Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Wkurzające lagi :(

Queash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: AMD Athlon II X2 250 3.00 GhZ

RAM: 2GB DDR2 533 MHz

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 240 1GB

Dysk Twardy: 500GB WD

Płyta Główna: Gigabyte M68M-S2P

Zasilacz: TRACER Highlander 500W TRZ-503

Problem wygląda tak: normalnie mam ok 40 fps na najniższych wymaganiach. Co chwilę spada mi do 5-10 lub czasami jest trochę więcej 15-20. Jest to wkurzające, bo ciężko mi jest cokolwiek zrobić i nawet nie mam już ochoty włączać tej gry icon_mutny.gif

Dodam jeszcze tylko, że mapy mi się strasznie długo ładują (1,0 - 1,5 min.), po zminimalizowaniu gry nic nie mogę zrobić (ok. 0,5 min), tak samo jest po wyłączeniu gry icon_mad.gif

SigCustomBG.png
Opublikowano

Mialem to samo na 2 gb ramu. Spadki FPS. Grasz normalnie 30-40 fps i nagle jeb 5-7 fps i po chwili znow 30-40. Dokupilem RAM'u i spadki zniknely :)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Ja mam podobny problem gram mam 40-50 i spada do 5-10 ale z tego co ustalilem to jest to wina karty dzwiekowej Relatek na forum jest gdzieś jest ten temat. Sprubuj wyłączyć karte przed wejsciem do gry ;)

Opublikowano

Mało ramu i dupna karta graficzna. Tutaj w dziale masz poradnik co do zwiększenia Fps'ów. Spróbuj.

Mialem to samo na 2 gb ramu. Spadki FPS. Grasz normalnie 30-40 fps i nagle jeb 5-7 fps i po chwili znow 30-40. Dokupilem RAM'u i spadki zniknely :)

Też mi się tak wydaje, mam prawie 100% zużycia RAM'u, a na laptopie jest razem 6GB i zużywa ok. 3,5 - nie ma lagów.

100 zł na RAM'y i powinno być dobrze, dzięki :)

SigCustomBG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...