Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Lagi w Half Life 2 ? - To już przeszłość !

xXSuperClownXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w niniejszym oto tutk'u pokaże / podam wam parę sposobów na zwiększenie FPS'ów w HL2. Robię ten tutek ponieważ HL2 ma duuużo większe wymagania od HL. A teraz do dzieła.

Sposób I

Zaśmiecony komp:

Najłatwiejszym sposobem do pomniejszenia fpsów jest zaśmiecony komp. Te "zaśmiecenie" spowalnia prace naszego przyjaciela o jakieś 60%. Regularnie czyść swojego kompa/lapka, usuwaj zbędne programy. Osobiście polecam do tej czynności program CCleaner gdyż jest łatwy w obsłudze, przydatny i co najważniejsze DARMOWY.

Link:

http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html

skanu nie daje bo to z oryginalnej strony dobreprogramy.

Sposób II

Zbędne procesy:

Drugim z naszych najgorszych spowalniaczów gry jest zawalony procesami (zbędnymi) komp. W takim wypadku przed włączeniem gry zrób kombinacje klawiszy ctrl + alt + delte, wejdź w zakładkę "procesy" oraz powyłączaj zbędne rzeczy typu skype, gg itd. To zwiększy wydajność naszego procesora co za tym idzie - szybkość kompa.

Sposób III

Zawalony rejestr:

Trzecim sposobem obniżania FPS'ów jest zawalony śmieciami rejestr. W celu wyczyszczenia pobierz program ( patrz sposób I ) wejdź zakładkę rejestr, zeskanuj i wyczyść. Osobiście przed tą czynnością polecam zrobić kopię zapasową rejestru.

Sposób IV

Zbędne programy:

Przed rozpoczęciem gry wyłącz takie zbędne programy, które nie pomogą ci w grze typu:

GG,skype,steam itd. To zwiększy nasze FPS'y

Sposób V

Wirusy:

Wirusy - te małe programy potrafią perfidnie i solidnie zaśmiecić naszego PC'a. W tym celu musimy się ich pozbyć tylko jak to zrobić? Pobierz program:

http://www.dobreprogramy.pl/Advanced-SystemCare-Free,Program,Windows,12911.html

skanu nie daje bo to z oryginalnej strony dobreprogramy.

Następnie zainstaluj oraz oczyść nim swojego kompa

Sposób VI

Po prostu sprawdź czy twój PC spełnia wymagania gry.

Myślę że choć trochę pomogłem dzięki temu TuT'owi. Pozdrawiam all

@EDIT

Jeżeli nie ta nazwa czy cuś to prosze o zmiane.

temat napisany w 100% prze zemnie zabraniam sobie kopiowanie bez mojej zgody!

Opublikowano

Dobre ale dla ludzi którzy grają na kompie ze średniowiecza. Mam kompa kompletny złom ale na niskich hl2 działa. Ep 2 zresztą też więc przyda się ale tak jak pisałem z kompem ze śmietnika.

Edit

No chyba że ktoś ma kompletnie zawalony komp to okej.

Ogólnie postarałeś się.

Edit

Przed rozpoczęciem gry wyłącz takie zbędne programy, które nie pomogą ci w grze typu:

GG,skype,steam itd. To zwiększy nasze FPS'y

Jesteś geniuszem wyłączasz steama do gry w half-life. No chyba że pirat. Ale to forum nie popiera piractwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...