Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem z serwerem na plikach raian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem i mam nadzieję, że mi pomożecie. Chodzi mi o to, że nie mogę odpalić serwera po wgraniu plików i zapytań do bazy. No więc tak:

1 Po zainstalowaniu serwa i "wstępnej konfiguracji" (po komendzie: /etc/rc.d/netif restart) podmieniłem pliki npc.txt w m1 i m2 we wszystkich królestwach (dodałem nowe npc). Po restarcie serwera odpaliłem serwer i wszystko było ok. Uruchomił się :) Na odpalonym serwie wpisałem komendę /etc/rc.d/netif restart i wgrałem zapytania do bazy danych. I tutaj mam problem. Serwera już nie mogłem uruchomić. Albo pisze connection refused (chyba tak to się pisze :P), albo przelatują ciągle napisy. Może ktoś wie jak wgrać, żeby wszystko działało :( ????

PS. Spróbuję innej kolejności i dam znać czy pomogło :/

Za pomoc wynagrodzę 5x like i 5x gwiazdka w profilu.

// Edit.

Przepraszam ale wkradła się literówka w temacie :). Powinno być Rain

Opublikowano

Do czego były te zapytania co wgrałeś? ;>

Dzięki za wskazówkę :D. Problemem były zapytania do tabeli item_proto. Edytowałem tą tabelę i zamiast zrobić update zmienionych pozycji to czyściłem tabelę i wgrywałem na nowo :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...