Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] [RPG] [Rekrutacja do teamu]

Dominiq

Ankieta dot. gry na serwerze  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? ras? wybior??

• Ludzie
    • Orkowie
      0
    • Elfy
    • Anio?owie
      0
    • Demony
      0
  2. 2. Czy chcia?bym móc lata? statkami powietrznymi:

3. 3. Czy chcia?bym, by krasnoludy zosta?y dodane jako rasa:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam zamiar założyć serwer RPG. Mam pliki serwerowe, etc. Mapa jeszcze do budowy. Poszukuję ludzi chętnych do współpracy, a także ludzi do dotacji, gdyż planuje by serwer na początku miał 30 slotów, ponieważ uważam, że tyle wystarczy.

Rozgrywka na serwerze wygląda następująco:

5 ras:

• Orkowie
  • Elfy
  • Ludzie
  • Anioły
  • Demony

Każda z ras ma po 3 specjalizacje (z wyjątkiem ludzi, którzy ten system mają bardziej rozbudowany). Każda specjalizacja ma swoje czary, a każda z ras ma swoje terytorium oraz stolicę. Oczywiście przynależność do rasy nie oznacza przynależności do królestwa. Wybór królestwa jest dowolny. Rozważam też nad dodaniem krasnoludów.

Fabuła opiera się na ataku demonów na świat. Rasa demonów niejako przynależy do tych stworów, które zaatakowały nasz piękny świat. Oprócz terenów należących do sześciu królestw są także tereny dzikie. Są one niebezpieczne, lecz można tam nabrać doświadczenia i wprawy w boju. Anioły bezpośrednio opierają się demonom (rasa), jak i w drugą stronę. Pozostałe 3 rasy także zwalczają demony, lecz nie tak otwarcie jak anioły. Ponadto ludzie i elfy mają ze sobą trochę wspólnego, kiedy orkowie są do nich całkiem odmienni, co powoduje odizolowanie orków od ludzi i elfów. Ludzie i elfy zgoła uważają, że orkowie są niekulturalni i nieuprzejmi.

Resztę fabuły utworzycie wy, ponieważ każdy stworzy własną postać, wcieli się w nią i będzie prowadzić jej życie. Być może staniecie się królami któregoś królestwa? Albo założycie nowe imperium? A może zostaniecie zwykłym wojskowym, czy podróżnym handlarzem? O tym zdecydujecie wy sami.

Zacznijmy więc sprawy formalne:

Jeśli ktoś chce dołączyć do teamu niech wystosuje w tym temacie post z odpowiedzią na pytania zadane w formularzu poniżej:

Imię:

Doświadczenie w RPG:

Umiejętności administracyjne (w tym znajomość komend):

Jeśli ktoś zechciałby zapisać się na listę ewentualnych* dotujących (kwota od 5 zł do 25):

Wszystkie przyszłe kompetencje najlepszego VIP'a oraz region (10x10) *x, x- kwota dotacji. Dodam też, że 5 zł będzie obowiązywało najniższego rangi VIP'a po starcie serwera, więc warto się zapisać. Poniżej znajdziecie formularz do zapisania się do dotacji.

Czy podchodzę z powagą do ogłaszania chęci gry na serwerze:

Kontakt:

Kwota:

*- oznacza to, że jeśli uzbiera się odpowiednia liczba chętnych na VIP'a, która pozwoliłaby na uruchomienie serwera, dopiero wtedy należy uiścić opłatę i w bardzo krótkim czasie cieszyć się kompetencjami.

Każdego przyszłego gracza ( w tym zespół) będzie obowiązywało napisać historię swojej postaci, aby ułatwić sobie wcielenie się w nią.

0fadd1a97eb06d60edd20a961fdf2396.jpg
Opublikowano

Imię:Dominik

Doświadczenie w RPG:Grałem już na paru takich serwerach

Umiejętności administracyjne (w tym znajomość komend): Mam admina i mniejsze rangi na różnych serwach więc znam prawie wszystkie komendy

Jak coś mam skype TS bardziej wolę pogadac na TS.

Opublikowano

Imię: Patryk

Doświadczenie w RPG: Duże

Umiejętności administracyjne (w tym znajomość komend): Posiadam spore umiejętności komendy opanowałem 8/10

Kontakt: gg 20598518

47852931806752427550.png

Opublikowano

Imię: Mateusz

Nick: VeeperPL

Ranga o którą się starasz: Moderator

Dlaczego chcesz ją mieć: Chciałbym utrzymać porządek na serwerze.

