Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy na laptopie, zawieszki itp

Nikodem2212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, no więc posiadam laptopa HP HDX 18, i mam na nim oryginalnego Windowsa 7 Home Premium.

Iii, są 2 problemy :

1. Panel dotykowy siada. Sam reaguje, tzn. sam się podgłaśnia, wyłącza się samo WiFi itp. Format nie pomógł, inne sterowniki też nie.

2. Podczas kiedy nie ruszam myszką na komputerze przez 30 minut, i nie idzie na nim żaden film, tylko stoi w miejscu, nie ma żadnej animacji przez te 30 min to laptop się zawiesza - po prostu nic się nie da zrobić, laptop nie reaguje na ruszanie myszką, na ctrl + alt + del, no nic - po prostu zacięcie. Aaa, jak rusze myszką po tej nieobecności to przez chwilę jest to kółeczko jakby coś się ładowało(obok kursora) i ścina - koniec. Kółeczko się zawiesza, nie kręci się. no kompletne nic - na komputerze nic sie nie da zrobic, nawet jebanego przycisku od zasilania nacisnąć, bo i tak się nie wyłączy komputer. Po prostu trzeba go z prądu wyjebać ( nie mam baterii w laptopie, więc wyciągam wtyczkę ) i od nowa włączać. Czasem to jest uporczywe. Do laptopa podłączona jest inna klawiatura, myszka, HUB usb, nagrywarka blue ray. ( jeśli miało by to w czymś pomóc ).

Okej, więc teraz jakie kroki już podejmowałem żeby zwalczyć problem.

Czyściłem ccleanerem, nowe sterowniki do chipsetu, karty graficznej - zainstalowane. Bios aktualizowany niedawno.

Czekam na Waszą pomoc, w ostateczności zrobię format, ale może uda się wyeliminować problem.

Posypią się lajki :D

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Hmm a ja już chyba wiem co jest :)

1.Albo coś wylałeś na laptopa albo coś bo innej opcjii nie ma też tak miałem i musisz odkrecić lapka i odłączyć pad zobaczysz czy działą jeżeli tak to ok jeżeli nie to albo dysk albo cała płyta pier.....

Licze na like

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

starość nie radość , wada HP używanych często i długoterminowo ma prawo po 2-3 latach użytkowania , serwis pewnie po sprawdzeniu stwierdził by zużycie kondensatorów

dwa dyski jesli masz na odzień podłączone tez nic nie ułatwiają tylko dogrzewają laptopa dodatkowo

panel możliwe ze siada od wilgoci która dostała się pod płytke, w moim mam podobnie jak zbyt mokra szmatka przetrze sie przyciski, woda wciska się pod siatkę maskownicy, potem naprawdę ciężko pozbyć tego jak czujnik pojemnościowy przycisku rozstraja sie , opcja wymiana całego panelu troche kosztuje ale najlepiej go wyłączyć całkiem w biosie

polecam sprzedać i kupić coś nowszego niedługo całkiem siadzie a wtedy wydatek dodatkowy na naprawę albo kosz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nic się nie wylało, laptop jest na ziemi obok biurka w kącie, jednakże stoi na takich nóżkach specjalnych i ma jakieś pół metra wolnej przestrzeni za sobą. No właśnie możliwe to jest że wilgoć, bo tak dziwnie ten panel wygląda jak by woda tam była :/ Kurde, szkoda mi tego laptopa bo był w chuja drogi i jest ładny + duży, ale kupię sobie Asusa chyba. Ten HP jest stary, więc możliwe ;/

Robem, jak wyłączyć ten panel? Bo mnie tak wkurwia, ten jebany dzwięk wyłączania i włączania WiFi że to szok -.- Kurwicy idzie dostać... Wewnątrz jest czysty, laptop był dobrze używany, nie na jakiś miękkich obrusach czy coś takiego, był na biurku które było co 2 dni przecierane więc wątpie żeby był brudny. A i tak co miesiąc jest czyszczony sprężonym powietrzem, odkurzaczem i patyczkami higienicznymi.

Co sądzicie o Asusie NX90? Podoba mi się bardzo, a mam możliwość dostania go, mój tata go kupił, używał przez pół miesiąca a potem kupił macbooca pro i asusik poszedł do szafy. Lepszy byłby niż ten mój HP?

Zastanawiam się czy nie odnowić jeszcze tego HP, zn. się zanieść go do jakiegoś punktu napraw laptopów, wymienić płytę główną, wsadzić 4gb RAMU, odkurzyć go bardzo dokładnie, wymienić panel i zostawić sobie.

Wasze zdanie?

Oczywiście like dla wszystkich.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

ja bym probował go naprawić :) jak ? poprostu na płycie masz piny i842 i l247 tam przykładasz probe do chyba l247 wtedy resetuje sie bios itd a i842 włącza dniadnostyke sprawdz też dysk bo ja myślę że to on padł + zmien paste pomiędzy coolerem a procesorem :)

Ps:Asus nx90 jest nawet spoko obczaj sobie jeszcze tego laptopa co ja ci podałem :)

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

coś ci się popieprzyło z naprawianiem laptopa jakieś zwierania zworek z nieba wziętych nic nie da , laptop działa ma tylko problemy natury mechaniczne z czujnikami pojemnościowymi

naprawa w serwisie i wymiany przerosną kosztami kupno sprawnej używki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...