Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak postawić serwer minecraft na hostingu craftserve.pl

XdeMoNTツ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

39653174631658949383.png

Ten Poradnik został stowrzony dla najlepszego hostingu serwerów minecraft craftserve !!!

33764390590107680105.png

44485378948009806158.png

-Jak Postawić serwer na craftserve

I nie tylko !

59537300393853408863.png

Logujemy się na konto :

https://craftserve.pl/login

Lub

Rejestrujemy:

https://craftserve.pl/register

Następnie wchodzimy na nasze konto craftserve

29066759362728323966.png

Aby zamówić serwer logujemy się na stronie craftserve .

Następnie przechodzimy w zakładkę "Oferta"

Wybieramy parametry serwera które nam odpowiadają i klikamy " Załóż serwer .... "

I wpisujemy nazwe serwera i klikamy Utwórz .

Pamietaj !

1. Nasz serwer nie został jeszcze aktywowany, aby aktywować serwer należy go najpierw opłacić czym zajmiemy się w kolejnym punkcie.

2.Nazwa serwera którą wybraliśmy będzie widoczna tylko w naszym panelu admnistratora , więc nazwe serwera możemy zmienić w każdej chwili.

57930139255776747463.png

Aby Opłacić nasz serwer klikamy w "Konto"''

A następnie klikamy "Opłać"

Teraz wybieramy Opcje ktora chcemy opłacić serwer,

do wyboru mamy:

-SMS

-PAYPAL

-DOTPLAY

-PRZELEW

Po opłacie serwera nasz serwer zostanie aktywowany, a wszelkie wazne informacje zostaną wysłane na wasz email.

54279692944094436412.png

FAQ CRAFTSERVE

Tworzenie serwera

• Pytanie: Jak utworzyć serwer?
  • Odpowiedź: Aby utworzyć serwer należy najpierw założyć konto w Craftserve.pl. Po rejestracji i aktywacji swojego konta poprzez pocztę e-mail możesz przejść do podstrony Oferta i zamówić interesujący Cię serwer klikając odnośnik Zamów pod odpowiednim rodzajem serwera. W następnym kroku zostaniesz spytany o nazwę serwera. Na koniec wyświetli się strona Twojego nowo utworzonego serwera, która będzie wygaszona do czasu aż opłacisz serwer. Po przejściu do strony opłat będziesz mógł opłacić swój serwer wszystkimi dostępnymi metodami, czyli SMS, Paypal, Dotpay lub zwykły przelew bankowy. Gdy odbierzemy wpłatę za Twój serwer, zostanie on uruchomiony automatycznie. Dane do serwera są wysyłane na adres e-mail podany podczas rejestracji.

Uruchomienie serwera

• Pytanie: Kiedy mogę się spodziewać uruchomienia mojego serwera?
  • Odpowiedź: W przypadku opłat poprzez SMS, PayPal lub Dotpay pieniądze od razu znajdują się u nas, dzięki czemu nasz system automatycznie utworzy, bądź odnowi Twój serwer. Gdy użytkownik zapłaci poprzez przelew bankowy serwer uruchamiamy, gdy pieniądze zostaną zaksięgowane na naszym koncie.

