Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 1700-1900 zł do gier

Rones

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

I teraz tak z kartą radeon hd7770 koszt zestawu wychodzi 1757zł (wtedy spokojnie mógłbyś dokupić dodatkowe 4gb ram)

Ale to również zależy od roździelczości na jakiej grasz, w przypadku fullHD to na Twoim miejscu spróbowałbym naciągnać budżet i dołożyć do hd7850 bo to jest naprawdę opłacalna karta :)

Pomiędzy jest jeszcze do wyboru gtx650ti ale Ci zieloni powydawali jakieś wersje 1gb, 2gb różne przepustwowości szyny i już niewiem czy to się wgl opłaca :P

Tak czy owak za tą kwotę zestaw który zaproponowałem będzie optymalny :)

@Edit

Patrząc na testy myślę że można by się było zastanowić nad kupnem tej karty

perfrel.gif

Opublikowano

@Up

W żadnym wypadku nie 650Ti w tej cenie masz 7850.

Wywal tego i3 przecież to padaka, w tak niskim budżecie bierzesz 965 BE do tego ga-970a-ud3, fortisa i kręcisz na 4,5

MOBO nie przyszłościowe.

Zasilacz 450W?! Co za ludzie dajesz tu OCZ 550W, a nie jakiś no name 450W

Jeżeli nie znasz się to po kiego wpiszesz posty i wprowadzasz w błąd?

@Autor

Masz starą nagrywarkę, albo dysk?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@UP

Weź się ogarnji bo widzę że musisz się przyczepić każdego byle posta nabić, w poprzednim temacie pokazałeś ile wiesz (czyli gó***) <_<

@Topic

Nie chce mi się pisać wszystkiego od nowa ale w skrócie do autora, nie słuchaj tego typa wyżej ponieważ on się sprzedał i będzie Ci wciskał AMD choćby niewiem co 8S

To od początku

W żadnym wypadku nie 650Ti w tej cenie masz 7850.

No ale ja chociaż podałem linki a Ty znów rzucasz słowa na wiatr. Znajdź mi Radeona hd7850 za 578zł a chetnie zacznę nimi handlować :)

Wywal tego i3 przecież to padaka, w tak niskim budżecie bierzesz 965 BE do tego ga-970a-ud3, fortisa i kręcisz na 4,5

A może on nie chce robić OC? Poza tym chyba zapomniałeś go poinformować o dodatkowym koszcie chłodzenia (ok.150zł). Chyba że zaraz tutaj wyjedziesz z tekstem że spokojnie tyle robisz na boxowym xD

I3 to procesor tańszy, wydajniejszy, szybki i przede wszystkim lepszy od phenoma :P

gta4_1920.png

metro_1920.png

A tutaj po OC (czyli podkręceniu) nie jest on demonem szybkości :)

arma2_noc_1920.png

bf3_1920.png

crysis2_1920.png

MOBO nie przyszłościowe.

Tutaj nawet niewiem co mam napisać czy jak to skomentować. Po prostu zapytam dlaczego? o.O

Zasilacz 450W?! Co za ludzie dajesz tu OCZ 550W, a nie jakiś no name 450W

No i nawet zasilacz Ci się nie podoba, i nazwałeś go no name (dużo dzieci posługuje się wyrazami których znaczenia nie znają, don't worry :))

Zaczynając od tego że podałeś OCZ 550W to znajdź mi taki za 130zł. Bo jeżeli tak ma wyglądać Twoje komentowanie, 0 linków i nie patrząc na cenę wyjażdzasz tutaj z czym popadnie :ninja:

Pierwszy który się narzuca to

ale na lini 12v nie powinien mieć dużo więcej od mojego, poza tym ma bardzo krótkie kable (zaleca się obudowy z możliwościa montowania zasilacza u góry) a u brutusa jest on na dole więc kiepsko :) OCZ 550w jest już za 215zł :P

Tak wgl ile może ciągnać i3 + hd7770, przecież to jest zestaw energooszczędny więc zasilacz który podałem w zupełności wystarczy =]

Co innego biorąc pod uwagę AMD Phenom

wykresy_14.png

wykresy_15.png

Opublikowano

Proszę cie wyjdź i nie wracaj ;)

Pierdzielisz takie głupoty że bana powinni ci dać, bo ludzi wprowadzasz w błąd i3 to padaka zrozum to.

