Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny Serwer Okiem Gracza

CroXDesigN

Prywatny Serwer  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. 1.Cap 130 H.Rates

• 2.Cap 120 H.Rates
    • 3.Cap 110 H.Rates
    • 4.Cap 110 H.Rates - Job + Questy + PVP + UNIQ
    • 5.Cap 100 M.Rates - Job + Questy
    • 6.Cap.90 M.Rates - Job + Questy + PVP + UNIQ
    • 7.Cap.90 L.Rates - JOB+Questy
    • 8.Cap.80 M.Rates - Job+Questy+PVP+Uniq(Taki Old School)
    • Cap.80 L.Rates - J ob+Questy+PVP+Uniq+Nowinki itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pracujesz nad jakimś projektem?

• CAP 110

• Eu + Chn

• Low Rates (x30 max. im mniejsze, tym lepiej)

• Alchemy x1

• PVP

• Brak Titan Unique

• Brak eventów Unique

• Dobra reklama

• Porządny team, słowa rofdzia

• I wiele, wiele zmian wizualnych.

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Pracujesz nad jakimś projektem?

• CAP 110

• Eu + Chn

• Low Rates (x30 max. im mniejsze, tym lepiej)

• Alchemy x1

• PVP

• Brak Titan Unique

• Brak eventów Unique

• Dobra reklama

• Porządny team, słowa rofdzia

• I wiele, wiele zmian wizualnych.

Do wypowiedzi delmy dodał bym tylko jescze.

Nowe Questy ,

Dodanie czegoś od siebie jakiś pomysł który zajął by graczy na długi czas i by się nie nudził,

Zabezpieczenia

PS.Cap 110 to najlepszy cap dla Załozyciela servera dobrą edycją może zgarnąć naprawdę dużo graczy na naprawdę długi czas. Jeżeli sie na niego zdecydujesz to go nie spi***ol

TIOiE.jpg

Opublikowano

Spokojnie narazie nic nie wiadomo :D

Co do zabezpieczeń jak już coś bedzie to protected By CroXSecurity - wiec moze zle nie bedzie : D

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

Nie no jasne że nie , narazie jest to projekt który raczkuje ale myślę że za kilka miesięcy jak będę pewien że zabezpieczenia są naprawde dobre to powiem więcej.

Aktualizacje Windows , blokowanie portów które są otworem do DDosu itp rzeczy z tym związanych - nie będę wszystkiego wypisywał przecież :P

@UP

Gratuluje :P

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

powiem tak najlepszym prywatnym serverem byl server ZSZC jesli ktos zrobi taki server to moge sie zalozyc o wszystkie pieniadze swiata ze ebdzie duzo graczy i to na bardzo dlugi czas :) wiec niech ktos zrobi server identyczny jak ZSZC :)

Opublikowano

cap 140, d14, nowości, nowości :P

"Jeśli będziesz dobra dla mnie, to ja będę dobry dla Ciebie"

i9Eqd.jpg"Żyję po to, by odbierać innym życie" - Itachi Uchiha

Opublikowano

Myślę iż teraz nie ma dobrego rozwiązania już na serwer. Trudno to mówić ale jak kiedyś ECSRO było priorytetem, później ZSZC to teraz PlaySro a raczej już teraz Seidencraft.

Total players online: 3385

Powiedz, gdzie teraz znajdziesz tylu graczy. Może i tak odchodzi trochę, przychodzi. Ale powiedz jakie masz założenia w tworzeniu serwera? Zobacz na projekt Fulo - polski serwer. No dobra może nie miał mocnej reklamy. Gość wsadził kasę, może ma sponsora ale mu się na pewno to nie zwróci.

Ok przyjmijmy że postawisz serwa, wszystko cacy. Ile tam będzie ludzi? 100-200? Zobacz na bilanse z innych serwerów. Gdzie gra po 400-600 osób. Takie serwery mają rok, może więcej albo mają strasznie bogate serwery w sensie dodatki / nowości / urozmaicenia.

Przykro mi to stwierdzić, ale tworząc nowy serwer to jest wydawanie kasy w błoto.

Ale ok, co do ankiety to serwer, myślę który mógłby przyciągnąć graczy to musiałby być taki w którym osiągnięcie max lv musiałoby zająć bardzo długo w EURO PATY, a nie only chn. Bo euro party wbijało max lv, na większości serwerach z low raty (30/40x) w ciągu 24-30h i po zabawie. Chodzi tutaj o ten smak bycia najlepszego. Długo godziny spędzone na expie. Pisanie na gildi o różnych sprawach. Pamiętne isro nadal mnie by kręciło, gdyby był tam dozwolony bot. A co do proporcji serwera, to ja bym widział je sobie o tak - na pewno uwierz mi, graczy na start miałbyś 100+ :

• CAP 110

• Eu + Chn

• Raty: x5 - x8

• Drop: x3 - x5

• Alchemy x1

• Brak eventów Unique, PVP [zero shit'u]

• Dobra reklama, nawet nie musi być aż taka mocna. Wystarczy że zapowiesz serwer 2tyg wcześniej. Facebook - epvp - mpc // oczekiwania same zbiorą graczy.

