Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - Lagi (Prosze przeczytaj, może też tak miałeś i umiesz pomóc)

ηajsik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od już jakiegoś dłuższego czasu nęka Mnie problem...

Gdy mam wszystko (Dosłownie) wyłączone nie mam żadnych prawie operacji włączonych włączam metina. I to nie zależnie czy PL, czy US czy Priv, zawsze chodzi o Metina.

Podczas gry mam 5-15 fps..

Ale natomiast gdy : Włączę muzykę na przeglądarce, czy winamp, czy open FM, bądź bd gadał przez skype, bądź (Co Mnie najbardziej męczy, dręczy, wkurwia) włączę team speaka i wtedy bd spokój gdy cały czas będzie gadała druga osoba, gdy przestanie i bd cisza lagi...

Mam normalnie. 60fps.

I tu nasuwa się pytanie... Co jest przyczyną?

Muzyka, czy skype to Mi nie przeszkadza... Ale najbardziej ts. Nie mogę wejść, bo od razu musi ciągle gadać bym lagów nie miał. Owszem mogę włączyć winamp, na jedną piosenkę wycisz itp. itd. No ale po co? Ja bym nie chciał tak robić.

Mam nadzieje, że napisałem jasno, umiecie pomóc?? Jeżeli tak piszcie, Ja odpowiem/dopowiem więcej.

Z góry dzięki za pomoc.

naajsik.png

Opublikowano

mam pytanie jak sprawdzasz fpsy w metinie ?

Za pomocą programu fraps. ALe to nawet nie ważne. Bo zawsze mam lagi. :( nawet jak żadnego programu nie używam. :(

Jakie masz ustawienia gry?

yyy? Full? Rozdzielka full pod monitor etc. etc.:P

naajsik.png

Opublikowano

Full rozdzielczość hmm... powiem tak ja zawsze miałem problem na XP'ku z tzn. lagami.

Pewnie chodzi o ścinanie Cię w grze? :)

Zmniejsz sobie to na okienko i wyśrodkuj możliwe ,że będzie tak jak u mnie i gra będzie płynniejsza.

Spróbuj Nie mam pojęcia czy to to na 100% lecz metodą prób i błędów raczej chyba dojdziemy do rozwiązania problemu. :)

Opublikowano

Full rozdzielczość hmm... powiem tak ja zawsze miałem problem na XP'ku z tzn. lagami.

Pewnie chodzi o ścinanie Cię w grze? :)

Zmniejsz sobie to na okienko i wyśrodkuj możliwe ,że będzie tak jak u mnie i gra będzie płynniejsza.

Spróbuj Nie mam pojęcia czy to to na 100% lecz metodą prób i błędów raczej chyba dojdziemy do rozwiązania problemu. :)

Stary w tym sęk czy to 800x600 czy to rozdzielczość monka (1440 coś tam ) to i tak ścina. Gdyby było jak mówisz ine pisałbym tematu

Owszem XP sp3. Ten metin pełen bugów .. ;o

Umie ktoś pomóc?

naajsik.png

Opublikowano

Nagraj cisze w auda city na 3 godziny i co 3 godziny restartuj metka :D

Autor napisał, że nie chce tak robić..

#TOPIC

http://www.mpcforum.pl/topic/658514-tutzmniejszamy-lagi/

Próbowałeś? Może po wyczyszczeniu kompa/zdefragmentowaniu dysku będzie lepiej.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Autor napisał, że nie chce tak robić..

#TOPIC

http://www.mpcforum.pl/topic/658514-tutzmniejszamy-lagi/

Próbowałeś? Może po wyczyszczeniu kompa/zdefragmentowaniu dysku będzie lepiej.

nie całe 3 tygodnie temu defragmentowałem. Spróbuje jeszcze raz i dam edita..

ech :(

naajsik.png

Opublikowano

@UP

Kurwa mać, jak ja nie znosze takich ludzi. Pisał, że ma nawet do 60 fpsów, tylko z jakimiś kombinacjami to ty i tak 'słaby komp' OMG ! A to jeszcze lepsze, co ma internet do wydajności gry ? NIC ! Internet nic sie nie ma do FPS'ów. Wcześniej twoja wypowiedź też mnie rozwaliła, jak sprawdzasz fpsy w grze ? A jak kurwa można sprawdzić ? Chyba nie sugerowałeś się tym, że program pokazuje źle FPS'y i w rzeczywistości jest ponad 50 ? -,-

Matko boska..

Co do autora

Z takimi problemami technicznymi zwracałbym się na jakieś forum komputerowe, bo tutaj praktycznie każdy się wymądrza a tak naprawde gówno wiedzą.

Cya.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...