Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Chemp]Jungle

davidovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a zarazem przepraszam za to, że nie poszukałem w innych tematach, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi.

Moje pytanie brzmi kogo wybrać na junglera.

Na czym mi zależy ?

Szybka i przyjemna jungla oraz dobre a raczej bardzo dobre ganki.

W odpowiedziach proszę podawać imię danego championa oraz w miarę możliwości poradniki/ filmiki z nim związane.

Oczywiście będę lajkował.

Opublikowano

Maokai - jungla taka sobie ale świetne ganki + jest tankowaty

Nocturne super szybka jungla, i fajne ganki

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja tam polecam nunu

świetny w jungli

Tankowaty

Slow, czyli nienajgorsze ganki. Grałem nim już dużo razy jako jungler

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

@up wyjdź pan, bo aż szkoda czytać tych bzdur. Troll pick który chleje po 5 potek na 1 obóz, a w nowej jungli już nie będzie miejsca dla takich picków jak kassa czy jungle karthus :)

Ja osobiście polecam Nautilusa, 4 CC, nawet przyjemna jungla. Ewentualnie alistar, jedne z najlepszych ganków, bardzo wolna jungla.

Opublikowano

przepraszam, dopiero później zauważyłem, że nie napisałem tu gdzie trzeba.

co do tematu.

zastanawiałem się nad lee sin-em, skarnerem oraz maokai-em.

z tego co się orientuję to najszybszą junglę z tego zestawienia ma skarner, a przy gankach, flash ulti i nie ma typa.

co do lee to równie szybka jungla + bardzo mobilne escape mechanizmy oraz ogólnie, postać jedna z najlepszych pod względem mobilności i funkcjonalności.

maokai. hmmm najbardziej przydatna postać w team fightach, stun + ulti = nagły zgon gankowanego osobnika, niestety wydaje mi się, że jungla robiona by była strasznie wolno.

zastanawiałem się nad amumu, co prawda dość wolna, ale całkiem przyjemna jungla, w tf-ach ahhh, ulti = 5 stunów. flash + ulti przy odbijaniu barona cud miód i orzeszki.

i zostaje shen oraz naitlus. przyznam się bez bicia, że naitlusem jeszcze nie junglowalem więc trudno mi mówić o jakichkolwiek rzeczach, aczkolwiek jego CC może mnie co do niego skusić.

shen, nic dodać nic ująć, najbardziej tankowata postać z wymienionych ze mnie champów, aczkolwiek zastanawia mnie możliwość gankowania, flash + E bądź samo e daje stuna fajnie fajnie, ale nie powiedziałem jednego. zależy mi też na dość sporawym dmg, nie tyle co sporawym ale co najmniej pożytecznym przy gankach i w tfach, czy jest to zależne głównie od budowanego przez nas buildu ? czy w jungli lepiej skupić się na itemach pod tankowatego suppa [chodzi mi tu np o kupywanie (shureli) nie wiem dokładnie jak to się pisze], proszę o mądre i w miare szybkie odpowiedzi :)

Opublikowano

Warwick. Jak kupujesz na start wampiryczny kostur to nie musisz do 8 lvla do bazy wracać. Jak walisz to ci hp wgl nie spada. No i ten bierny ^^ Możesz mieć na luzie 500 spida i nie potrzebny ci slow :D

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...