• Porządny stuff, grafik, coder etc..

• Jeden początkowy Q na 20x speed, bo znów będzie fail. To nie jest serwer FUN. Chce ktoś coś, niech zarobi i kupi. Sox'y w NPC i wizzardy robią rozpierdol.. 42lv a one na penkach siedzą już -.-. Zniechęca to naprawdę, ludzi. Uwierz mi wielokrotnie siedzą na open serwer w gildiach 1/2h "Isyutaru has killed .... " sorry, ale dużo ludzi zniechęcało..

Możesz się wstrzelić w dobry czas bo idzie zima, dużo ludzi siedzi teraz też w domach, wiadomo to nie wakacje że można 24/7 ale zawsze 12/7 :). Myślę, że trochę przybliżyłem Ci wizje porządnego serwera :)

Opublikowano

Hmm , jeżeli już mowa o tworzeniu serwera to napewno nie nazwał bym tego wywalaniem pieniędzy w błoto.Fulo jest taki jak każdy inny oprócz tych sosów z joba coś nowego jest pozatym ? odpowiem krótko nie.

Serwer jaki będzie tworzony to 75% quest low rate do tego masa nowości.Pracę nad projektem zaczniemy od 10.11.2012.

Myślę że to będzie masa dobrych rozwiązań.Pozdrawiam :)

Napewno to co napisałeś jest racją :P

@DELMA

Napewno do czegoś :)

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

Ciekawe co dodacie wy nowego?

Uważam że posiadacie gorzszy zespół niż fulo a co za tym idzie zrobienie lepszego servera nawet od fulo będzie dla was wyczynem.

A dev w Silkroadzie to nie tylko przeczytanie kilku releasow i tutów na epvp. U was nie będzie też nic nowego.

TIOiE.jpg

Opublikowano

A skąd możesz wiedzieć jaki będzie team ? No własnie będe pracował z osobami które mają o tym pojęcie - nie chcą być ujawnione więc uszanuje to i nie podam nicków.

BTW.Uwielbiam wyczyny :)

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

Nie chcą być ujawnione bo może boją się ze ich wiedza zostanie sprawdzona i będzie na bardzo niskim poziomie?

Znam wszystkie osoby które mają jakieś większe pojęcie na temat Dev.

Dobra nie hejtuje dalej powodzenia.

TIOiE.jpg

Opublikowano

chcesz mnie dobry serweR 11D?

normalne raty, Kopia DWO(mowie tutaj o stworzeniu wlasnych plikow gdzie nie bd dzialac zaden bot i MC) raty x10-20, drop x5.

Jesli chodzi o Fulo, to zaden PL priv tego nie pobije bo naprawde dobry serwer to byl, a to niczyja wina ze dzieci nie umieja grac i odchodza po przegranym FW badz nie udalo im sie przejechac karawany i nie moga miec suna,

Co do PlaySro bo ktos tam pisal, wez teraz ta liczbe podziel przez 8 albo 9 bo na 1 osobe przypada 1 pt GF a otrzymasz realna liczbe graczy

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

Nie chcą być ujawnione bo może boją się ze ich wiedza zostanie sprawdzona i będzie na bardzo niskim poziomie?

Znam wszystkie osoby które mają jakieś większe pojęcie na temat Dev.

Dobra nie hejtuje dalej powodzenia.

Hmm nie hejtujesz poprostu mówisz co o tym myślisz i wole takie odpowiedzi niż lizanie dupy że tak się wyrażę.

Nie , poprostu tego nie chcą a ja to szanuję.

chcesz mnie dobry serweR 11D?

normalne raty, Kopia DWO(mowie tutaj o stworzeniu wlasnych plikow gdzie nie bd dzialac zaden bot i MC) raty x10-20, drop x5.

Jesli chodzi o Fulo, to zaden PL priv tego nie pobije bo naprawde dobry serwer to byl, a to niczyja wina ze dzieci nie umieja grac i odchodza po przegranym FW badz nie udalo im sie przejechac karawany i nie moga miec suna,

Co do PlaySro bo ktos tam pisal, wez teraz ta liczbe podziel przez 8 albo 9 bo na 1 osobe przypada 1 pt GF a otrzymasz realna liczbe graczy

Żadna osoba nie stworzy własnych plików a jeżeli stworzy JoyMax może się przyczepić np o Licencję , Prawa Autorskie itp.

Projekt będzie uniq i napewno wielu osobom się spodoba :)

d16ef1ffe848f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...