Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cwiczenia :D

- Pawlak -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema dziś tak sobie pomyslałem żeby może zaczac cwiczyc w domu i wiec tutaj mam pare pytan :

• Jakie najlepiej wykonywac cwiczenia w domu ( nie mam zadnego sprzetu )
  • Gownie chodzi mi o mniesnie brzucha
  • Bedzie potrzebna jakas dieta ?
  • jak czesto w ciagu dnia wykonwyac cwiczenia

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Jak chcesz ćwiczyć bez sprzętu to polecam robić pompki i brzuszki. Dietę i program treningowy musisz znaleźć odpowiedni dla siebie w internecie.

Opublikowano

Ja też podpinam się do pytania,

ale mnie bardziej interesowały by Bicepsy i klata.

Mam 171cm wzrostu i waże 65 kg.

Jakie ćwiczenia mi proponujecie?

Mam Hantle tylko. (12kg)

I ile dziennie cwiczyc, słyszałem że co 2 dni żeby mięśnie się budowały.

PROŚBA DO GLOBAL MODA:

http://www.mpcforum.pl/topic/747501-prosze-o-usuniecie-konta/

Opublikowano

Jak chcesz ćwiczyć bez sprzętu to polecam robić pompki i brzuszki. Dietę i program treningowy musisz znaleźć odpowiedni dla siebie w internecie.

Jak bym mial szukac na necie to wiesz tego jest od groma a ja chce takie najlepsze cwiczenia
1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

I ile dziennie cwiczyc, słyszałem że co 2 dni żeby mięśnie się budowały. Tak to jest prawda. Jeden dzień ciężkiego treningu i jeden dzień odpoczynku i tak w kółko.

Jak masz 12kg sztangi to zrób ćwiczenia na biceps. Podnosisz hantle do góry (najpierw prawa ręka albo lewa) i zaciskasz biceps i trzymasz przez 2sec. I tak do 4 seri po 8 powtórzeń. Nie wiem czy dasz rade triceps zrobić z 12kg sztanga. Myślisz że biceps i klata to siła ?? To nie prawda. Siła pochodzi z nóg, barków i grzbietu. Jeżeli chcesz pakować na klate i biceps to pomyśl jak to będzie wyglądało za 5 miech ? Nogi chude barki małe... A po za tym to ćwicz triceps.. A biceps tylko trochę. Triceps to podstawowy mięsień.

Kappa.

Opublikowano

Najlepiej zapytaj się na forum kulturystycznym tam zrobią ci odpowiednią dietę i ćwiczenia, a nie tutaj gdzie same gimby i dzieci.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Najlepiej zapytaj się na forum kulturystycznym tam zrobią ci odpowiednią dietę i ćwiczenia, a nie tutaj gdzie same gimby i dzieci.

a masz moze jakis link do takie forum ? jak tak daj na pw
1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Podciąganie podchwyt/nachwyt, inverted rows, dipsy (pompki na poręczach), pompki w podporze tyłem, unoszenie nóg w zwisie. Nóg to raczej "domowymi sposobami" nie zrobisz, chyba, że matka ci na plecach usiądzie i będziesz przysiady nakurwiał, lecz to mało bezpieczne.

btw. 70% sukcesu to dieta (zwłaszcza jak chcesz "kaloryfera"), reszta to chęci i same ćwiczenia.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano
Bedzie potrzebna jakas dieta ?

Ile ważysz? Jak masz nadwagę i chcesz zbić tłuszczyk to na początek aeroby. Niby najpierw masa, potem rzeźba, ale nie myśl sobie, że w miesiąc zrobisz sobie sześciopak jak masz 20 kg nadwagi. Dlatego jak możesz to zarzuć aktualne statystyki.

Podpisuję się pod tym co napisał Mateq. Podciąganie to najlepszy sposób.

Opublikowano

wzrost : 178 cm

waga : 95kg

teraz własnie chodzi mi zeby troche spalic kg ;) oczywiscie dieta mam siostre dietetyka wiec gadalem z nia i moze cos pomysli teraz to diete bede mial :)

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

wzrost : 178 cm

waga : 95kg

teraz własnie chodzi mi zeby troche spalic kg ;) oczywiscie dieta mam siostre dietetyka wiec gadalem z nia i moze cos pomysli teraz to diete bede mial :)

Weź sobie odpuść na razie ćwiczenie czegokolwiek i zbij tą wagę. Biegaj sobie co 2 dzień i trzymaj dietę z ujemnym bilansem.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Siema dziś tak sobie pomyslałem żeby może zaczac cwiczyc w domu i wiec tutaj mam pare pytan :

1. Nie masz żadnego sprzętu to polecam w domu robić pompki, brzuszki lub 6 Weidea czy jak go tam się zwie.

Jeżeli masz możliwość na podwórku jakiś trzepak do dywanów to możesz się podciągać oraz biegać jakieś dłuższe dystanse.

