Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kha zix

Exíle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem grać w lola, dokładnie przedwczoraj, wszystko git, nie wiem jeszcze o co zbytnio chodzi, żadnych pojęć nie znam, ale o co mi chodzi..

O to, że gram tą postacią, myślę, że jest dobra, podoba mi się jeszcze Kassadin.

Nie wiem kompletnie jak rozdawać im build w sklepie. Bo skille to coś tam kumam, ale nie rozumiem co w sklepie wybierać. Widziałem też jak inni szybko te złoto tak zbierają, mi ledwo co na 1/4 itemków wystarcza co im. Nie zabijają wcale tak dużo, nie wiem ocb. Mam 3 lvl na razie w lolu i nie wiem jak grać itp.

Jakby ktoś tam chciał nieco nauczyć niech odezwie się na pw.

Opublikowano

Najważniejsze na początku to nie feedować - czyli nie padać, bo dajesz przeciwnikowi golda co jest równoznaczne z tym, że będzie on miał szybciej lepsze itemki.

Drugą najważniejszą rzeczą jest creepowanie - last hittowanie dokładnie, jak jesteś na lini to nie bij ciągle potworków tylko je dobijaj 1 hitem, wtedy linia się nie pushuje - czyli nie spychasz przeciwnika pod wierzę, mniejsze prawdopodobieństwo zgangowania, ale na lou lvl'ach chyba w jungle nie idą. Gdy widzisz, że potworek ma mało hp zabij go, wtedy dostajesz golda, przeciętnie to jest ok 20 golda za miniona także idzie zrobić różnice w kasie. Jak byś jakiś pojęć nie wiedział czy coś ew. chciał się dowiedzieć możesz śmiało pisać.

Opublikowano

No coś tam wcześniej czytałem, że liczy się tylko ten ostatni git, te dobicie. No ale jak patrze jak inni tak szybko lvlują i zdobywają te itemy to mnie krew zalewa, bo ja tak nie mogę, mimo że zabijam potworki i czasami niektórych graczy. A powiesz mi jeszcze kto jest dobrym do gry na PVP ? Darmowych jest kilka i tylko z nich mogę wybierać.

Napisz też do niego build co w sklepie kupować.

Opublikowano

Chcesz dużo golda ? -- Last Hit -- ( Zabijaj maniona [ Potworka ] jak ma już bardzo mało hp )

Nie feeduj -- ( Nie daj się zabijać )

Co do buildu -- ( Itemki )

http://www.solomid.net/guides.php

Wejdź na tą stronę i na samym dole masz napisane nazwy championów , klikasz którego chcesz wiedzieć i tam będziesz miał przekierowania do różnych buildów.

Dla początkujących : ( Champion )

- Ashe , - Tryndamare , - Master yi , - Garen -- Podstawowe ( Tanie )

- Kassadin , - Kha ' zix , - Gank plank , - Kenen ( Trudniejsze , droższe postacie [ Te Które są obecnie w rotacji])

-- Rotacja ( Championów ) zmienia się w każdy Wtorek.

Linie

TOP - Górna linia na mapie.

MID - Środkowa linia na mapie

BOT - Dolna linia na mapie

JUNGLA - Jungla ( Golemy , duchy , psy , buffy , drake , baron )

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Każdy jest dobry na swój sposób, zależy jak nim grasz kogo bym Ci tutaj mógł poradzić możesz pograć Corkim :0

Corki build:

Boots + 3x potion

Dorian blade

Phage

Shen

Zeal

Z tych 3 przedmiotów składamy Trinity Force

później Vampiric Scepter

Możemy złożyć całego Bloodthirster'a lub Infinitkę

później GA i mamy cały build

Pamiętaj aby unikać starcia "wręcz" bo walisz z dystansu i jak Cię dopadną to po Tobie, ostrożnie :)

Opublikowano

Możesz równie dobrze zacząć się uczyć jakąś postacią grając vs boty wtedy się denerwować nie będziesz, że ktoś jest lepszy od Ciebie, po prostu grunt to znać podstawy i dobry build, jak Kolega napisał możesz również tryndą grać, zastanów się jaka pozycja Cię interesuje BOT/TOP/MID tzn. czy chcesz walić obrażenia fizyczne z dystansu i bić dużo w późniejszym etapie gry, ale musisz się pilnować by nie paść, bo od Ciebie losy gry zależą, czy postacią AP, która wali z magi, albo postacią nieco tankową na solo topie.

Napisz mia na priv, a ja Ci dobiorę coś najwyżej, bo nie ma sensu zaśmiecać już tematu :P

Opublikowano

Ludzie, po co wy mu tutaj podajcie skoro można spokojnie na www.mobafire.com poczytać dobre buildy do postaci ;) Ja tam czytam tuty i ogarniam każdego line'a. Albo tutaj na forum masz multum poradników do tego ;) Najlepiej jest uczyć się na botach grać. Albo załóż darmowe konto na PBE i tam trenuj na botach - na start 30 lvl, 4k RP (Riot Points) i 10k PZ (Punkty Zasług).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

No tak mogę czytać, ale co mi z czytania jak ja dalej nie ogarniam pojęć i nie wiem o co chodzi, np., nie wiem co to ranked albo elo.

Odezwę się do ciebie na pw to mi coś wybierzesz.

Dzięki wam za odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...