Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Solotoper -6300

SilvEx™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Shyvana , Fiora , Nocturne , Hecarim

Zależy mi na: Postaci ,dobrej na rankedy , by mogła coś wnieść do gry ,oraz by się zaszybko nie znudziła .

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci , można dodać własne propozycje

Opublikowano

Fajnie , lecz mnie obchodzą jakieś argumenty , głębsze wpowiedzi ...

Tak grałem czasami vs Jaycowi na topie , nie jest zły , lecz ta wypowiedz mnie usatysfakcjonowała ... :3

Ps. Daje "Like It" za sensowne wypowiedzi .

Opublikowano

Jayce

• może być range i melle
  • odrzucenie
  • slow
  • przyspieszenie
  • doskok
  • mocny solo toper
  • maszyna do carrowania

Polecam, boś to jest op shit ! :D

Opublikowano

Z tych co napisales to tylko o nocturne cos wiem i o ty Hecarimie to raczej junglerzy, a co do fiory i sheyvany to za malo o nich wiem, zeby sie wypowiadac.Co do mojego wczesniejszego postu, poprostu napisalem ze Jayce op, gdyz moj kolega nim gra, a ja o nim duzo powiedziec nie moge skoro nie gram.Jak bym kupywal solo topa to byl by to Jayce, kolega wyzej napisal jego +

Kolego up

Lee sin to lepszy jungler niz solo toper :D

Opublikowano

"Postacie: Shyvana , Fiora , Nocturne , Hecarim" - Postacie na rankedy, 3 z 4 podałeś to są czysto junglerowskie postacie, Fiorą już się nawet za bardzo nie gra, a na rankedach ani razu z moich 200 gier nie widziałem, może pech, także z tych postaci ew. Fiorę tylko, reszta odpada, ale nawet jej bym Ci za bardzo nie polecał, za to z moich propozycji:

Jax - Bardzo fajna solo-toperowska postać ma duży dmg, stuna oraz skok do przeciwnika czy też naszych wardów, także uciekać jest jak. Stun bardzo się przydaje, można kila przeciwników na raz ze stunować jak są w miarę blisko siebie.

Jayce - Kolega @kilkaUP Ci już go opisał, nie grałem nim za bardzo, ale polecam również.

Olaf - Twardy, harrasuje z Q toporami, true dmg z E, leczy się na W oraz na ulty nic na niego nie działa, slowy, stuny etc, wszystko z siebie ściąga :) także też bardzo przyjemna postać, fajnie się lata jak już ma się złożonego frozen maletka :)

Opublikowano

może Darius

zastanawiałes sie ?

• Przyciągnięcie
  • ciekawa mechanika
  • ciekawe ulty
  • dobry solo top
  • ładny off tank
  • ulty do pięknego dobijania ;)
  • - na dobrego tanka darek pada
  • - nie ma escapa

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Te chempy które ty podałeś to junglerzy nie top więc nie wiem o co ci chodzi to co podałeś nie da rady na topie

Ja ci polecam Yoricka

-Mocny haraz z ghuli

-Ls z e

-Slow z W

-Ulta rzucona na ad carry daje mu pewnego rodzaju ga

-Movment z uderzonego q

-ładne skiny <3

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Te chempy które ty podałeś to junglerzy nie top więc nie wiem o co ci chodzi to co podałeś nie da rady na topie

Ja ci polecam Yoricka

-Mocny haraz z ghuli

-Ls z e

-Slow z W

-Ulta rzucona na ad carry daje mu pewnego rodzaju ga

-Movment z uderzonego q

-ładne skiny <3

Niby nic nowego na tym forum, ale dlaczego ktoś z wiedzą o grze poniżej przeciętnej ma status moderatora?

Opublikowano

Może nie za 6300 ale bardzo dobra jest irelia. Sustain, true damage, doskok, gdy przeciwnik ma więcej hp od ciebie stun, gdy mniej slow(chodzi o %), przyjemne i łatwe farmienie, nikt za bardzo jej nie kontruje, w mid/late nawet po przegranej lini potrafi zadać potężny dmg.

Opublikowano

Champy, które podałeś są o wiele lepsze w jungli.

Na solotop polecam :

Tryndamere

-mass sustain

-z dobrym buildem wytrzyma cały teamfight(mówie oczywiście o trynda-offtank)

-ghost+cleanse i jedziesz dalej

Olaf

-tru dmg

-sustain

-op ulti w połączeniu z ghostem

Jayce

-kontruje wielu toperów

-ale ma dostać nerfa

Z tych co napisales to tylko o nocturne cos wiem i o ty Hecarimie to raczej junglerzy, a co do fiory i sheyvany to za malo o nich wiem, zeby sie wypowiadac.Co do mojego wczesniejszego postu, poprostu napisalem ze Jayce op, gdyz moj kolega nim gra, a ja o nim duzo powiedziec nie moge skoro nie gram.Jak bym kupywal solo topa to byl by to Jayce, kolega wyzej napisal jego +

Kolego up

Lee sin to lepszy jungler niz solo toper :D

Wg. mnie lee nie ma wcale tak świetnej jungli/ wręcz jest słaby. Lee offtank solotop jest najlepszy.

