Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [MAPA] Escape The Elements

MeTroSS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę zaprezentować wam mapkę escape robioną prze ze mnie i mojego kolegę. Mapka dla jednej jak i kilku osób.

Oczywiście pozwalam na jej udostępnianie i zapraszam do pobierania ;]

Mile widziane oceny i komentarze na jej temat, czekam i zapraszam do zabawy.

Powodzenia.

Download:

http://www.mediafire.com/?cgibrbb7hx811bb

Scan:

https://www.virustotal.com/file/7ffa6514b34cfa7c6d367bde309c75eadaec579693a7f8480c361e518c472d7b/analysis/1350830944/

deiP7o2.png
Opublikowano

Poczotek powinien byc w pomieszczeniu hmmm.. imitujacym jakis pokoj hehe... nie pomyslalem ze moze sie spawn zjebac :D Zaraz poprawie daj mi 5 minut hehe ;]

@Edit

3maj

http://www.mediafire.com/?2qrc4l235041bbn

Wiesz, pierwsza mapka :] zdarza się hehe ;]

deiP7o2.png
Opublikowano

Miałbym do was jeszcze prośbę.

Jeżeli ktokolwiek przeszedł mapkę to piszcie również ile mniej więcej wam to zajęło ;]

Tak tylko orientacyjnie.

Oczywiście chętnie też się dowiem co wzbudziło wasze zainteresowanie, lub co wam się w mapce nie spodobało.

deiP7o2.png
Opublikowano

Sam projekt jest ciekawy, ale za krótki.

Mój czas przejścia to 18min.

Dodaj screeny, bo nikt nie będzie pobierał w ciemno a nie wszystkim chce się oglądać film.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Tak, ale screeny mimo wszystko są dużo wygodniejsze - można powiedzieć że są dla leniwych, a takich jak wiesz nie brakuje.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Pierwsze wrażenie? Chujnia. Zaczynam z creative, pełne eq, gdzieś przed pokojem.

Nie da się zmienić z creative na survival, bo kody wyłączone...

Musiałem udostępnić przez lan, żeby móc zmienić gm.

Początkowego pokoju CHYBA nie da się przejść. Jeśli się da to wytłumacz mi jak, bo jest tu 1 dźwignia która wysuwa i odsuwa bruk...

W pokoju z czerwoną wełną, pod koniec tam gdzie pisze "Jeszcze tutaj wrócisz" nie za bardzo wiedziałem o co chodzi, bo nie wytłumaczyłeś. Nacisnąłem dźwignię i nie wiedziałem co robić. Musiałem zmienić na creative i zobaczyć do czego ona służy i skapnąłem się, że muszę wrócić obok parkouru...

Prosty, fajny i oryginalny pomysł z piaskiem do dziury :P Ale potem skapnąłem się, że i tak nie ma jak wyjść z tego pokoju, bo pistony z wyjścia się zbugowały i wysunęły się tylko dolne. Górne ani rusz.

Rozwaliłem ten wystający bruk, i co dalej? Z dwóch filarów leciała woda, ale żadnego nowego nowego przejścia nie ma!

Ten filar, który jest od mechanizmu z piaskiem, po pięciu minutach znów się blokuje bo itemek znika!

Zajebista charakteryzacja pokoju z netherowej cegły :)

Super pomysł na pomieszczenie ze schodami (tak duuuużo schodów).

Na koniec książeczka zjaranego gościa (If you know what I mean) :P

Nie rozumiem też po co na samiutkim końcu daliście skrzynie ze zbrojami itd. skoro to już się nie przyda :)

Podsumowanie:

Epicka mapka, epicka charakteryzacja ogólna oraz szczegółowa mapki i pokoi. Niestety zjebane wykonanie, zjebanie zrobione mechanizmy (nie działające), w niektórych miejscach brakowało mi wskazówek, za łatwe parkoury.

Moja ocena to 7/10. Mapka naprawdę ZAJEBISTA, ZAJEBISTA I JESZCZE RAZ ZAJEBISTAAAAAA!!!!!!! No, ale zrąbaliście wykonanie :/

PS: Like leci i pracujcie dalej nad mapkami, bo zajebiście wam to wychodzi. Jeśli szukacie kogoś do teamu, to napiszcie :)

Opublikowano

Przy zagadce z piaskiem górne pistony celowo się wysuwały ;] a obok otwierało się przejście :P Z tym znikającym itemkiem faktycznie nie przemyślane, ale na przyszłość będę wiedział ;] Właśnie sprawdziłem mechanizm przy zagadce z piaskiem i mały błąd - przy wykańczaniu mapki zalało nam troszkę wodą i zmyło redstone'y hehe jednego brakowało :( No nic.

W pierwszym pomieszczeniu kiedy pociągniesz tą dźwignię to chodziło o to zeby troszeczkę przyciemnić atmosferę i nadać pomieszczeniu odrobinę klimatu hehe, a za kolumną po lewej stroje otwierał się schowek z kolejną wajchą ;] później trzeba było wskoczyć na tą poziomą belkę pod dachem.

Co do wykończenia też jestem troszkę niezadowolony hehe. No ale, pierwszy raz można wybaczyć ;]

Tutaj poprawiona wersja, mam nadzieje, że już bez błędów :]

http://www.mediafire.com/?cgibrbb7hx811bb

Dziękuje tobie za wyczerpującą wypowiedź, i cenię sobie twoje zdanie;]

Bardzo nam to pomoże w przyszłych projektach hehe. Szczególnie motywujące są te negatywne oceny.

Pomieszczenie końcowe (to z tymi zbrojami) Miało nawiązywać do fabuły, której oczywiście nie było, bo z lenistwa nikt z nas jej nie napisał :P

deiP7o2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...