Opłata za serwer

• Pytanie: Jak mogę zapłacić za serwer?
  • Odpowiedź: Możliwości zapłaty za serwer istnieje wiele.
    • SMS - po wysłaniu SMS-a na odpowiedni numer, który znajdziesz na stronie płatności swojego serwera, otrzymasz SMS-em kod, który następnie należy wpisać na stronie. Doładuje on Twój serwer o odpowiednią kwotę, która jest podana również na stronie płatności Twojego serwera. Przy wpisywaniu kodu SMS możesz również wpisać komentarz, np. swój nick jeśli doładowujesz serwer przyjaciela, tak aby mógł on wiedzieć kto dołożył się na opłatę serwera.
    • PayPal - po podaniu kwoty płatności i komentarza (np. swój nick jeśli doładowujesz serwer przyjaciela, tak aby mógł on wiedzieć kto dołożył się na opłatę serwera) i zatwierdzenia chęci opłaty przyciskiem Przejdź do PayPal zostaniesz przekierowany na stronę PayPala, na której transakcja zostanie przeprowadzona dalej.
    • Dotpay - po podaniu kwoty płatności i komentarza (np. swój nick jeśli doładowujesz serwer przyjaciela, tak aby mógł on wiedzieć kto dołożył się na opłatę serwera) i zatwierdzenia chęci opłaty przyciskiem Przejdź do Dotpay zostaniesz przekierowany na stronę Dotpaya, na której transakcja zostanie przeprowadzona dalej.
    • Przelew bankowy - aby uzyskać dane do przelewu bankowego należy przejść do sekcji Przelew na stronie płatności serwera. Zostanie wyświetlone okienko z dokładnymi danymi, jakimi należy wypełnić formularz przelewu. Należy pamiętać o przepisaniu prawidłowego numeru konta oraz tytułu przelewu.
      W przypadku, gdy po zaksięgowaniu płatności zauważysz, że podałeś zły tytuł przelewu należy natychmiastowo skontaktować się z nami na e-mail [email protected] i przedstawić zaistniałą sytuację. Należy również załączyć w wiadomości potwierdzenie wykonania przelewu (w wersji PDF lub skan).
      Wysłane przez Ciebie pieniądze powinny znaleźć się na naszym koncie w przeciągu od 1 do 3 dni roboczych. Jeśli po 3 dniach roboczych płatność nadal nie znajduje się na koncie Twojego serwera należy niezwłocznie powiadomić nas o tym fakcie i wysłać wiadomość e-mailową na adres [email protected] załączając potwierdzenie przelewu (w wersji PDF lub skan).
      Przelew może być wykonany zarówno poprzez serwis internetowy Twojego banku lub poprzez wpłatę w oddziale banku. Przelewy są sprawdzane kilka razy dziennie. Gdy pieniądze zostaną wykryte na naszym koncie wtedy serwer zostanieautomatycznie utworzony przez system, a dane do niego wysłane na adres e-mail podany podczas rejestracji.
    • Przelew na Poczcie Polskiej - aby uzyskać dane do przelewu pocztowego należy przejść do sekcji Przelew na stronie płatności serwera. Zostanie wyświetlone okienko z dokładnymi danymi, jakimi należy wypełnić druczek na poczcie. Należy pamiętać o podaniu prawidłowego numeru konta oraz tytułu przelewu.
      W przypadku gdy po zaksięgowaniu płatności zauważysz, że podałeś zły tytuł przelewu należy natychmiastowo skontaktować się z nami na e-mail [email protected] i przedstawić zaistniałą sytuację. Należy również załączyć w wiadomości potwierdzenie wykonania przelewu (skan, zdjęcie lub Twoje dane znajdujące się na blankiecie w formie tekstowej). Wysłane przez Ciebie pieniądze powinny znaleźć się na naszym koncie w przeciągu od 5 do 10 dni roboczych. Jeśli po 10 dniach roboczych płatność nadal nie znajduje się na koncie Twojego serwera należy niezwłocznie powiadomić nas o tym fakcie i wysłać wiadomość e-mailową na adres [email protected] załączając potwierdzenie przelewu (skan, zdjęcie lub Twoje dane znajdujące się na blankiecie w formie tekstowej). Zlecenie przekazania środków pieniężnych na określony rachunek bankowy można dokonać w każdej placówce pocztowej - zgodnie z Regulaminem świadczenia usługi przyjmowania wpłat "standard" w placówkach pocztowych.
      Aby maksymalnie ułatwić naszym użytkownikom wykonaniu przelewu na Poczcie Polskiej istnieje możliwość wygenerowania i wydrukowania gotowego druczku wpłaty (z Twoimi danymi i informacjami o serwerze).
      Taki wydrukowany druczek możesz zanieść na Pocztę i mieć pewność, że nie pomyliłeś się w numerze konta lub w numerze swojego serwera. Przelewy są sprawdzane kilka razy dziennie. Gdy pieniądze zostaną wykryte na naszym koncie wtedy serwer zostanie automatycznie utworzony przez system, a dane do niego wysłane na adres e-mail podany podczas rejestracji.

