Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build]Jaki build dla Teemo

PopapranyV9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy od ciebie, jak grasz. as jest ok, możesz tez zrobić pod ap. ja polecam zrobić teeemo który zabija powoli, czyli itemki pod ap + te które mają truciznę.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Hm, ogólnie wolę go również pod offtank'a, lecz jak mam wybierać to as/ap. Buduje się malady czy nashora i potem się w ap jedzie, czyli rabadon, rylai itp.

Jest dmg z blinda, trutki i ofc. grzybków.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Haha - teemo to chyba jedna z najbardziej uniwersalnych postaci, i skupienie się na dwóch buildach jest nielogiczne.

Kiedy zmierzamy na solo topa, jak na off tanka przystało budujemy Latarnię, Maleta i takie tam Madredy.

Jeżeli zamarzyło nam się AP to już możliwości jest kilka, ale zwykle i tak będziemy chcieli Ząb Nashora i Rabadona oraz Berserki.

Ostatnio odkryłem nawet moc Malady, ale raczej dalej preferuję voidstaffa. Item na HP dla Teemo to podstawa więc warto pomyśleć o jakimś Rylai (efekt spowolnienia działa na grzybkach). Można pójść hybrydowo w jakiś life steal typu Latarni lub Hextecha, który jednak nie jest jakiś super - extra ze względu na dużą cenę. Jeżeli zamierzamy dużo grzybkować to staramy się picknąć dość wcześnie dodatkowe CDR - 25% z Zębu Nashora może nie wystarczyć do efektywnego zagrzybiania mapy.

Ogólnie mój główny build wygląda mniej więcej tak > Berserki > Ząb Nashora > Rabadon > Rylai > Void Staff > co chcemy np. Guardian Angel, chociaż rzadko kiedy udaje mi się dokończyć Rylai. To raczej typowy "combat teemo".

Zapewnia dużą ilość AS - który pozwala nam powalić wroga efektem przy trafieniu z E. Rabadon to podstawa, jeżeli wogóle chcemy mówić o Teemo AP. Teemo jest bardzo papierowy, i ma coś w rodzaju globalnego taunta - chcemy więc mieć choć troszkę HP. Jeżeli idziemy pod AP wolelibyśmy aby było to coś co daje nam tego dużą ilość - Rylai jest idealne. Od tego momentu nasze grzybki będą tak denerwujące iż wróg raczej zacznie budować jakikolwiek MR. I tu w akcję wchodzi Void Staff. Jeżeli wróg jest głupi i postanowił nie budować MR - tym lepiej dla nas i kupujemy Morello - jeśli planujemy zagrzybiać teren lub Malady > jeśli nie umiemy grzybkować i jedyne co potrafimy to klikać prawym przyciskiem myszy w celu autoataku. Jako ostatni item powinien dojść jakiś Guardian Angel lub, jeśli kupiliśmy kosę na Life steal i chcemy jednak więcej dmg to możemy pokuśić się o Hextecha. Co ciekawe nasze grzybki mogą nas dzięki niemu leczyć - jeśli stanie w nie wróg.

^_^

wikmk9.jpg

Opublikowano

Lepiej grać AP/AS

Z polecanych przedmiotów kupuj sobie rzeczy na AS:

-buty

-ząb nashora

-zaraza

A potem coś na mane, najlepiej:

-kostur archanioła

Potem lodowy młot, bo bez niego ciebie rozwalą z łatwością

-i ten kapelusz co dodaje 140 ap

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...