Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Czy opłaca mi się grać w LoLa

K1cK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy opłaca mi się grać w lola gdyż mam strasznie słabego kompa.

Procek AMD Athlon XP 2500+ 1.83ghz

768ram

Karta graficzna nvidia get force fx5500.

Mam po 3-10fps a mam wszystko na najniższych ustawieniach grafiki i brak cienie. Synchronizacje pionową mam wyłączoną. Gdzieś widziałem że ktoś pisał że gra na video-benchmark czy jakoś tak gdzie to zmienić na tego benchmarka czy jakoś tak.

Opublikowano

Za dobra gra na twój sprzęcior, nie da rady, szkoda czasu, ciągłe ściny, zwiechy będziesz mieć.

Znajdź coś starszego :)

Ewentualnie nowy komp :))

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

ja na moim celeronie 2,6 radku 9600 i 768 ramu ogarniam okolo 20-30 fps gram bez scinek i plynnie wiec mozna nawet na takim drewniaku :) wymien grafe dokup ramu procek 3,2 tez by ci sie przydal

Opublikowano

aha. Z prockiem myślałem od starego kompa przełożyć ale tu jest inne wejście i tu jest inne wejście ;/ ram bym dokupił tylko że DDr1 drogie a na kartach sie nie znam macie coś do polecenia?. Sie zastanawiam czy nie lepiej by było nowego kompa złożyć tak po 1000zl

Opublikowano

pokombinuj z procami launchera.exe daj na niski a leagueoflegends.exe na wysoki

Piorytety zmienaisz w menarzeże zadań powinno podnieść o 5-10 fps

Opublikowano
Opublikowano

Niestety z takim sprzętem pograsz ale kiepsko około 20 fps. I nie radze kupować części do niego tylko po prostu nowy bo ten ma stare wejścia.

Opublikowano

aha. Z prockiem myślałem od starego kompa przełożyć ale tu jest inne wejście i tu jest inne wejście ;/ ram bym dokupił tylko że DDr1 drogie a na kartach sie nie znam macie coś do polecenia?. Sie zastanawiam czy nie lepiej by było nowego kompa złożyć tak po 1000zl

Sam mam kompa za 900 zł (bez dysku twardego, wszystko inne nowe) sprzed 1,5 roku i nie narzekam, 60fps raczej stałe, czasem spadnie do 40, ale różnicy to nie robi żadnej.

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...