Miałem doczynienia z obydwoma procesorami i 965 BE miażdży w grach i aplikacjach i3-2120.

Tutaj pokazujesz testy gier wykorzystujących małą liczbę rdzeni więc nie dziw się że takie są wyniki.

Po za tym o/c zrobili tylko do 4.0Ghz, a na fortisie i ga-970a-ud3 lekko do 4.3Ghz, a nawet do 4.5Ghz

I jeżeli dla cb i3-2120 jest "tańszy" od 965 BE to ja nie wiem kto ciebie uczył matematyki. Wyraźnie jest napisane że 965 BE kosztuje 345zł, a i3-2120 440zł.

OCZ 550W nie znajdę ci za 130zł i co z tego? Nie wiesz że na zasilaczu się nie oszczędza? Na takim 450W zrobi gówno nie rozbudowę bo inne GPU nie są tak energooszczędne.

Napisałem:

w tak niskim budżecie bierzesz 965 BE do tego ga-970a-ud3, fortisa i kręcisz na 4,5

I ja go nie poinformowałem o tym że trzeba zakupić chłodzenie? Po za tym nie 150zł, a 130 ;)

No ale ja chociaż podałem linki a Ty znów rzucasz słowa na wiatr. Znajdź mi Radeona hd7850 za 578zł a chetnie zacznę nimi handlować

Gdy czytałem benchmarka o 650Ti (pod czas premiery) od ASUSA kosztował 650zł dokładając 50zł ma się 7850 od szafirka wersje 1Gb.

I komu jest teraz łyso?

BTW

Gdy te subforum będzie działem i będą tu moderatorzy znający się na rzeczy to tacy jak ty wielcy "znafcy" będą banowani ;)

Żebyś znów nie płakał że nie ma linków:

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kto tutaj powinien dostać bana to się jeszcze okaże, znów tylko na słowo trzeba wierzyć jakiemuś wyznawcy AMD "miałem te 2 procesory i wiem lepiej"

Gry które wykorzystują 4 rdzienie można wyliczyć na placach jednej ręki a co z pozostałymi? Lepsza architektura intela przebija tutaj Twojego phenoma więc daj sobie spokój

Poza tym i3 ma 4 wątki a gdybyś nie wiedział to na wypadek dopiszę że wątek to rdzeń logiczny czyli procesor 2 rdzeniowy ale 4 wątkowy system widzi jako 4 rdzeniowy dzięki czemu wydajność jest większa.

Więc i3 jest albo szybszy albo na równi (co się rzadko zdarza) z phenomem ...

A co do mojej matematyki to naucz się czytać, napisałem że i3 + płyta wychodzi taniej niż phenom + płyta + chłodzenie :O

BTW. dzięki za linka gdzie widać że hd7850 kosztuje 700zł, to niewiele więcej niż 578zł xD

Zamiast się wysilać z linkiem do sklepu (którego pewnie szukałeś z 1h) zapodaj coś przekonującego :)

@Edit

A tak wgl to jestem ciekaw Twojego całego zestawu bo jak narazie to tylko ja coś złożyłem

Zmieść w budżecie autora Phenoma, płytę z dobrą sekcją zasilania, zasilacz OCZ za 215zł, chłodzenie i jakaś wydajną kartę graficzną :P

Będę czekał z niecierpliwościa ^^

Opublikowano

Podam to co zawsze w tym budżecie:

MOBO:320

CPU:350

COOLER:130

GPU:760

PSU:240

RAM: 80

Wychodzi 1880.

