Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kha'zix

KubeN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytania o kha'zixa .

Bardzo dużo słyszałem że kha zix jest słaby czy to prawda?

Gdzie nim najlepiej iść (top/jungla czy gdzieś indziej).

Proszę o napisanie plusów i minusów tej postaci.

Czy warto go kupować ?

I ostatnie co na nim ewoulować (proszę o podanie w kolejności)

Przepraszam że tak dużo pytam ale chciał bym tą postać kupić a dużo słyszałem że jest beznadziejny

Opublikowano

Dla mnie jest słaby, rengarem rozwalam go na 3 skille.

Polecam Ci iść nim na jungle jeżeli chcesz go już kupić.

Nie da się napisać minusów.. jest to normalna postać ale w porównaniu do rengara to słaba postać, nawet po nerf'ie rengara

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

jeśli wiesz co składać w jakim momencie i zalezy od przeciwników to on jest jednym z lepszych junglerow.... jak dla mnie z tymi 3 hitami przesadziles.... to by musiał być zupełny nie ogar

92918680285611799229.png

Opublikowano

Ja nie odpowiem na wszystkie pytania, ale...

Dużo ludzi mówi że Kha'Zix jest słaby, ale dlaczego?

Dlatego, że sami nie umieją nim grać i widzą jak inni słabo nim grają.

Kha jest nową postacią i trudną do ogarnięcia, mam kolege który ma Kha'Zixa

i wymiata nim, jest nie do powstrzymania.

Po prostu trzeba się nauczyć nim grać.

OobLowoO_eune_238_1_logo.png

Opublikowano

Dla mnie kazik to gówno.Kupiłem go i sprzedałem gdyż zobaczyłem że jak go robimy na offtanka to ma hujowe dmg, jak ciśniemy bardziej w dmg to giniemy szybko.Ogólnie kazik to niezła koxa na małych lvlach.Na początku mały fed (3-0) gangujemy mida i mamy killa w kilka sec.

Ja ewoluowałem e>q>r

i raczej nie warto go kupować.

Opublikowano

Kha jest dobry - ale sytuacyjny i zależny od nakarmienia.

Skille do ewolucji oczywiście e>q>r dla jungli i q>e>r dla topa lub w>q>e gdy dostajemy na tym topie wciry.

Jest postacią karzącą błędy przeciwnika, czyli np. zbytnie oddalenie się od minionów.

To jak bardzo jest zależny od itemków sprawia, że najlepszym rozwiązaniem dla niego będzie iść na topa.

Szybkość jego jungli jest przeciętna, i jest raczej typem nastawionym na ganki niż na farmienie jungli, jak może to robić Shyvanna.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Wczoraj pierwsza gra kha ' zixem ( Bo rota ), na topie ( Nie wiedziałem nawet jaki build ^>^ )

Zrobiłem : Krwiopijec , ostatni szept , krwiopijec , mom

Quadra ( Prawie penta , uciekł lucker ! :D ) w 23 minucie.

Big damage z W , Q

Łatwy system ucieczki ( Skok , Ult )

Polecam.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Polecam ci go gorąco ale tylko do jungle. Świetny escape system, slow z pasywki, ewolucje, z Q może uderzyć 400dmg na 7-9 lvl'u, można się łatwo podleczyć na mobach.

Opublikowano

Bardzo dużo słyszałem że kha zix jest słaby czy to prawda?

Gdzie nim najlepiej iść (top/jungla czy gdzieś indziej).

Proszę o napisanie plusów i minusów tej postaci.

Czy warto go kupować ?

I ostatnie co na nim ewoulować (proszę o podanie w kolejności)

1. Bullshit.
  2. Dobrze radzi sobie na topie, pasywa daje mu przewagę.
  3. + mobilna, slow z w, dmg, pasyw / - na początku papier, dobre early, słabnie w late.
  4. Tak warto. Osobiście wolę nim grać, niż rengarem, mam obydwie postacie i ta bardziej przypadła mi do gustu.
  5. Q/W/R = Lepszy Escape Q/E/R.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

To , że wy nie umiecie nim grac nie oznacza , że postać jest słaba . mam kha zix'a i jak mam rengara na lini to zawsze rozwalam jak chce . to juz zalezy od tego jak kto ogarnia .

