Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta sieciowa.

StoneKnight

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem, otóż dziś kupiłem sobie kartę sieciową - PENTAGRAM ( wejście na USB z antenką ) i mam problem.

Wszystko podpiąłem do komputera, zainstalowałem sterowniki i próbuję się połączyć, program wykrył mi sieć i po wpisaniu hasła podłączył się, piszę że zasięg " znakomity " , do jakiego IP jest podłączone itd. Ale problem polega na tym że niby wszystko pisze że połączony, zasięg 100% a a ciągle próbuje wyszukać " Trwa identyfikowanie sieci " i po ok. 2 min wyskakuje że " Brak dostępu do sieci " i proces się powtarza.... Nie wiem co jest grane, gość przy zakupie ( w Media Markt kupowałem ) mówił mi że normalnie podpiąć, zainstalować sterowniki i program sam wyszuka łącze i wpisać hasło i powinno śmigać...

( mam również drugi komputer podpięty przez wifi , z tym że karta sieciowa była ta tańsza , ja kupiłem tą droższą dla lepszego połączenia ) a z tym mam problem...

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Optiserw,( radiówka ) po prostu komputer idzie w inne miejsce i chce się pozbyć kabli więc kupiłem kartę sieciową ( tzn to taka mała kostka jak pendrive z antenką ) :P i wszystko zrobiłem jak w/w i no...

A tata w warsztacie też ma przez taką kartę tyle że tańszą i wszystko śmiga...

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Optiserw,( radiówka ) po prostu komputer idzie w inne miejsce i chce się pozbyć kabli więc kupiłem kartę sieciową ( tzn to taka mała kostka jak pendrive z antenką ) :P i wszystko zrobiłem jak w/w i no...

A tata w warsztacie też ma przez taką kartę tyle że tańszą i wszystko śmiga...

Upewnij się że na pewno wpisujesz dobre hasło wszystkie mniejsze i większe litery

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Tak dobrze wpisuję , próbowałem dla pewności wpisać złe hasło, to wyskakuje po prostu błąd...

A spróbuj z tą tańszą czy działa? Jeśli tak to może sama karta jest uszkodzona bo w tych media expert/mark to sprzedają same gówna ja już się raz nadziałem na ten ich drogi badziew...

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Znaczy, tą kartę PENTAGRAM dużo osób mi poleciło, sam w szkole się pytałem jaką kupić i wszyscy polecili, więc ją kupiłem. Nwm jutro sprawdzę z tą drugą a jak ona będzie śmigać to zadzwonię po kumpla który siedzi w temacie i spróbuje mi to uruchomić.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

A ja Ci nie polecam. Sam miałem taką kartę i same problemy z nią były, a to zasięgu nie wyłapywała albo było połączenie a net nie działał.

Polecam Ci Zyxel G-202. Bardzo dobra karta, nie miałem do niej zastrzeżeń.

A i co do tej karty pentagram, routery mają różne zabezpieczenia czy napewno podczas wpisywania hasła wybrałeś dobre zabezpieczenie? (przynajmniej coś takiego powinno być)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

to z skąd do cholery masz ten internet ? z własnego routera czy w zasięgu routera firmy ?

jak z własnego to dodaj karte - przycisk QSS na routerze albo skonfiguruj w routerze jak nalezy

jak firmowy to tylko jeden może działać pod tym IP z z tym samym MAC karty sieciowej , przepisz mac od tamtej karty to zadziała

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Skoro masz to dobrze, tak ustawione na routerze, tylko sie poczy?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...