Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wahania FPS

adi99812

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problemy z wahaniem się FPS. Nie jest to tragedia, bo FPS wahają się między 40 a 70. Chciałbym dostać ciągłe 60 FPS. FPSy też spadają, gdy odpalam ulta Vayne. Nie wiem dlaczego, skoro nie jest to ult, który ma np. AoE i efekt wizualny na całą mapę :P.

Opublikowano

Zależy jakiego masz kompa, ale trudno jest w tej grze utrzymać stałe fpsy, ja mam na starcie 107 później w ciągu 70 a w tfach nawet do 40, także skacze jak posrane, nie ma chyba na to rady, by utrzymać stałe jak np w csie, jest to bardziej wymagająca gra:)

Opublikowano

Zależy jakiego masz kompa, ale trudno jest w tej grze utrzymać stałe fpsy, ja mam na starcie 107 później w ciągu 70 a w tfach nawet do 40, także skacze jak posrane, nie ma chyba na to rady, by utrzymać stałe jak np w csie, jest to bardziej wymagająca gra:)

AMD Athlon 64 x2 2,01 ghz

nVidia GeForce 8600 GT 256 MB

3 GB RAM

Windows XP Pro 32 bitowy

Nie jest to jakiś pr0 el0 nasa komputer, ale wydaje mi się, że powinno 60 FPS na średnich ogarnąć.

Mam wszystko ustawione na średnie, oprócz postaci (to mam na Very High). Cienie mam w ogóle wyłączone, bo strasznie zmniejszają FPS'y.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zajęło to troszkę czasu, zanim się zorientowałem. Ustawiłem FPS Cap z 60 FPS do Benchmark i włączyłem V-Sync. Teraz mam stałe 76 FPS zgodnie z częstotliwością odświeżania mojego monitora 19". Gram na rozdzielczości 1280x1024. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...