Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Fake'owanie danych wysylanych do gry.

Goldiebwoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie - Czyli zalozmy, gra jest przez mutliplayer. Zalozmy, ze to Metin2.

Ktos juz pisal jakas teorie, dostac sie do strumienia danych wysylanych do gry przez serwer i je zfake'owac.

Głownie chodzi o to, że np. Wystawiam na sklep jakiś itemek +0, a ja fake'uje i po założeniu sklepu serwer pokazuje, że itemek jest +9

Tylko jak ? Na pewno na forum sa mistrzowie, ktorzy to potrafia - Nie koniecznie jeżeli chodzi o grę Metin2

Zapewne wiekszosc osob tylko zajrzy, przeczyta i wyjdzie, ale jak znajdzie sie jakiś który umiałby tego dokonać zapraszam na GG.12422592 Ponieważ nie chciałbym żeby jakiekolwiek dochodzenia dostały się do kogoś, kto to opublikuje i udostępni to dzieciom, które zniszczą doszczętnie gre.

Pozdrawiam ;]

Opublikowano

Item pozostanie +0 nawet jeśli będziesz widział go +9. Zatem po zakupie go otrzymasz oryginał (+0) czyli gry nie zepsuje.

Najwygodniej zahaczyć sobie funkcję recv/WSARecv albo inną od socketa, który odbiera pakiety. Ewentualnie funkcja gry procesująca przychodzące pakiety.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

takie prośby sa zawsze dokładnie od takich dzieci co nie potrafią same znaleźć, zrobić samemu

nie wiem na co liczy autor, ze ktoś jemu właśnie zdradzi sposób i dzięki temu tajemnica zostanie zachowana ? przekomiczne

co ty na tym gg zamierzasz zrobić, tajemnymi siłami wymazać komuś pamięć by nie mógł rozpowszechnić?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@robem

Naprawde nie mam pojęcia kogo ty tutaj nazywasz dzieckiem. Napisałem zwykłą prośbe, a ty od razu hejtujesz nie przyczyniając się do kulturalnej odpowiedzi związanej z tematem. Ostatnie twoje zdanie pozostawie bez komentarza.

@mirraseq

Właśnie o to mi chodzi, żeby pokazywało +9 a w rzeczywistości, żeby był +0 i po zakupie do plecaczka leci item +0 zamiast +9.

Opublikowano

Oszukut :D

To był mój pomysł. Z przechwycaniem.

I zapewniam cię, że są pewnie tutaj ludzie którzy to potrafią (ja mam tylko teorię), ale pewnie ci nie pomogą.

Everybody lies, nikomu nie można ufać. Skąd mogą wiedzieć że gdzieś tego nie zamieścisz i hordy dzieciaków rzucą się na to jak reksio na szynkę. Wtedy cały metin pieprznie, Ymir i tego typu spółki stracą miliony, w najgorszym przypadku szlag trafi rynek gdzieśtam bo ten sposób zostanie użyty w paru innych grach które też pier***ną, i znowu pare spółek straci mnóstwo kasy.

Po wyciągnięciu tych wniosków, mogę z czystym sumieniem powiedzieć że ci ludzie mają spory kawałek świata w garści :P

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

serwery Ymira sa dość dobrze zabezpieczone przed takimi ingerencjami, pozostają głownie bugi w grze do czasu wykrycia, sam dawniej używałem i czasem użyję dla siostrzeńca , wiadomo z rozsądkiem i nie za często

z pakietami nie trzeba się bawić by zmienić wartości itemów na ekranie , bo do zmiany na serwerze to juz trzeba dostępu do bazy ;)

na privach to można czasem do woli tak gówniane zabezpieczone serwery ze az przyjemność włamać się na taki i namieszać dość sporo w grze

Phoenix_PL, jest różnica w robieniu czegoś dla przyjemności a zarabianiu na tym, zresztą im więcej wiadomo tym krócej można to robić bo szybciej naprawią. zresztą więcej można zarobić na wykrywaniu błędów i zgłaszaniu ich ( Ymir płaci od 200 do kilku tysięcy euro za współprace ) czyli nieopłacalne staje sie rozpowszechnianie :)

np. dawniej był pewien sposób w grze Ogame , przez 2 lata nie wykrywany i przez ten cały okres czasu używany legalnie na serwerach przez garstkę osób które dla zabawy testowały tylko grę wykazując błędy w kodzie

p.s. zwykła prośba była by pytaniem o udostępnienie dla dzieci takiego sposobu a nie tylko dla siebie powołując się na swoją skromność . piszesz o dzieciach jako graczach czyli świadczy to tez i o tym ze sam zaliczasz się do tej grupy, tematów dziesiatki podobnych juz było na forum wystarczyło przeczytać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ja próbował bym dostać się do client'a ofiary i w nim pogrzebać tak, aby sfałszować treść. Myślę, że wykonalne. W końcu Kamer zrobił trade hack'a na privy, który jest najbardziej zbliżonym hack'iem do takich operacji.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

@Phoenix

Widziałem na yt, za pomocą WPE Pro wysyłał jakiś pakiet do gry co skutkowało przy trade nie przechwytywania itema przez osobe trzecią mimo zaakceptowania handlu przez obie strony. ALE to była inna gra i tu właśnie jest problem. Także wykonalne, tylko trzeba sie znać i wiedzieć jak.

Prime troche mało trafne stwierdzenie, pomyśl, wystawie sklep i skąd mam wiedzieć kto kupi owego itemka? Chyba, że chodzi o zwykły handel to ok, tylko żeby danej osobie zfake'owac dane mojego itemka to uff, za dużo pierdolenia, szybciej by znalazł innego kupca.

Opublikowano

Dwa cytaty wam przytoczę :D

"Wszystko jest możliwe, wystarczy mieć umiejętności i narzędzia"

"Dla dobrego programisty jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia"

Krótko mówiąc, wszystko jest możliwe. Jak umiesz programować to nawet YangHacka zrobisz. Tylko musisz mieć naprawdę sporo doświadczenia i praktyki :P

846331404756772371599.jpeg
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

W Mu Online kiedyś WPE PRO poprawnie wysyłał pakiety w tak zwanej pralce i to działało.

W teraźniejszych grach takich jak Metin jest to już dosyć dobrze zabezpieczone.

Wczoraj akurat bawiłem się w WPE PRO i słałem różne pakiety, niby wszystko było poprawnie i proces się powiódł ale tak na prawdę gra łapała niezłego crasha.

Autor też trochę głupi temat tworzy, przez lata od powstania serwera prawdopodobnie nikt nie udostępnił/stworzył hacka typu YangHack, a on tu wyjeżdża żeby teraz mu ktoś to zrobił w dodatku ma 0 doświadczenia.

Phoenix, potestuj może coś na plikach starych Raina bo za globale raczej nie ma co się brać.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...