Dałem na ceneo żeby mógł sobie wybrać w jakim sklepie chce kupić.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kto tutaj powinien dostać bana to się jeszcze okaże, znów tylko na słowo trzeba wierzyć jakiemuś wyznawcy AMD "miałem te 2 procesory i wiem lepiej"

Gry które wykorzystują 4 rdzienie można wyliczyć na placach jednej ręki a co z pozostałymi? Lepsza architektura intela przebija tutaj Twojego phenoma więc daj sobie spokój

Poza tym i3 ma 4 wątki a gdybyś nie wiedział to na wypadek dopiszę że wątek to rdzeń logiczny czyli procesor 2 rdzeniowy ale 4 wątkowy system widzi jako 4 rdzeniowy dzięki czemu wydajność jest większa.

Więc i3 jest albo szybszy albo na równi (co się rzadko zdarza) z phenomem ...

A co do mojej matematyki to naucz się czytać, napisałem że i3 + płyta wychodzi taniej niż phenom + płyta + chłodzenie :O

BTW. dzięki za linka gdzie widać że hd7850 kosztuje 700zł, to niewiele więcej niż 578zł xD

Zamiast się wysilać z linkiem do sklepu (którego pewnie szukałeś z 1h) zapodaj coś przekonującego :)

@Edit

A tak wgl to jestem ciekaw Twojego całego zestawu bo jak narazie to tylko ja coś złożyłem

Zmieść w budżecie autora Phenoma, płytę z dobrą sekcją zasilania, zasilacz OCZ za 215zł, chłodzenie i jakaś wydajną kartę graficzną :P

Będę czekał z niecierpliwościa ^^

Hahahahah, wypierdalaj chciałeś zabłysnąć? Nie pykło ci w takim przedziale cenowym only AMD 965 BE który jest i tak tańszy od gównianego i3...

Dziecko nie wypowiadaj się tylko do książek ;*

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Ok widzę że tutaj sami nieokrzesani ludzie którzy błądząc w stajni AMD nigdy nie słyszeli i3 i dlatego nie potrafią przyznać co jest wydajniejsze :)

Róbcie co chcecie, a właściwie to autor tematu bo to on tutaj składa komputer =]

Ja tylko jeszcze mam uwagę do zestawu u góry, 1880zł ale niska cena za takie coś. Jak autor odpali to bez dysku i obudowy (nie wspominając o braku nagrywarki) to będzie prawdziwy cud :D

Autor moje zdanie zna i co wybierze to jego sprawa :P

PEACE B)

Opublikowano
No ale ja chociaż podałem linki a Ty znów rzucasz słowa na wiatr. Znajdź mi Radeona hd7850 za 578zł a chetnie zacznę nimi handlować

Dokładasz 70zł do najzwyklejszego Szafirka 7850 1GB. Zresztą w tym budżecie dajesz 650Ti? Przecież to padactwo jest o 15-20% od starej leciwej 560 non ti.

Flap błąd ci się wkradł z lekka. Selekty (w tym mój <3) robią 4.2-4.3 na powietrzu.

Opublikowano

Dzięki za poprawienie Anoizm ;)

@Up2

Zapomniałem dodać. Jestem tylko człowiekiem nie mogę robić miliona rzeczy na raz.

Gdy autor odpisze to poprawie

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Yagami ogarnij się koledzy mają rację i3 to gówno nie jestem fanboyem AMD, ale wiem, że jak już kupować Intela to tylko z serii I5.

PC: AMD Ryzen R5 2600 4.1GHz 1.3V /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 16GB G.SKILL Aegis 3000MHz CL16 /\ Palit RTX 2060 GamingProOC 6GB  /\ IRDM Pro GEN2 240GB+ 2x 1TB /\ Seasonic Focus 550W /\ SPC Gladius GD8 TG ARGB /\ IIyama x2483hsu-b1 "24" /\ Win10 Pro
Laptop: Lenovo Y580 i7 3630QM /\ GTX660M 1Ghz 2GB /\ 8GB 1600Mhz /\ GoodRAM IRDM Pro GEN2 240GB + 500GB HDD /\ Win10 Pro
Mobilne: Xiaomi Mi 9T 6/128 Black Snapdragon 730, Konsola: PS3 Super Slim CECH4004A 320GB
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...