Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wykrywanie, czy aplikacja jest zainstalowana

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób będzie najprościej sprawdzić czy użytkownik posiada zainstalowany jakiś program?

Dodam, że chodzi o autorską aplikację.

Opublikowano

najczęściej jest chyba przy instalowaniu programu, Jeżeli chodzi ci o FW i inne gówienka to można zrobić instalkę, w Visual Studio, jest możliwość zrobić instalki.

która pobiera programy, jeżeli nie są zainstalowane na naszym komputerze.

(setup.exe) btw. nie tylko tam, jest wiele różnych programów, to chyba najczęstszy i najprostszy sposób.

..x..

Opublikowano

najczęściej jest chyba przy instalowaniu programu, Jeżeli chodzi ci o FW i inne gówienka to można zrobić instalkę, w Visual Studio, jest możliwość zrobić instalki.

która pobiera programy, jeżeli nie są zainstalowane na naszym komputerze.

(setup.exe) btw. nie tylko tam, jest wiele różnych programów, to chyba najczęstszy i najprostszy sposób.

Bardziej chodziło mi o wykrycie na stronie, czy aplikacja jest już zainstalowana.

Coś w stylu

if (uzytkownik.ZainstalowalProgram("ApkaMiszcza"))
document.write("<brawo>");

Opublikowano

nie jestem webmajsterem ale mogę powiedzieć jak to mniej więcej można zrobić, teraz pisać mi się nie chce kodu ale ja bym to zrobił tak.

1. stwórz obiekt dostępu w rejestrze.

2. Wskazanie klucza rejestru

3. potem podajesz "folder" w którym chcesz sprawdzić istnienie klucza,

4. potem sprawdzasz czy dany klucz istnieje

5 potem musisz zamknąć klucz i "zwolnić" rejestr.

miałem takie coś tylko w pythonie, a ty chcesz php ;/

jak znajdę to pokaże i może napiszę kod :D

ps. najlepiej jest to robić w "rejestrze" bo sprawdzanie po folderach i obiektach to ci dokładnie nie sprawdzi.

..x..

Opublikowano

Nie zrobisz tego. Chyba, że wykorzystasz JAVE, którym appletem uruchomisz sprawdzanie.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...