Kontakt:

Gg: 40785569

Dodatkowo: Ts3

Doświadczenie: w skali od 1 do 10 to . 8/10

Hobby:Komputer ,piłka nożna, rowery

Coś o sobie: No co tu pisać ;] ? Nazywam się Mateusz mam 15 lat, mieszkam na małej wsi tak zwanej Wilkocin, lubię komputery i Piłke nożną.

Prosze o pozytywne rozpatrzenie podania.

VeeperPL

Opublikowano

Wszyscy przyjęci. Zobaczy się jeszcze w praktyce ;P. Planuję odrzucić projekt mapy, który zacząłem i zrobić wprost epicką mapę ;D Szkoda, że nie pojawiły się zapisy na listę VIP'ów, ale jakoś sobie poradzimy. Układ mapy pozostaje ten sam : 5 królestw, spoty (typu Grota -> spawnują się demony, Wioska Gigantów -> spawnują się gianty etc), wyspy dookoła, na których gracze będą mogli się także osiedlić. Plugin zabezpieczający to prawdopodobnie Lockette. Ma on swoje plusy jak i minusy, dlatego decyzji jeszcze nie podjąłem. Myślę, że najlepszym sposobem komunikacji będzie TS3. Na początek zakotwiczymy na jakimś serwerze TS3.

*EDIT* Decyzja podjęta. Zakupimy serwer na ownserver 10 slotów lub jeśli ktoś ma dobrego kompa i neta postawi na ten czas serwer. Kiedy Zakończymy projekt otworzymy serwer dla kręgu publicznego. Nadal zachęcam innych do ZAPISANIA się na listę chętnych na VIP'a, bo później VIP'y będą różne i znacznie droższe. Przypominam - później za 5 zł będzie można kupić VIP'a z możliwością zapisywania spawnu - TYLKO!!!

Opublikowano

Niedługo ujawni się tutaj lista VIP'ów. Wtedy nie będzie się można zapisać już na listę. Jeszcze nie powiedziałem tego bezpośrednio, ale każda dotacja jest trwała, więc VIP jest na zawsze. Jeśli ktoś zakupi tańszego VIP'a, np. za 5 zł, a chce mieć takiego za 15, wystarczy, że "dołoży 10 zł co da łączną sumę 15 zł.

Opublikowano

Imię: Mateusz

Nick: VeeperPL

Ranga o którą się starasz: Moderator

Dlaczego chcesz ją mieć: Chciałbym utrzymać porządek na serwerze.

Kontakt:

Gg: 40785569

Dodatkowo: Ts3

Doświadczenie: w skali od 1 do 10 to . 8/10

Hobby:Komputer ,piłka nożna, rowery

Coś o sobie: No co tu pisać ;] ? Nazywam się Mateusz mam 15 lat, mieszkam na małej wsi tak zwanej Wilkocin, lubię komputery i Piłke nożną.

Prosze o pozytywne rozpatrzenie podania.

VeeperPL

No i na cholerę nick z mojej premki zabierasz ? A jak ja będę chciał pograć to co ? Zmień !

Opublikowano

Imię:Rafał

Doświadczenie w RPG:Grałem Na Wielu Serverzach I Bardzo Mi Się Ten Tryb Podoba I Mam Wiele Pomysłów Związanych Z Nim

Umiejętności administracyjne (w tym znajomość komend):Miałem Swoj Server Dedyk Przez Długi Okres Czasu Server Cały Czas Byl Prawie Full Około 28/30 Slotów. Znam Komenty I Ogarniam Panel Servera.

Moj Skype: rafal_sosen

Opublikowano

Jeśli nadal macie chęci, możecie się złożyć na opłatę serwera, a ja się zajmę instalacją. W danej chwili jestem zajęty innym serwerem, lecz jeśli naprawdę chcecie założyć ten serwer, moim priorytetem będzie właśnie on.

Opublikowano

Imię: Norbert

Doświadczenie w RPG: Nom Bardzo Dobre

Umiejętności administracyjne (w tym znajomość komend):8/10

Czy złożyłbym się na serwer (max 10zł): Możliwe pisz GG 34793506

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...