Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z serwem

creeperererer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Mam 2 pytania :

1. Jak zablokować tnt , zapalniczkę , creepery i lawę na serwerze ?

2. Jak skonfigurować PremissionsEX ?

MODERATORZE, ZANIM ZAMKNIESZ TEMAT/DASZ PUNKTY LUB ZROBISZ COKOLWIEK Z MOIMI POSTAMI/TEMATAMI NAJPIERW NAPISZ CO JEST ŹLE, A JA TO EW. POPRAWIĘ....

Opublikowano

Nie da się wyłączyć na całym serwerze tnt itp. ?

MODERATORZE, ZANIM ZAMKNIESZ TEMAT/DASZ PUNKTY LUB ZROBISZ COKOLWIEK Z MOIMI POSTAMI/TEMATAMI NAJPIERW NAPISZ CO JEST ŹLE, A JA TO EW. POPRAWIĘ....

Opublikowano

Da się w folderze WorldGuard wchodzi do config.yml szukasz block-tnt-block-damage zmieniasz na true i gotowe.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Da się w Essentials/world guard

lub /rg flag cuboid tnt deny

/rg flag cuboid lighter deny -zapalniczka

/rg flag cuboid creeper-explosion deny - wybuchy creperów

Opublikowano

Da się w folderze WorldGuard wchodzi do config.yml szukasz block-tnt-block-damage zmieniasz na true i gotowe.

A na resztę i co zmieniam na true ? @Rambow i znowu tylko na cuboidzie a nie na serwerze .

A i gdzie sprawdzić jakie są cuboidy ?

Opublikowano

Jest dobrze , tylko nadal można wylewać lawę i podpalać zapalniczką a z tnt jest już dobrze .

Opublikowano

Na lawe i zapalniczke jest podobnie to tego co wcześniej pisałem:

Lawa:

disable-lava-fire-spread:

Zapalniczka:

block-lighter:

600925.png

Opublikowano

-.- ustawiłem przed Twoim postem -.- i nie działa -.-

-_- :| :<

Opublikowano

To przejdź do folderu 'worlds' i tam dodaj te linijki do configa.

600925.png

Opublikowano

Wiem że masz już TNT wyłączone ale tu masz szybszy sposób :

TNT można wyłączyć za pomocą flagi . NA CAŁYM ŚWIECIE !

Cały świat to __global__

czyli piszesz:

/rg flag __global__ tnt deny

-------

Wyłączenie wylewanie lawy :

Proponuje wejść w']/plugins/WorldGuard/NazwaŚwiata/world/blacklist.txt i zrób tak:

Poszukaj tam:

# Deny lava buckets
#[lavabucket]
#ignore-perms=my.own.madeup.permission
#ignore-groups=admins,mods
#on-use=deny,tell

i usuń te #

Tu sobie nawet może utworzyć permissions aby dana grupa mogła wylewać lawę jak ma perms.

Po prostu zamieniasz my.own.madeup.permission na jakaś nazwę permissions np. worldguard.wylanie.lawy

i dajesz to potem danej grupie :D Oczywiście tylko jeśli chcesz :)

Opublikowano

Komendy w grze (I wszystko będzie ok :D):

/rg flag __global__ creeper-explosion deny

/rg flag __global__ creeper-explosion deny

/rg flag __global__ lighter deny

/rg flag __global__ lighter deny

w __global__ są 2 _ czyli: _ _ tylko razem :D

Na block wylewania lawy nie ma flagi niestety :(

Opublikowano

A i jak włączyć pvp na serwerze bo przez jakiś czas było wyłączone ? Bo chcę żeby były na serwie igrzyska śmierci .

Opublikowano

@Ref

Kto mi napisze Premissions.yml do pluginu PremissionsEx dostanie na moim serwie najwyższą rangę dla graczy - MegaVIP !!!!!

Opublikowano

1. Albo worldguard albo essentials protect i wtedy ustawiasz to w configu essentials.

2. PermissionsEX, hmm zakezy o co ci chodzi. Przy pobieraniu masz wszystkie niezbedne pluginy do poprawnej pracy wiec nie rozumiem(Osobiscie polecam GroupMandager bo ma on wiecej mozliwosci i dla mnie jest latwiejszy do obslugi)

Pozdrawiam, nms.

GG: 23221415

TS3: vapearmy.pl

valogosign.png

Opublikowano

Tutaj masz liste komend :D

http://wiki.citizensnpcs.com/Commands

Co to za komendy ???

A ten GroupManager to plugin łatwiejszy od PremissionsEx ?

Przypominam !!! MegaVIP dostaje wszystkie komendy oprócz kill , ban , banip , thor , killall , komend pluginu WorldEdit i WorldGuard , WorldSaver i kilku z AuthMe , WorldPortal , Vanish_Pro i Essentials Spawn !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...