Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Co zrobić, żeby lepiej grać w bf'a ?

garibaldi199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, mam problem. Mianowicie mój problem polega na tym, że chciałbym się trochę więcej dowiedzieć na temat jak grać lepiej w bf'a 3. Niestety te statsy które portafię zdobyć nie satysfakcjonują mnie :/ Dlatego chciałbym się od was (profesjonalistów) trochę więcej dowiedzieć. Wiem, grać i grać, ale nie o to mi chodzi. Mi chodzi, żebyście napisali co, np. robicie gdy jesteście sam na sam z przeciwnikiem. Strzelacie przez celownik ruszacie się na boki itp. Chyba wiecie o co mi chodzi ...

Proszę o natychmiastową pomoc :)

Dzięki :]

Opublikowano

Tak naprawdę to właśnie o to chodzi, sam masz rozkminąć swój styl gry. Więc musisz ćwiczyć i dużo grać.

Jeśli np. jesteś sam na sam, to najlepiej spróbuj się gdzieś szybko schować lub uklęknąć i "nawalać", tylko nie tak na odwal się, dobrze przy celuj i dopiero postaraj się zabić przeciwnika.

Opublikowano

Po pierwsze nie zatrzymuj się na długo w jednym miejscu, bądź w miarę możliwości w ruchu.

Nie pchaj się w sam środek walki, spróbuj zachodzić przeciwnika od boku/tyłu. W BF3 bardziej niż skill liczy się myślenie, co zrobi przeciwnik, gdzie pójdzie etc.

Na początek proponuje ci grać na małych mapach jak Kanały, tam wypracujesz sobie skilla.

Opublikowano

Na to jak grasz wpływa pierdyliard różnych czynników: twoja koncentracja,humor,ludzie na serwerze,znajomosc mapy itd.

Oprócz tego należy jeszcze ćwiczyć ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.

Musisz nauczyć się wykorzystywać dane osłony w danej sytuacji,dążyć do perfekcyjnego opanowania recoilu pukawki z którą chodzisz,wiedzieć jak zachowuje się np. pocisk rpg,ćwiczyć celność,nauczyć się ''widzieć'' graczy tylko gdy pojawią się w zasięgu ekranu,to przychodzi z czasem im bardziej poznajesz mapę,umieć też wyprzedzić przeciwnika zawsze o krok,np gdy wpadniecie na siebie, on jest za kontenerem,i zniknie ci z oczu to ty już przewidujesz że za chwile wyleci z prawej i jesteś przygotowany( i tak w każdej sytuacji)

Ogólnie nie ma czegoś takiego że nawet najlepszy gracz w BF3 napisze ci jak gra,napisze poradnik i po przeczytaniu będziesz grał jak on...

/link poza MPC

Opublikowano

Trening czyni mistrza, graj i graj. Po jakimś czasie ogarniesz swój własny styl. Na początek polecam przejście całego Single Player na najwyższym poziomie trudności.

Opublikowano

Graj tak jak lubisz. Jeśli lubisz bliskie starcia to wybieraj małe mapki, jeśli wolisz pojeździć pojazdami to te większe. Mi jako infantry na początku gorzej szło to grałem głównie pojazdami. Dobre staty wyrabiałem, i skill powoli się zwiększał. W sumie po to kupiłem bfa żeby pojeździć/polatać pojazdami na ogromnych mapach a nie kisić się 24/7 na metro/kanały 64. o.O No i przejście singla to podstawa.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Nie da sie komus powiedziec jak ma grac w BF3. Kazdy ma inny styl, inna reakcje w 1vs1, kazdy robi zupelnie co innego. Kiedy bylem u kumpla i gral w bf'a to z broni glownej strzelal, zostawalo mu w magazynku do 15 naboi i zmienial na pistolet i dobijal. Jak to zobaczylem to takie wielkie "WUT"? a on poprostu powiedzial ze tak sie nauczyl i tak bedzie gral ;) Sam musisz ogarnac jak najlepiej Ci sie gra i tyle ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Ja tam staram sie dostosować do klasy jak gram g3 to nie pakuje sie na pałe we wrogów bo mam marne szanse z ich m16'stkami, rozstawiam dwójnóg i tylko któryś łeb wychyli ;> Trzeba sie dostosować do klasy jaką gramy jedną trzebra grać agresywnie drugą spokojnie osłaniać sojuszników trzecią zajsc po cichu od tyłu i wszystkich wybić jest wiele taktyk którą wybierzesz zalezy od ciebie :)

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

Yo, mam problem. Mianowicie mój problem polega na tym, że chciałbym się trochę więcej dowiedzieć na temat jak grać lepiej w bf'a 3. Niestety te statsy które portafię zdobyć nie satysfakcjonują mnie :/ Dlatego chciałbym się od was (profesjonalistów) trochę więcej dowiedzieć. Wiem, grać i grać, ale nie o to mi chodzi. Mi chodzi, żebyście napisali co, np. robicie gdy jesteście sam na sam z przeciwnikiem. Strzelacie przez celownik ruszacie się na boki itp. Chyba wiecie o co mi chodzi ...

Proszę o natychmiastową pomoc :)

Dzięki :]

Nie wiem czy Ci to pomoże ale jak jesteś 1v1 to strzelaj od razu bez celowania , nie graj w inne gry typu BFBC2 , COD bo tam jest inna czułość myszy .Sprawdź ile masz fps może dla tego się tak dzieje że masz małą płynność gry .
Opublikowano

Jak dopiero zaczynasz grę wpisuj sobie tam w filtr ''noob'' i wyskoczą ci serwery gdzie połowa graczy ma małe lvl i łatwiej ci będzie kogoś zabić.

zapomniałeś dodać że na takich serverach 75% ludzi to profesjonaliści bo to "noob" jest ironiczne, bądź znudzeni "profesjonalisci" przychodzą tam nakopać lowków ;*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...