Opublikowano

Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat championów podanych przezemnie . ;D

Te postacie co podałeś to nie solo toperzy tylko właśnie junglerzy. No może Fiora jest solo topem ale w late jest useless, jeśli nie umiesz jej odpowiednio zrobić.

Od siebie polecam:

Yoricka - najlepszy solo toper, nie ma jak narazie na niego żadnej konkretnej kontry. Mega sustein, dobry spam z duszków. Świetny do 1v2, zwłaszcza kiedy przeciwnicy nie mają junglera. Za sprawą swojego ulta, możesz kogoś przywrócić do życia na parę sekund. Szczególnie op, jeśli twój ad carry zostanie szybko sfocusowany i padnie na początku.

Jayce - mocny pick naprawdę świetny champ do wszystkiego, możesz nim iść na solo topa jak i na bota jako ad carry. Za pomocą crossbow stance jesteś ranged i na solo topie możesz sobie spokojnie farmić i nie obawiać się ganków. Nie mówiąc już o tym, że możesz spamować tymi swoimi bramkami i kulkami, bo na hammer stance pod W masz regen many :)

Riven - jedna z tych postaci, która może zawsze uciec z team fightu. Nie ma many przez co staje się bardzo mocna na solo topie. Może spamować swoimi AoE skillami i łatwo farmić.

Renekton - jeśli ogarniasz i wygrasz early game na swojej lini to jest GG. Kosmiczny dmg i fajne combo. Ultem zawsze możesz uratować sobie dupę.

sygnampckopia_zps11d86fac.jpg

Opublikowano

Większość jungler'ów może pójść na solotop'a .

Tzn. Postacie które podałem mogą pójść na solotop'a . . .

Według was są to only junglerzy , wyjaśnicie mi czemu pewna część graczy lola idzie taką Shyv na solotopa ?

Czemu są ludzie którzy chodzą do jungli Karthus'em?

No comm . Poglądajcie graczy , którzy mają nieco większe elo niż ~1300.

@up

Jeżeli źle pójdzie mi w early , mogę (renektonem) nadrobić to w late?

Opublikowano

1.Postacie które podałeś to 3 junglerów i jeden (słaby na topie champ) Fiora.

2. Jak zastanawiasz się nad solo toperem to w grę wchodzi:

a) Jayce- Leje z dystansu i z bliska, ma około 6 skilli (Sieje spustoszenie) jednak w nowym patchu dostanie nerfa mimo to nadal będzie dobry na topa

B) Yorick- Champ "OP" na tobie bo kontruje prawie każdego solo topera z wyjątkiem Cho i Trundla. Czyli biorąc go masz 90% szans na win top :) Jego harass life steal niszczy system.

c) Irelia- TRUE DMG, Stun, Doskok, Mordor!!!. Zaje**** mocny champ na topa.

d) Nasus- Do 20 min farmisz mając wszystko w dupie jak wystakujesz do 20 min 150-200 dmg (standard) to wbijasz na inne linie, gankujesz, zawsze farmisz z q jak masz okazję i wygrywasz nawet jak team to ważywa

Opublikowano

Większość jungler'ów może pójść na solotop'a .

Tzn. Postacie które podałem mogą pójść na solotop'a . . .

Według was są to only junglerzy , wyjaśnicie mi czemu pewna część graczy lola idzie taką Shyv na solotopa ?

Czemu są ludzie którzy chodzą do jungli Karthus'em?

No comm . Poglądajcie graczy , którzy mają nieco większe elo niż ~1300.

Tak, ale te picki zależne są od teamu i od przeciwnika. Podałem ci picki uniwersalne, bo np. taka shyvana ma 0 CC i bez odpowiedniego teamu jest useless.

Jeżeli źle pójdzie mi w early , mogę (renektonem) nadrobić to w late?

Hehe :D

Zawsze jest możliwość robienia KSów, ale jeżeli chodzi o dmg itp, to bez dobrego startu w early jesteśmy bardzo słabi.

sygnampckopia_zps11d86fac.jpg

Opublikowano

a ja polecę fiore.

Dobre ulti, w tf na ad carry i eloszka.

Dobry early game, łatwo się farmi, w late game tons of dmg.

Dość mobilna, troszkę papierkowa ale można coś na survi złożyć.

FIORA FTW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...