Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposby nauki na sprawdzian.

TheJeron78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;-)

Znacie jakieś sposoby, jak dobrze, bądź szybko nauczyć się na sprawdzian? Chodzi mi tu głównie o naukę słówek, wzorów(ma cholerną matmę), definicji i innych pierdół. ;d

Pzdr

;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Najlepiej jak sobie zrobisz ściągę albo sobie jakiś wzór skojarzysz z czymś wtedy łatwo się nauczysz nie ma takiego sposobu który zadziała na 100 % każdy się inaczej uczy i ma inną pamięć :)

Opublikowano

Jak @up :)

Ja robię ściągę z któej się uczę, wierz mi to pomaga jak masz spisane ładnie i zwięźle najważniejsze informacje ;)

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

zapamiętuj obraz wzoru (czyli jego wygląd i występujące wartości), a nie sam wzór w postaci np. "dwa iks razy cztery ósme igrek"

słówka też tak próbuj, ja ja się uczę słówek to potem kojarzę je z miejscem, w którym były w spisie i mniej więcej wiem jakie w tym miejscu były znaczenia

definicje zapamiętuj mniej więcej, tj najważniejsze informacje i ich sens w definicji, reszte można wywnioskować z kontekstu i logiki i dopisać.

chyba, że nauczyciel wymaga po prostu wkutych na pamięć to innej rady nie ma

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Jak ktoś zna jeszcze jakieś sposoby nauki to pisać ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zamiast owijać gówno w papier zacząłbyś już to kuć...

To najlepsza metoda, bo jak zaczniesz kombinować to na koniec nic nie będziesz umiał.

Uwierz mi wiem to z doświadczenia.

Opublikowano

Pisz, czytaj co piszesz na głos i patrz na to co piszesz. Wtedy nie ważne czy jesteś wzrokowcem, pamięciowcem czy słuchowcem to i tak zapamiętasz.

Pierdol system, lecz rób to stylowo

Powrót na stare konto:

Cass†

Opublikowano

Ja zwykle wypisuję to co najważniejsze na kartkę i z tego się uczę. Jak uczysz się słówek np. z angielskiego to zapamiętaj wszystkie po polsku a później sobie wypisuj i dopisuj do nich po angielsku, jak nie pamiętasz to sprawdź w książce i za chwilę od nowa - wypisujesz polskie, dopisujesz angielskie. Mi tak najłatwiej, chociaż już ze słówkami problemu nie mam :P I zawsze możesz sobie pomóc na sprawdzianie, wyciągasz telefon i szukasz w necie. Ja tak często robię, kilka sprawdzianów prawie w całości pisałem z netem i ani razu się złapać nie dałem xD

Opublikowano

Nie ucz się ;D Kup pakiet danych na telefon i wpisuj polecenia z sprawdzianu w necie.Większość zadań a nawet całe sprawdziany są dostępne z odpowiedziami

Życzę powodzenia na teście szóstych klas.

1280314365-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...