Płatność przelewem

• Pytanie: Dlaczego po zaksięgowaniu przelewu serwer nie jest aktywny?
  • Odpowiedź: Zaksięgowanie przelewu z Twojego konta nie oznacza, że pieniądze faktycznie znajdują się na naszym koncie. W celu uzyskania więcej informacji o przelewach przejrzyj dział powyżej - Opłata za serwer.

Problem z płatnością SMS

• Pytanie: Otrzymałem kod, lecz gdy go wpisuję wyskakuje błąd, co mogę zrobić?
  • Odpowiedź: Proszę wysłać nam informację o tym zdarzeniu na [email protected] załączając kod z SMS-a oraz numer telefonu, z którego był wysłany SMS.

Zmiany oferty

• Pytanie: Jak działają opcje zmiany oferty?
  • Odpowiedź: W dowolnym momencie użytkowania serwera użytkownik ma możliwość przeprowadzenia zmiany oferty. Istnieją dwie opcje zmiany oferty.
    • zmiana natychmiastowa - zmiana ta jest wykonywana od razu, z konta serwera pobierana jest różnica w cenie między ofertą wybieraną, obecną.
    • zaplanowanie zmiany - zmiana zostaje zaplanowana, od przyszłego okresu rozliczeniowego serwer zmieni swoją cenę, parametry (odpowiednio wg. wybranej nowej oferty) i zostanie pobrana z konta serwera kwota nowej ceny serwera.
      Zmiana oferty nie wpływa na dane, które znajdują się już na Twoim serwerze. Mapy, pluginy i ich konfiguracje pozostają nienaruszone.

Zarządzanie serwerem

• Pytanie: Jak mogę zarządzać swoim serwerem?
  • Odpowiedź: Twoim serwerem możesz zarządzać poprzez konsolę wbudowaną w panel, jest ona dostępna na głównej stronie Twojego serwera. Do jej poprawnego używania potrzebna jest najnowsza wersja używanej przez Ciebie przeglądarki internetowowej.
    Poleceń nie trzeba poprzedzać znakiem /, czyli np. aby nadać uprawnienia administratora serwera należy wpisać op nazwa_gracza, a nie/op nazwa_gracza.

Konta no-premium

• Pytanie: Czy jeśli kupię serwer to będzie możliwość grania na nim bez posiadania konta premium Minecraft?
  • Odpowiedź: Tak, istnieje opcja włączenia możliwości logowania się kont no-premium na serwer.
    Aby tego dokonać należy zalogować się na panel serwera, przejść do sekcji ustawień i ustawić opcję Online mode na wyłączoną, a następnie uruchomić ponownie serwer.
    Należy pamiętać o skutkach ustawienia tej opcji. Nazwy użytkowników nie będą teraz weryfikowane na podstawie haseł, więc niechciane osoby mogą się podszywać pod Twój nick w grze. Można łatwo zabezpieczyć się przed taką sytuacją używając pluginu AuthMe, który umożliwia dodatkową rejestrację w grze.

Pluginy i mapy

• Pytanie: Jak dodawać pluginy i mapy?
  • Odpowiedź: Pluginy i mapy można dodawać po uzyskaniu dostępu do plików serwera (użycie FTP lub dostępu do plików przez stronę).
    Mapy należy wgrywać do głównego katalogu serwera, np. /numer_serwera/mapa1, a następnie wybrać pozycję mapa1 w ustawieniach serwera. Należy pamiętać o odpowiedniej strukturze katalogu, tak aby plik level.dat był widoczny jako /numer_serwera/mapa1/level.dat.
    Pluginy należy wgrywać do katalogu /numer_serwera/plugins. Należy pamiętać aby wcześniej wybrać odpowiedni silnik obsługujący pluginy, czyli CraftBukkit. Jeśli katalog plugins nie istnieje, może oznaczać to, że silnik obsługujący pluginy nie został ustawiony, a serwer uruchomiony ponownie.

