam się o to pytałem , szczerze. Ale jak teraz tak wszystko zebrać w kupę to będzie poradnik.

SPOSÓB 1.

Jest to sposób przy którym się nie narobimy , ale jest to trochę nudne.

Polecam dla tych co dopiero zaczęli tam grać.

Kupujemy przepustkę do V2 (kosztują 9SM , chyba , że za yangi to około 1kk).

Idziemy oczywiście do V2 na spoty szponów najlepiej. Będą tam expić różne osoby , niektórzy nie zbierają itemków , wypadających.

Te itemki będziemy MY będziemy zbierać. Polecam zbierać dzwony , bo one nie zajmują dużo miejsca w eq oraz tarcze (lwia , budda itp.). Później możemy sprzedać innym graczom , ja polecam tarcze graczom , a te dzwony to handlarce.

SPOSÓB 2.

Robimy dropa (mentala) skile wbijamy mu tylko w silne oraz 1 w duchowe. Wbijamy mu 15lv oraz eq+6/7/8/9 idziemy dropić do M3 (Imha). Dropią tam bardzo cenne itemki - FMS'y , riby , koziki , tarcze różnego rodzaju. Możemy do tego kupić rękawicę złodzieja z IS'u.

SPOSÓB 3.

Robimy dropa (body'ego) skile najlepiej dawać w aurę , można dać ewentualnie 1 w wirek. Wbijamy mu z 12-15lv i eq +6/7/8/9 no i idziemy dropić na metki bitwy. Jak ktoś chce może botować i pobrać sobie botka na wykrywanie metinów. Jak to z metków będą nam wypadać ku , kd itp.

SPOSÓB 4.

Robimy dropka (najlepiej mental lub body) , wbijamy mu z 15-25lv , eq+6/7/8/9 i idziemy dropić do lochu medale , możemy kupić rękawicę złodzieja z IS'u. Według mnie teraz , gdy medale chodzą po 90-150k to nie warto tak zarabiać , ponieważ mało kasy będzie , chyba , że ktoś ma bardzo duże szczęście , a medale to nie wiem czy tak szybko Ci kupią.

SPOSÓB 5.

Wbijamy 30lv , kupujemy wędkę , papkę - robaki i idziemy tradycyjnie wędkować.

Polecam ściągnąć FB (polecam od Kamera) i same nam się będą łowić ;] Potem rybki otwieramy i małże wypadają , a te małże sprzedajemy.

SPOSÓB 6.

Przy tym się już tak więcej narobimy , bo musimy zrobić dropa , wbić mu 35lv i zrobić boja a do tego dobre eq.

Gdy już mamy takiego dropa , idziemy nim na metki do M2. Jest z tego świetny zarobek , ale pracy na początku dużo.

Dropią ku , kd itp.

BYŁY TO TYLKO SPOSOBY NA ZACZĘCIE GRY NA SOLARZE!

Więc nie będę tu wypisywał takich sposobów np. że kupujemy taniej , sprzedajemy drożej.. czy tam idziemy na kowala do dt.

Masz jakiś swój sposób? Pisz w komentarzu , a ci go dopiszę!

SPOSOBY INNYCH:

Sposób Spaxor'a

To jest ukryta treść, proszę

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Dobrze opisane oraz przemyślane.

Teraz tych pytań jest od multum jak zarobić etc. Proponuję zrobić Ci ogólniejszy temat jak zarabiać ogółem na PL'u a może ktoś to podepnie.

Opublikowano

Dodany sposób Spaxor'a. Jeśli masz jakiś sposób , który jest przydatny też go dodam!

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Ja osobiście dodałbym jeszcze zarobek na best. specjaliście. 18/30 lvl i bijemy, dużo FMSów i jelonków. EQ byleby było+6 (minimum), postać body.

@TOP:

Przepraszam mój błąd, nie zauważyłem sposobu Spaxor'a.

h6IduA1.png

Opublikowano

Tutorial jest wykonany na poziomie zaawansowanym. Tekst jest przemyślany, napisany prostą polszczyzną. Bardzo dobra robota.

/Nieregulaminowa sygnatura

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Wedlog mnie troche slaby jest ten poradnik. Dla poczatkujacych graczy nie przyda sie ten poradnik poniewaz piszesz zeby wziac eq +6-9 a raczej nowy gracz takiego nie zdobedzie, a dla graczy ktorzy maja takie eq to juz raczej beda wiedziec gdzie zarabiac... Ale pochwale cie za starania :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Może byc przydatne dla kogos kto zaczyna grę, w zaleznosci od serwa (zalezy jak stoją ceny) mozna dropic tez ulepki, ezo przew. k.k zeby orka ogony +, tez mozna ladnie zarobic

Bar-Brothers-290x160.jpg

Don't stop, just keep goin' on !

Opublikowano

przydatny poradnik lap + 

srednio.gif

[50]+ [100]+ [150]+ [200]+ [250]+ [300]+ [350] +[400]+ [450]+ [500]+ [550]+[600]+ [650]+ [700]- [750]- [800]- [850]-

Nie bądź luj daj LAJKA

Opublikowano

teraz są już bryłki w IS na PL wiec rynek pójdzie w dół

BKHXTTo.jpg

Robię prezentację serwerów /banery / sygnatury i inne 

ZAPRASZAM WWW.MPCforum.PL/ 11 Kwiecień START MPCforum 2 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...