Moje uwagi co do tego tematu :

- Trzeba odpowiednio sie składać ( i nie chcodzi mi o buildy z mobafire jak 3/4 osób robi i później płacze , że ich jada na lini jak chcą . Buildy z tamtąd są dobre , ale są cholernie ogólne . trzeba sie składać pod postacie jakie mamy na lini , a nie pod "zalecane" .)

- Ostatnio grałem przeciw rengarowi i jechałem go jak chciałem . Jedyny gracz jaki mnie jedzie rengarem to mój kumpel , ale to dlatego , że to on mnie wprowadził do lol'a i zna na wylot mój styl gry .

- Jeżeli chodzi o rozdawanie skilli . Ja osobiście lece tak Q/W/E (ale wiadomo , że jak można to daje sie w R ) jeśli chodzi o ulepszanie , to zależy już od late game'a . Mianowicie chodzi o to , że jeśli macie znaczną przewagę to ja ulepszam Q , W , E . jeśli troche przegrywacie to tak samo radze , gdyż większy wyskok znacznie umożliwia , szybsze dotarcie gdzieś , pomóc komuś , lub po prostu uciec . Jeśli gra jest wyrównana , to ja polecam ulepszyć Q , W , R , dlatego iż , jak są team fight'y to kha zix jest kluczem do eliminacji .

Kombo : włączamy ulta x1 wchodzimy do ostatmiej osoby która trzyma sie z tyłu ( zakładając , że ma low hp ) pojawiamy sie walimy jest z Q , AA ( AA - auto atack ) znikamy na ulcie x2 pojawiamy sie to bijemy z W , AA i konczymy jeszcze jednym ultem . jesli po tym twój team tez sie bije to odlatujesz na E za swój team albo poprostu uciekasz w krzaki .

Jeśli chodzi o build to ja sie składam tak .

- buty 3 poty

-tłuczek ( brutalizer )

-buty ( w zależności od przeciwników . tzn jak mamy ap na lini to bierzemy mercuriale , jak ad to tabi ninja )

- k.w miecz ( b.f sword )

-wampiryczny kostur - jesli mozemy to od razu krwiopijca składamy .

- czarny tasak .

a dalej to już różnie ;]

mam nadzieje , że pomogłem ! :D

Opublikowano

to że jakiś tam randomowy kolega nim wymiata to nie znaczy że kha jest super. dla mnie lepszy rengar, kładzie kha jak starą kurwe

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Kha słaby ? śmieszne

Aktualnie kha jest jedną z najmocniejszych postaci potwierdzili, to także na IEMie pickując go w prawie każdym meczu(lub ban).

Life steal, ogromny dmg z Q + doskok który odnawia się po zabójstwie, czyni z niego potęgę.

Nie będę się sprzeczał który champion rengar czy kha zix jest lepszy, jednak logicznie myśląc rengar powinien mieć przewagę w wczesnych etapach gry, natomiast kha po rozwinięciu odpowiednich skilli powinnien bez problemu zabić rengara w mid/late game, oczywiście stosując odpowiedni build na late.

Pozdrawiam myślących.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zgadzam sie z kolega wyżej . Nie chce nikogo zniechęcać do rengara . Może poprostu nie ogarniam rengara a kha jest dla mnie idealny . Wyżej już napisałem swoją opinię . Pozdrawiam .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ludzie jak czytam te komentaże to sie zastanawiam jacy teraz głupi ludzie grają w lola...Kha'Zix to potężna postać i warto ją kupować tylko trzeba nią umieć grać... ja robie na meczach nawet 13/0 tą postacią.Broń boże nie chodź nią do jungli tylko na bota ewentualnie na topa jak ci sie ktoś wetnie w bota.Kupuj począdkowe przedmioty potem 2 z 3 zalecanych następnie składaj czarny tasak i krfiopijce najpierw odblokuj e potem w i q maxuj (w) do 4 poziomu potem po jednym do w i q i 5 (w) następnie poruwno po jednym punkcie rozwijaj do e i q rozwijaj najpierw e potem w a nakoniec q.życze miłej gry :)

Kha kładzie wszystkich rengerów a ty niepotrafisz bo nieumiesz grać i to tyle...

