Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] ADC

sh07gun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram w LoL około 7 miesięcy, głównie AP carry albo jungla i idzie mi to nawet nie źle, ale mam do was pytanie, jak grać AD carry.

We wszystkich poradnikach jest coś w stylu "Lasthituj, zabijaj, pozycjonuj się, focus na adc" Mimo, że osiągam w 10 minucie ok. 70 CS (wiem, mało, ale większość ludzi ma coś około 50 - 65) i parę killi, to i tak nie wychodzi mi gra ADC. Carry wroga mimo to ze ma xx minionów mniej to i tak odrabia i niszczy nasz team. Mógłby ktoś powiedzieć mi jak mam grać ad carry, bo już nie wiem co robić.

Pozdro.

PS: Czy wy też macie tyle ragekidów w grach?

Opublikowano

Nie zawsze, zdarza się z ragekidami.

Jak creepować umiesz to połowa sukcesu, najważniejsze jest to byś trzymał się z tyłu walki ale żebyś zadawał dmg, musisz unikać jakiegokolwiek kontaktu z przeciwnikiem, team powinien Cię za wszelką cenę bronic, bo to Ty ich masz carrować, nie oni Ciebie. AD CARRY to jedna z ważniejszych postaci w grze, od niej zależą losy teamu. Tak jak mówiłem, jak lasthitować umiesz to jest dobrze.

Opublikowano

Granie ad carry polega na dobieraniu country do drugiego i dobrym supportcie

Przykładowo taric + graves = bot wygrany przeciwko np ezowie i sorace

Masz fajny passywek + tarica tarcza + ajdzisza sobie składa taric ty angela i biegarz z defami po 200

ty się nie wbijasz pierwszy w tf tylko czekasz na inicjacje tanka lub ap carry zależy jakie piki macie ; ) support też inicjuje ty starasz się pozycjonować tak a ezem vayne i gravsem czy tristanką to nie jest problemem ; )

Składasz dencera inifte blood last wrispera merkurki jak dużo cc jest w przeciwnym temie i angela ; )

A nie jak trolle 2 dencery i jedziemy :s

Opublikowano

Itemy kupuje tak: Buty 3 poty > 2 dorany / BF + Buty "2" (berki) > infinity > PD > BT > LW > GA

Gram najczęściej Ashe / Graves / Corki / Vayne którą grać nie umiem ale jest fajna w late :>

Opublikowano

dobry support też jest ważny np połączenie taric + graves albo urgot + sona jest po prostu imba , last hity to podstawa ale i przydaje sie też czasem zabic , pamietaj ty masz stac stylu i zadawac dmg a nie pchac sie na pierwsza linie

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...