Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jednorazowy klucz

slawekja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć czy jest mozliwosc dodania do porgramu takiegos czegos:

Local $bLoop = 1

While $bLoop = 1

Local $text = InputBox("Wprowadz swoj beta key ")

If @error = 1 Then

MsgBox(4096, "Error", "You pressed 'Cancel' - try again!")

Else

; They clicked OK, but did they type the right thing?

If $text <> "zero" Then

MsgBox(4096, "Blad", "Wpisales zla odpowiedz - sproboj ponownie")

Else

$bLoop = 0 ; Exit the loop - ExitLoop would have been an alternative too :)

EndIf

EndIf

WEnd

lecz chodzi o to aby bylo np 10 kluczy wpisanych i jezeli ktos wpisze jakis kod to nie mozna go drugi raz wpisac, np zeby wysylalo jakies info np do mojego serwera ftp o tym ze ten klucz zostal uzyty.

Lemury nie śpią!

Opublikowano

tak, synchronizujesz z baza danych np msql albo plikiem na serwerze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W bazie danych musisz mieć klucz i wartość 1 lub 0 dla niego , jezeli 1 to mozna wykorzystac jezeli 0 to nie mozna.

Program łącząc się wysyła do Ciebie ten klucz , sprawdza czy wartość jest 1 dla klucza i jezeli tak to pozwala na działanie programu a jak nie to exit...

ja tak to widze chociaz nigdy nie robilem nic z mysql ;p

Opublikowano

z tym że użyj do tego jakiegoś własnego skryptu php, nie łącz się z bazą w autoit

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Możesz zrobić jednostronnie - program wprowadza tylko dane że klucz został wykorzystany na stronę, ta informacja zostaje zapisana przez serwer i przesłana na inny. Wykorzystany klucz zostaje usuniety z listy kluczy, która nie zostaje udostepniona(jest na dysku) i wysyłana jest informacja zwrotna do programu usera, że kod jest poprawny lub nie. Troche pracy wymaga i czasami jak 2 osoby wprowadzą kod w odstępie do 5 sekund to zatwierdza, ale sposobu żeby to obejśc nie znalazłem(w końcu żadnego hasła nie ma). I wszystko w Au3.

Law of Revelation: The hidden flaw never remains hidden.

Opublikowano

najlepszy znany mi sposób to właśnie przez skrypt php z ograniczeniem sprawdzania z danego ip na np 5-10 sekund (ja tak osobiście w swoim bocie zrobiłem), nawet jeśli wyciągną Ci adres "sprawdzacza" licencji, to i tak pozostanie im co najwyżej brute force (o ile zabezpieczysz przed sql injection) :D dziala perfekcyjnie, na darmowym hostingu dostaje wiadomosc zwrotna w pol sekundy

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

Najlepiej zrobić rejestracje, przy tworzeniu konta każdemu przypisywany jest klucz który może wykorzystać tylko owe konto.

Wtedy gdy na przykład Ci zapłacą to dostaną kod na e-mail, wpiszą i mają dostęp.

Takie tam rozmyślenia wieczorne

Opublikowano

napisałem Ci jaki jest najlepszy sposób. To że musisz dorobić rejestracje jest chyba oczywiste bo niby jak będą otrzymywać dane klucze?

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

Pomysł dzudi jest dobry, ale wtedy albo można zainstalować tym samym kontem grę na wielu komputerach, albo gra wymaga połączenia z internetem.

Może opiszę mój sposób:

1. Do klienta jest wpisywany kod aktywacyjny.

2. Klient generuje losowy 72-znakowy łańcuch przy czym co trzeci znak to cyfra, co trzeci mała litera, a co trzeci duża litera np. 2dF3fT7wX1cW...

3. Klient zakodowuje wylosowany kod kodem aktywacyjnym(12 znaków)

4. Klient umieszcza otrzymany łańcuch na ogólno dostępnym serwerze plików(ja użyłem skydrive, np taki folder:

https://skydrive.live.com/redir?resid=1B9EC8947ED5A279!13973&authkey=!AFOrD64tupj5cDc

)

5. Program na moim komputerze odczytuje łańcuch i próbuje go odkodować każdym z 1000 kluczy aktywacyjnych na moim komputerze(trwa to nie więcej niż kilkaset milisekund)

6. Jeśli uda się odkodować jednym z kluczy tak aby powstał 72-znakowykod gdzie co 3-ci znak to cyfra, co 3-ci mała litera, a co 3-ci duża litera, klucz jest usuwany z bazy danych, a program z mojego komputera zamieszcza na stronie ten łańcuch(na stronie oczywiście gdzie tylko ja mam możliwość edycji, a hasło na swoim komputerze mogę przechowywać)

7. Klient oczekuje na mojej stronie na pojawienie się kodu identycznego z tym, który sam wylosował, jeśli w ciągu minuty się pojawi, programu można używać(normalnie trwa to nie dłużej niż 5 sekund, ale dla zasady minutę)

Law of Revelation: The hidden flaw never remains hidden.

Opublikowano

a nie lepiej zrobić jak dzudi, czyli

Najlepiej zrobić rejestracje, przy tworzeniu konta każdemu przypisywany jest klucz który może wykorzystać tylko owe konto.

Wtedy gdy na przykład Ci zapłacą to dostaną kod na e-mail, wpiszą i mają dostęp.

Takie tam rozmyślenia wieczorne

zrobić reje, panel, i tam poustalać, tym sposobem można wszystko zrobić

np.

+java dodać, aby np. sprawdzać liste online userów która używa bota z czego można zrobić restrykcje na licencje, np. może być tylko jedna osoba online z danego konta(lepsze to niż ograniczyć do jednego ściągnięcia ale tak można też zrobić)

+ sms shopy

+ dowolna rozbudowa

+ wpisywanie kodu bardzo poręczne

+ rozbudowywanie na wszystkie strony

- nie znam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...