Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Chat MPCForum

Heniut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Było wiele pomysłów na czaty mpc, ale jakoś to umykało lub zaraz znikało. Wchodzę z propozycją, aby czat mpc był na irc'u! Freenode to darmowy irc na którym utworzyłem kanał #mpcforumpl.

Każdy może wejść, pogadać czy coś, wszystko jest darmowe i działą 24/7 ;) Zapraszam też do odwiedzenia kanału przez administrację (i potwierdzenie mi PW na forum czy coś, bo nie chciał bym oszust) to zaraz przyznam admina :)

Teraz jak pisać?

Mamy 2 możliwości.

1. Wchodzimy przez przeglądarkę na: http://webchat.freen...els=#mpcforumpl i już powinniśmy być na kanale :)

2. Pobieramy jakiegoś klienta irc (od siebie polecam nettalk) w którym się łączymy z serwerem irc.freenode.net i wchodzimy na kanał

Przydatne komendy:

/join #mpcforumpl - dołączamy na kanał

/msg nickserv register HASŁO EMAIL - rejestrujemy się aby nikt nam nie pod... kurzył nicku

/msg NickServ identify HASŁO - potem jeszcze się logujemy

/whois NICK - informacje o danej osobie

Miło by mi było gdyby administracja poparła mój pomysł i przypięła temat (wtedy też zrobił bym konkretny regulamin panujący na irc'u) :)

Pozdrawiam i zapraszam,

Heniut

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Ciekawy pomysł,ale myślę,że niedużo osób będzie z tego korzystać

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Nawet jeśli będzie spam to będzie się próbowało banować takie osoby, anóż może będzie fajnie :D

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Był swojego czasu kanał na ircu, max były chyba 4 osoby, pozdrawiam.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nawet jeśli będą 4 osoby to tak czy siak zawsze pozostanie to darmowe więc co szkodzi tylko podpiąć temat? :)

A jak ktoś będzie chciał to pogada i tak z kimś : )

Opublikowano

Ja jestem za. Może i nie będzie dużo osób ale jest to darmowe i ja chętnie bym tam przebywał w czasach nudy :)

Opublikowano

Był swojego czasu kanał na ircu, max były chyba 4 osoby, pozdrawiam.

Potwierdzam.

Takie coś nie ma sensu chyba Andrzej swego czasu coś podobnego robił ale mało osób na tym siedzi bo o czym pisać ?:)

Mam fany projekt czatu ale brak funduszy :P

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

No właśnie :)

Zawsze można by wpaść z kimś pogadać, a ze spamem to taki przykład:

Zamknijcie MPC forum, bo jak się będzie dało pisać posty to będzie spam.

Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie chciał pospamić czy coś to się go będzie próbowało zlikwidować :)

Opublikowano

Wyobrażasz sobie 200 osób naraz piszących na czacie? Bo ja NIE

P.S No moze przesadziłem z 2000 xD

@down No napewno 2000tyś ( czyli 2 000 000 ) nie będzie :D

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Wyobrażasz sobie 2000 osób naraz piszących na czacie? Bo ja NIE!

Nigdy by tyle osób tam nie weszło max 30 ;) A po 7 dniach sam HeniuX :D

na tak powód

A co wam szkodzi ?

Niepowodzenie = śmiech z forum i reputacja spada ;)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

W sumie przy czacie można by umieścić jakieś mecz LM, ligi angielskiej czy hiszpańskiej albo jakieś ciekawe informacje ze świata jeśli tak się tylko da. Wtedy czat mógłby służyć do dyskusji o obecnie lecącym meczu czy informacjach zawartych przy nim. Warto spróbować, może się rozwinąć :)

Opublikowano

Jeżeli miałby powstać IRC, czy jakiekolwiek czat forumowy, a wierzcie mi, że nie powstanie, zostałby osadzony na mpc, wraz z pełnymi prawami administracyjnymi, a nie na jakimś innym adresie.

Jak chcecie sobie rozmawiać za pośrednictwem takiego czatu, to my nie mamy prawa wam tego zakazać, czy też wyrazić zgodę. Jest to adres wychodzący poza mpc i my nie bierzemy odpowiedzialności za to, co tam się dzieje.

Stwórzcie sobie temat w Pogaduszkach z tym i tam umożliwiajcie tym, którzy chcą, korzystanie z IRC'u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...