Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Mediumy

limonz3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie nie. Wole niemieckie lub Usa.. ;) ruskimi medami gralem 9 tierem i strasznie malo dmg z najlepszym dzialem... ;/ szybkosc tez nie powala i papierowy pancerz. z ruskich to ht, arta i niszczyciele bo medy sa slabe jak dla mnie. :)

Opublikowano

"Medy są słabe" - w porównaniu z czołgiem ciężkim tak.

Ale nie porównuj słonia do lwa. Medy nie mają dużego pancerza, bo mają być szybkie.

-działo też ma być lekkie i pasować do małej i lekkiej wierzy.

Ja zdecydowałem, żę pójdę sobie w medy USA- tylko dla tego, bo mam już zbadanego M4 i ma EXP na E4 i E2.

Tak to nie mogłem się zdecydować.

Pozdrawiam!!

x

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto iść w Medium jak już to w Ciężkie mój znajomy ma 9tier Miedium i szczerze??DMG jak DMG ale Mediumy mają cienkie :/

Idź w Ciężkie lub w inne Państwa Medium.

Opublikowano

Dlaczego czepiacie się Medów, że mały DMG ??

Jak chcecie DMG to grajcie sobie Artą- najlepiej USA T92

-=-

Medy mają swoje określone zadanie na polu bitwy. Mają kąsać, a nie rozrywać

x

Opublikowano

Jak już mówicie, że medy ruskie są słabe to zobaczcie na Type 59. Nie liczy się, że to jest czołg premium. Ale jak na meda to dobry jest.

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto iść w Medium jak już to w Ciężkie mój znajomy ma 9tier Miedium i szczerze??DMG jak DMG ale Mediumy mają cienkie :/

Bat Chatillon 25t w szczególności jest cienki.

Wracając do tematu...medy są fajne jeśli umiesz nimi grać, to nie są czołgi żeby stanąć lufe w lufe, bo od tego są ciężkie, tylko kombinować jak tu go podjechać żeby go podgryść, albo jak widzisz okazje zajechać od tyłu i taki ciężki już ma przechlapane.

Ruskie medy to taki Typ 59, są baaaaardzo mobilne i lubią rykoszetować (potrafią wybaczyć dużo błędów) ale ich działo lubi pudłować z dalszych odległości;

USA..ich zaleta to dobre kątowanie działa i wyśmienita celność ale nie wybaczają tylu błędów co ruskie bo ich armor łapie praktycznie wszystko

Niemcy...powiedziałbym że są to średnio mobilne medy o dobrym pancerzu

Francuzy...assasiny :) z dobrą mobilności, znajdujesz cel..likwidujesz i ucekasz. Mają dużo mniejszą penetracje pociskami niż inne medy, pancerz to kartka papieru A4, ale ich magazynek robi swoje

Mowa o VIII-X tierach

Opublikowano

Jak już mówicie, że medy ruskie są słabe to zobaczcie na Type 59. Nie liczy się, że to jest czołg premium. Ale jak na meda to dobry jest.

Type 59 jest chiński...

Opublikowano

Z czego co wiem Typ 59 to chiński czołg

@Edit:

@UP:

Byłeś szybszy xD

Dowód:

http://worldoftanks.eu/encyclopedia/vehicles/china/ch01_type59/

x

Opublikowano

Typ59 to tania( no w końcu chińska ) wersja T-54. T-54 analogicznie jako med wyższego tieru ma mocniejszy pancerz, wychodzi to na kartce i w praktyce. Ogólnie typ jest słabszy pod każdym względem od T-54 ale zachowuje się tak samo w dodatku yglądają prawie tak samo, a typ59 potrafi zaszaleć na swoich tierach. Mam go, 600 bitwe ze średnia 62% zwycięst może mowić o tym czołgu. Naprawde jego przedni pancerz odbija praktycznie wszystkie pociski czołgow tego samego poziomu lub niższego ( wyjątkiem będą ciężkie IS-3, KV-4 i TD wszystkich nacji, ogólnie takie czołgi ktorych pociski po trafieniu "topią metal, taki dźwiek wydają"). W kilku ostatnich patchach dostał cichego nerfa, ale w dalszym ciągu doświadczony grac potrafi dużo namieszać. Ze zrywem to jest tak sobie, gorszy od innych medów VIII tieru.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

No to w tym mistrzami są francuzi, ale dla mnie medy powinny mieć pancerz taki T-54, łączy mobilność z pancerzem, dla medów niższych tierów jest naprawd problem wbić się w T-54 np. mój Typ59 dostaje ładne cęgi od takiego T-54, mój pancerz przestaje wtedy działać, a jego spisuje się znakomicie.

Opublikowano

A tam mody, wiesz, wiem że trzeba mu w cycka czy w dolną płytę strzelać, ale chodzi mi o to, że ta płyta jest cholernie mała, nie zawsze wchodzi, a on nawet nie musi patrzeć gdzie strzela.

Opublikowano

A tam mody, wiesz, wiem że trzeba mu w cycka czy w dolną płytę strzelać, ale chodzi mi o to, że ta płyta jest cholernie mała, nie zawsze wchodzi, a on nawet nie musi patrzeć gdzie strzela.

Wszystko przez jego oplywowe ksztalty pancerza.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...