Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Riven

dannyy1029

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Właśnie sobie kupiłem Riven.

Nie za bardzo nią ogarniam.

Mam 2 pytania.

Czy ten build z mobafiera jest dobry na nią ( ten 1)

2 pytanie.

Macie może jakieś wskazówki dla mnie jak grać tą postacią?

Bo naprawde niezbyt ją ogarniam i czuje ,że nie wykorzystuje jej potencjału.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

na mobafire nie masz tylko jednego buida do postaci i złożenie takich itemów jakie Tobie polecają nie czyni Ciebie pro graczem, pamiętaj że to Tobie ma się dobrze nim grać, ja np. na moim Dariuszu gram buidem od Tryndy i jest niezłym offtankiem :)

Opublikowano

Build byś mógł spróbować taki jak na wukonga jest

Między innymi ( Trójca, Widmowe ostrze Yoummu, Buty na odp na magie ) to są takie podstawy od wukonga może być dalej krwiopijec

Opublikowano

Na early jest strasznie mocna. Zrób kombo, i odejdz kawalek, jesli champ przeciwny jest silniejszy od Ciebie. A no i mam nadzieję, że do Escape'u używasz skilli "q" i "e"?

Opublikowano

Tak .

Narazie mojha gra nia wyglada tak ,że wpadam w nich z q , wale w i uciekam z e.

Niezbyt rozkminiam co robi jej ulti oprocz tego ,że wytrzeliwuje jakieś 3 ostrza.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Hmm, ulti dodaje Ci damage. W team fighta używasz ulti robisz całe combo, używasz jeszcze raz ulti (jeśli jest taka możliwość to przez wszystkich, ale wtedy muszą być w grupie). Pisz jeśli chcesz coś wiedzieć. Postaram się pomóc w miarę możliwości.

Opublikowano

Chciałbym wiedzieć jak się zachowywać tą postacia w różnych sytucjach.

Postać naprawde jest super , bardzo przyjemnie mis ie nia gra , ale co z tego skoro lamie?

Ponadto nadal nie wiem jak ją budować.

Będę wdzięczny za pomoc

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Tutaj masz takiego malego tuta.

Grałem troszke riven, wiec tak jej q nie nawalaj na pale tylko q,auto attack,q,aa,q,aa wtedy wykorzystujesz jej pasyw, jej w przydaje sie gdy zlapiemy przeciwnika, a ten bedzie chcial zwiac to ten jej stun pol sekundowy sie wtedy przyda.Jej E wykorzystuj do ucieczki jak i do gonienia.Ulta odpalaj w tf, a ciecia z wiatru uzywaj do dobijania

Opublikowano

Riven main charakter : )

Czyli Buty+ 3 poty> tłuczek > krwiopijca > warmog > atma >trynity >za tłuczek płaszczyk marmotrilusia xD mówię na to maoam :s >angel ?

Zależy jak riven budujesz czasami jest lepszy mallet a czasami trinity :)

Nie potrzebuje latarni riven gdyż SKILL a potem AA ułatwia lashitowanie

Combo według mnie wygląda tak Q AA Q AA W AA E AA Q AA R i zabijasz ale nie jestem pewien

Opublikowano

a co to jest tłuczek? gram w lola od niedawna i nie ogarniam jeszcze wszystkich itemow

a i co to jest ta atma i płaszczyk -pełne nazwy poprosze

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Tłuczek daje skróczenie czasu odnowienia skilli, składasz go do Youmoo, znajdziesz to w Atak -> Trafienie Krytyczne.

Atma, również w krytycznych, a płaszcz jest za 830.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Słabe coś te Wasze buildy ^^

buty + 3 poty ---> Miecz K.W. ----> buty merkurego ----> krwiopijec ----> anioł stróż ---> ostatni szept ---> Sytuacyjne

Może kiedyś ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...