Opublikowano

Jak chcesz grać kha na bocie? Jako support czy co? Kha tylko mid/top ewentualnie jungle. W dodatku fajny odkop

A za ostatnie zdanie odpoczniesz kilka dni

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Błagam cie jak nieumiesz nim grać to zamknij paździeż bo jak patrze na twuj kom to mi sie płakać chce poprostu żal serce sciska co za idioci grają w lola ...ja mam platyne za klasyka i najczęściej używana postać to kha'zix 40 rozegranych meczy 32 wygrane ...Ciekawi mnie ile ty masz wygranych;)

Opublikowano

Kha słaby? wy chyba nie wiecie co piszecie...

Najpierw sami nim zagrajcie i nauczcie się nim grać a nie bzdety tu wypisujecie...

Moje pierwsze mecze Kha'Zixem wyglądały tak 10/0 , 14/1 , 20/0 ...

I do tej pory tak wyglądają a nawet lepiej :)

Na początku jest już dobry , w dalszej grze słabnie robiąc go pod full DMG ale da się to opanować tylko trzeba wiedzieć jak :)

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

Khazix słaby Boże hmm idziesz nim na mida full ad asasyn teraz opiera się on na tym żepo 1wsze ewolujesz q>e>w/r zależy jak nie macie nikogo kto np. kontruje kate a oni maja kate to t\ult sie bardziej przyda ale budujesz tak

last whisper> butki na cd >krwiopijec>mozna infinity>mercurial scimiter jak mają dużo ap i na goniec ga mechanika opiera się na niszczeniu papierów co robisz od 11 lvl wskakujesz z e zabijasz dajmy taką oriane na combo w q r q odnawia Ci się e i uciekasz i są w osłabieniu bez carry proste

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ludzie jak czytam te komentaże to sie zastanawiam jacy teraz głupi ludzie grają w lola...Kha'Zix to potężna postać i warto ją kupować tylko trzeba nią umieć grać... ja robie na meczach nawet 13/0 tą postacią.Broń boże nie chodź nią do jungli tylko na bota ewentualnie na topa jak ci sie ktoś wetnie w bota.Kupuj począdkowe przedmioty potem 2 z 3 zalecanych następnie składaj czarny tasak i krfiopijce najpierw odblokuj e potem w i q maxuj (w) do 4 poziomu potem po jednym do w i q i 5 (w) następnie poruwno po jednym punkcie rozwijaj do e i q rozwijaj najpierw e potem w a nakoniec q.życze miłej gry :)

Kha kładzie wszystkich rengerów a ty niepotrafisz bo nieumiesz grać i to tyle...

czy ty sobie za przeproszeniem kurwa jaja robisz?

żeby nie było spamu:

ja Kha'Zixem chodze tylko na mida pierwsze maxuje W i rozwijam W na 6lvlu,później maxuje Q, na 11lvlu rozwijam E i na 16lvlu rozwijam R

co do buildu to ja zaczynam tak :

czerwony eliksir? coś takiego <dodaje hp i ad> + potki

po pierwszym powrocie łezka + buty

a cały build :

~Ioniańskie buty

~Bloodthrister

~Black Cleaver

~Muramana

~Last Whisper

~Guardian Angel

ten build polecam ale nie zawsze go buduje, zależy od przeciwników

Opublikowano

avir , a się przejmujesz xD i jeszcze taki pisze że debile grają , pewnie ma gość tyle śmierci na mecz co błędów w wypowiedzi -.- , co do tematu , to kha po zmianie że nie może strzelać z w podczas skoku stracił sporo . Wciąż jednak po szybkiej ewolucji pocisku robi poke i skokiem po 2 ewolucji dym w tf . Lepszy raczej na mid niż na top , jest chyba zbyt lekki na top gdzie są offtanki .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...