Pliki serwerowe (FTP)

• Pytanie: Jak uzyskać dostęp do plików serwerowych?
  • Odpowiedź: Dostęp do plików serwera jest zapewniony poprzez serwer FTP lub poprzez użycie menadżera plików w panelu serwera na naszej stronie.
    Aby zarządzać plikami przez stronę należy użyć pozycji Pliki w panelu swojego serwera.
    Połączenie FTP odbywa się przy użyciu jednego z programów klienckich, np. FileZilla.
    Dla wszystkich serwerów klienta używane jest jedno konto FTP.

Dane do połączenia to:
    Host: craftserve.pl
    Port: 21
    Użytkownik: Twój login na Craftserve.pl
    Hasło: Hasło do Twojego konta na Craftserve.pl

Po poprawnym zalogowaniu wyświetlane są wszystkie serwery z ich odpowiednimi numerami w nazwie katalogu.

67053441887151292745.png

W skrócie

Craftserve - Jest najstabilniejszym i najlepszym hostingiem minecraft w polsce.

Nie należy od do tanich, jednak jeżeli chodzi nam o jakość i brak lagów to tylko CraftServe!

ZAPRASZAM DO KORZYSTANIA Z NAJLEPSZEGO POLSKIEGO HOSTINGU MINECRAFT

Poradnik został napisany przez XdeMoNT(XdeMoNNT)

Ostatnia aktualizacja : 2012-10-18

W zamian możecie dać lajka temu poradnikowi i

Zasubskrybować- (klik) mój Kanał Youtube !

ZAKAZ KOPIOWANIA ELEMENTÓW PORADNIKA BEZ MOJEJ ZGODY!

Archiwalny TuT ( Jak zrobić serwer craftserve zrobiony prze ze mnie w 2011 r.)

Cześć i czołem , Z tej strony Sebastian dzisiaj nauczę was jak postawić serwer na craftserve.pl oraz jak wgrać pluginy , ogólnie wszystkie informacje jak ustawić wszystko na craftserve.pl

1326051529-U406006.png

Punkt 1. Rejestrujemy się lub logujemy do głównego panelu

Rejestracja - http://craftserve.pl/rejestracja
Logowanie - http://craftserve.pl/logowanie

Rejestracja / wchodzimy na emial potwierdzamy rejestracje wchodzimy na strone i logujemy się

Punk 2. Wchodzimy w Oferta i wybieramy ofertę która nas interesuje klikamy ,,Zamów''

Pużniej wpisujemy nazwę serwera np . GoldCraft ,RoCraft <3

Klikamy Utwórz

uwaga czytaj :

Jeżeli kliknołeś zamów to nie znaczy ze musisz płacić po prostu wybrałeś ten serwer i musisz go najpierw opłacić

Punkt 3. Gdy już to zrobiliśmy Klikamy ,,Konto''

widzimy teraz listę serwerów ( naszych serwerów ) i klikamy teraz ,,Opłać''

Pisze nam tak :

Serwer jest nieaktywny.
Doładowano 0.0 zł z 160.0 zł potrzebnych na odnowienie serwera na kolejny miesiąc.[/center]

Wiec aby aktywować serwer i żeby stał się aktywny musimy go opłacić :D

wchodzimy w zakładkę ,,Doładuj''

no i opłacamy serwer ( jest już tam wszystko opisane i nie muszę opisać.

Punkt 4. Kiedy Opłaciliśmy Serwer ! :D wchodzimy na nasz emial

Otwieramy informacje od craftserver.pl Dostaliśmy Pasy do Panelu i do FTP !!!

