Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zacinającym się Minecraftem

Dragono

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak napisałem w temacie mam problem z minecraftem. Dawniej wszystko było dobrze, dało się grać i wszystko było ok. Teraz gdy włączam jakikolwiek serwer to po 1-2 minucie zaczyna strasznie lagować, tak że nie da się nic robić. Próbowałem już reinstalacji minecrafta i jawy ale bezskutecznie. Gdy chce zmienić ilość ramu dla minecrafta to co chwila jest jakiś błąd. :( Co jest nie tak i co zrobićżeby to naprawić ?? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano

Przeczyść komputer CCleanerem, aktualizuj jave, przypisz więcej ramu do mc i usuń z komputera bezużyteczne pliki.

Opublikowano

Zainstaluj Game Booster i aktualizacja sterowników do karty graficznej.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@up kolega ma rację.

Zacznij od zmiany render distance.

Jak nie pomoże to powiedz nam lepiej jaki masz komputerek bo to podstawa w takim temacie.

Jak nie znasz podaj chociaż najlepsze gry jakie ci chodzą bez większych zawieszeń.Bo sorry ale w ciemno nie da się pomóc.

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...