Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekki Brzuszek

JakSieMacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W ostatnie wakacje trochę zaniedbałem formę i urósł mi brzuszek. Jakie ćwiczenia polecacie? A6W odpada ze względu na kręgosłup. Na razie robię serię 25 brzuszków i 10 pompek rano. Co tydzień zwiększam pułap o 5.

Opublikowano

25 brzuszków? Ty chyba żartujesz :D

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Mniej wpierdalaj i zacznij się ruszać.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ćwicz dziennie po 20 brzuszków, 5 min przerwa, potem znów i tak dalej przez godzinę/poł. Na prawdę pomaga.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Skończcie swoje wywody o brzuszkach.

Mit dziesiąty: "RÓB SETKI I TYSIĄCE BRZUSZKÓW, CODZIENNIE - ABY MIEĆ "KALORYFER", SIXPACK, SZEŚCIOPACK - a PO POLSKU - ABY PODKREŚLIĆ SWOJE MIĘŚNIE BRZUCHA!".

„Aerobiczna 6 WEIDERA to najlepszy trening na brzuch”

1. Niestety, wbrew men's health i innej równie profesjonalnej prasie lokurvaad1.gif wygląd twojego brzucha w największej mierze zależy od ... DIETY i treningu aerobowego/interwałowego, nie od wykonywania „brzuszków”! DIETA- oznacza więcej białka, a ograniczenie węglowodanów (w razie wątpliwości spytaj NIWIXA i SOLVA), odpowiednia podaż tłuszczu (mniej więcej takie proporcje białko 2-4 g / kg m.c., węglowodany obcięte do poziomu 1-3 g / kg m.c., tłuszcze 1-1,5 g / kg m.c.) Proporcje to sprawa indywidualna. Dostosowujesz ilość węglowodanów i białka do efektów jakie odnosisz, jeśli chodzi o redukcję tkanki tłuszczowej (możliwe jest też odżywianie się poprzez praktyczne wyeliminowanie większości węglowodanów – dieta ketogeniczna).

2. Mięśnie brzucha należy trenować tak samo jak inne mięśnie w organizmie. Niestety, wykonywanie setek brzuszków (jak w programie aerobiczna 6 weidera) nic nie da! Czy na bicepsa czy tricepsa wykonujesz gigantyczną ilość serii bez obciążenia? Nie! A na plecy? Też nie! Dlaczego? Bo to nie przyniesie żadnych rezultatów! Mięśnie brzucha należy wzmacniać dużymi ciężarami, w umiarkowanej liczbie powtórzeń (10-40). Zamiast spędzać czas na wykonywaniu setek brzuszków zacznij biegać, wykonywać kompleksy sztangowe albo inne interwały. Przyniesie to wielokrotnie większe rezultaty. Trening mięśni brzucha to mogą być 2-3 ćwiczenia (na mięśnie skośne wykonujemy np. russian twist – czyli rosyjskie skręty ciała z obciążeniem 5-30 kg oraz któreś z podstawowych ćwiczeń na mięśnie proste brzucha z ciężarem rzędu 10-60 kg).

3. Robiąc skłony wydatkujesz za mało energii (jest to za lekkie ćwiczenie, angażujące zbyt mało mięśni w organizmie), musiałbyś robić brzuszki przez 2-3 godziny dziennie, wiele długich tygodni czy nawet miesięcy – aby spalić tłuszcz z brzucha.

Dużo szybsze efekty da wspomniana dieta oraz trening aerobowy i interwałowy, siłownia jest tylko uzupełnieniem dla żmudnego procesu redukcji tkanki tłuszczowej w organizmie. Bazą jest np. bieganie stałym tempem (w strefie tlenowej 65-75% HR) i interwałowe (przeplatamy wysoką 85-95% HR i niską intensywność 50-70% HR). Spalanie tłuszczu tylko poprzez trening siłowy i niewielkie ilości aerobów zostaw profesjonalistom. Redukcję tkanki tłuszczowej w organizmie należy robić całościowo, miejscowe spalanie na brzuchu przez robienie setek brzuszków da niewielkie lub żadne efekty.

Podsumowując: ułóż dietę, rób nadal trening siłowy, BIEGAJ, BIEGAJ, BIEGAJ... To recepta na piękne mięśnie brzucha.

Paradoksalnie nie musisz nawet robić zbyt dużej ilości brzuszków. Jeśli wykonujesz przysiady i MC to masz mięśnie brzucha, tylko przykryte warstwą tłuszczu!

źródło
To jest ukryta treść, proszę

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ćwicz dziennie po 20 brzuszków, 5 min przerwa - MISTRZ

UP MISTRZ = Chcesz ćwicz tylko nie płacz po 2 dniach że się schylić nie możesz.

Proponuję 30 brzuszków, 30 sekund przerwy i tak 5 razy [ piszesz że robisz 20 to myślę że maksymalnie 50 zrobisz w ciągu ]

+

Ile pompek jesteś w stanie wycisnąc MAKSYMALNIE! [aż będziesz padać na ryj , i nie będziesz prawie czuć rąk ] to ci określe ile pompek i ile serii.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

UP MISTRZ = Chcesz ćwicz tylko nie płacz po 2 dniach że się schylić nie możesz.

Nie rozumiem.

Km5iG.png

Opublikowano

Nie rozumiem.

A6W bardzo mocno obciąża kręgosłup i nie jest to preferowane początkującym.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

A6W bardzo mocno obciąża kręgosłup i nie jest to preferowane początkującym.

A gdzie tam masz napisane, że masz robić a6w i w ogóle, że to najlepsze co może być?

Km5iG.png

Opublikowano

Robisz brzuszki , ale czy wiesz że całe te ćwiczenie zostaje tylko w 30% wykonane przez mięśnie brzucha ?

Biegi , obciążenia na brzuch , ABS II . Są jeszcze inne programy które dają efekty w 60 dni i to BARDZO duże , ale troche to kosztuje ;)

Opublikowano

jakiekolwiek ćwiczenia i schudniesz, nie trzeba odrazu tworzyć jakichś schematów treningu, byle byś z tą tłustą dupą przed kompem ciągle nie siedział.

Opublikowano

zaleciłbym sport oraz ruch, to pomaga gdy chcesz zrzucić troszkę a jednocześnie wyrobisz formę ; )

Opublikowano

Ja ważyłem jak miałem 16lat 100kg :D robiłem przez 3 tygodnie tak na dzień 20brzuszków i 15minut przerwy i tak przez 1h i w 3tygodnie schudłem chyba 13kg z tego co pamiętam polecam ci to ale pamiętaj, że systematycznie na dwór się wybieraj i nie jedz za dużo tzn nic tłustego.

Teraz mam 22Lat i ważę 106 ale wiek jaki mam i połowa możliwe, że to mięśnie .

Opublikowano

@up o.O co za waga 100kg...

@topic Jak to "lekki" brzuszek to zamiast katować się dietą po prostu... więcej się ruszaj.

Ja jak kiedyś miałem 9 lat to byłem strasznie gruby, ale dostałem rower. Całe wakacje jeździłem (nie aby się odchudzić, tylko sprawiało mi to przyjemność) i zupełnie nieświadomie schudłem... teraz mam 13 lat i jestem chudy jak patyk...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...