Punkt 5. Wchodzimy w Panel :

http://panel.craftserve.pl/index.php?r=site/page&view=home

Wchodzimy w zakłatkę ,,Logowanie''

i wpisujemy pasy które przyszedły nam na emial ( pasy do panelu )

Nazwa: to nasz emial

hasło : jest na emial'u

Punk 5. Gdy już zalogujemy się do panelu

w System JAR wybieramy ,, Silnik 1.0.0 bukkit '' a jak to ma być serwer bez pluginów normalny .

i dajemy ,,save''(zapisz)

możemy teraz włonczyć , wyłonczyć , uruchomić ponownie serwer ( zresetować )

jednak nie robimy tego ^_^

wchodzimy w Confing ( to co są dwa narzędzia przekręcone config.png)

i wchodzimy w ,,Ustawienia serwera''

False = Wyłonczony
True= Włonczony
Spawn Potworow= wybieramy tutaj czy mają być potwory
PvP= czy ludzie będa mogli się lać na serwerze
Hellworld = czy ma być nowy świat
Online Mode = !! tutaj wybieramy czy mają grać tylko gracze premium czy też piraci false = to piraci i premium , true = tylko konta premium.
Spawn animals= tutaj wybieramy czy mają być potwory
Whitelist'a= tutaj wybieramy czy ma być whatelist
Nether = tutaj wybieramy czy ma być nether
Widocznosc= tutaj wybieramy wydoczność
Tryb Gry = czy ludzie mają mieć okienko z itemami
Poziom Gry = tutaj wybieramy czy ma być dużo mobów
enable-query= false
enable-rcon=false
server-name= tutaj wpisujemy nazwe serwera

Gdy już to zrobiliśmy dajemy Uruchom Ponownie serwer

możemy już wbić na serwer ( ip dostaliśmy w tej samej wiadomość co panel )

Jednak nadal nie ma pluginów lub mapki jakiej chcemy!

Punk 5. Wgrywanie Pluginów Mapki

Wchodzimy w FTP (FILEZILLA)

Wpisujemy swoje pasy które dostaliśmy na emailu serwer,login,hasło,port

następnie klikamy ,,Plugin''

i przekładamy tam pluginy one się ładują

teraz wchodzimy w map_world coś takiego chyba map ;p

i tam usuwamy starą mapkę i przekładamy nową

gdy już wszystko nam się zaladuje

wchodzimy do panelu

i dajemy ,, Uruchom Ponownie''

Gratulacje !! mamy już w pełni stworzony serwer!!! mysilę ze pomogłem wielu osobą ( najbardziej tym zielonym na temat dydyk craftserve.pl)

Zbieram +

Pozdrawiam ;)

*XdeMoNT*

ostatnia aktualność :2012-01-08

Uwaga: Proszę nie kopiować mojego poradnika na inne fora bez mojej zgody / n00by i tak skopiują teksty/lub cały temat :O

Opublikowano

Dostanie darmowy serwer ;)

ładny tut ale nie wiem czy ci go nie skasują

Pff, nie warto.

No ale zawsze ktoś się znajdzie i mają darmową reklamę. Cfaniczki.

Opublikowano

Up zrobił taki tut jako pierwszy więc spojrzał byś chociaż na 3 pierwsze strony lub byś się spytał moderatora czy był taki tut . On ew. by powiedział , że takich tutów się nie piszę bo to reklama i oczywiste że na stronach tego typu dają instrukcje , a gdyby nie dali to wiadomo , ze trzeba założyć konto , wybrać interesującą oferte i pobawić się plikami . Tut estetyczny myślę , że zasługuje na lajka

@down skoro rok temu zrobiłeś taki sam poradnik to dlaczego znowu go robisz ? Nie wystarczy ci jeden? Po co tworzyć drugi taki sam

Nie tłumacz się tym , że to było na innym koncie bo poradnik jest przypisany do jednego konta tak jakby

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Nie byłem pierwszy ???

Ja to wczoraj napisałem :D

http://www.mpcforum.pl/topic/746783-tut-craftserve-co-i-jak/#entry5428209

Ja ten poradnik wczesniej napisałem jednak grafika nie działała i kazałem zamknąć.

A dzisiaj zrobiłem jeszcze raz na spokojnie.

Nie jest to reklama tylko poradnik.

Więc się nie czepiajcie rok temu też taki poradnik zrobiłem i nikt nie pisał ze to reklama.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A ja mam premium i klikam żeby opłacić za premium (za darmo) i wyskakuje mi, że ditry zostały wykorzystane spróbuj ponownie jutro. Pomocy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...