2. No to 6 Weidera

3. Bez diety szybkich efektów nie osiągniesz, jeżeli masz troszkę tłuszczyku to musisz to spalić biegając bo nic Ci nie da robienie brzuszków na spalenie, spalić możesz to biegając, spacerując itp tylko nie po domu a po podwórku ;)

4. Raz na dwa dni tak aby mięsnia się regenerowały bo pamiętaj: MIĘŚNIA REGENERUJĄ SIĘ NAJLEPIEJ JAK MASZ ZAKWASY I ODPOCZYWAJĄ SWOBODNIE:)

Opublikowano

6 weidera to shit . Plecy po tym bolą lepiej zrób jakąś ogólnorozwojówkę. Np trening domatora,albo trening dla początkujących by Mawashi.

Opublikowano

6 Weidera

Nie.

MIĘŚNIA REGENERUJĄ SIĘ NAJLEPIEJ JAK MASZ ZAKWASY I ODPOCZYWAJĄ SWOBODNIE:)

Nie.

Km5iG.png

Opublikowano

ja tez chciałbym was się spytać jak trenować kaloryferek (że się tak wyrażę[mięśnie brzucha]) oraz ręce czyli chyba biceps nie? waże 55kg wzrost około 165cm coś takiego chyba nie mierzyłem sie dawno z 1 rok :P jak to trenować? jak macie jakies forum podajcie linka na pw gdzie by zapodali mi diete itp.

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Jeżeli chcesz na brzuch to skrętoskłony tak , że ręcę muszą dotykać ziemi , brzuszki , krążenie bioder. Wszystko co jest związane z brzuchem .

Dieta będzie potrzebna najlepiej taka , że nie jesz ziemniaków , białego chleba i wgl. tylko wtedy przez całe, życie trzeba stosować się do tej diety , inaczej spotka nas nie potrzebne libiodo .

Jakieś 4 razy moim zdaniem wystarczy .

gangnamstylen.jpg

Opublikowano

1. w domu bez sprzętu polecam brzuszki pompki przysiady, podciąganie się

2. brzuszki a6w

3.tak wysoko bialkowa

4. na duże mięsnie rzadziej na mniejsze częściej ze wzgledu na regeneracje

ale dziennie to troche za duzo powiedziane. nie wiem jak brzuch ale reszte ciala powinno sie cwiczyc raz w tygodniu, jezeli chodzi o brzuch np a6w to co dziennie robisz, a brzuszki mozesz co drugi dzien

Opublikowano

1. w domu bez sprzętu polecam brzuszki pompki przysiady, podciąganie się

2. brzuszki a6w

3.tak wysoko bialkowa

4. na duże mięsnie rzadziej na mniejsze częściej ze wzgledu na regeneracje

ale dziennie to troche za duzo powiedziane. nie wiem jak brzuch ale reszte ciala powinno sie cwiczyc raz w tygodniu, jezeli chodzi o brzuch np a6w to co dziennie robisz, a brzuszki mozesz co drugi dzien

Brzuszki nie wiem po co polecasz jak nic praktycznie nie dają... Co do a6w to jest dobre żeby spalić tłuszcz, a ogólnie lepszy jest abs... A dieta wysokobiałkowa na co mu? Najpierw niech tą masę zgubi a nie jeszcze bardziej przytyje... A co tej reszty ciała raz w tygodniu to bezsens, nic nie przyjdzie, 3 razy w tygodniu można spokojnie robić... ;)

Opublikowano

siemanko klika pytań:

- znacie jakieś forum gdzie mi doradza dietę itp.?

- co ile dni ćwiczyć mięśnie brzucha?

- co ile dni ćwiczyć po prostu mięsnie ręki, że tak powiem, bo nie wiem co pompki ćwiczą czy triceps czy biceps, ale np. cche robic pompki to co dzień robić? czy co drugi dzień?

- jak robić pompki tyle, że aż nie będę dawał rady? czy jakimiś seriami i co tydzień załóżmy o 10 więcej?

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

siemanko klika pytań:

- znacie jakieś forum gdzie mi doradza dietę itp.?

- co ile dni ćwiczyć mięśnie brzucha?

- co ile dni ćwiczyć po prostu mięsnie ręki, że tak powiem, bo nie wiem co pompki ćwiczą czy triceps czy biceps, ale np. cche robic pompki to co dzień robić? czy co drugi dzień?

- jak robić pompki tyle, że aż nie będę dawał rady? czy jakimiś seriami i co tydzień załóżmy o 10 więcej?

Na Priv Ci napisze nazwę strony, bo tu bym dostał %... ;) Tam jest napisane co ile i ile powtórzeń się robi... A mięśnie brzucha to zależy od planu ćwiczeń, a6w robi się codziennie, a w absie można robić co 3 dni przerwy... ;) Co do rąk to mają wolniejszą regenerację, a o ćwiczeniu bicepsa i tricepsa znajdziesz na tym forum... ;)

Opublikowano

ja tez chciałbym was się spytać jak trenować kaloryferek (że się tak wyrażę[mięśnie brzucha]) oraz ręce czyli chyba biceps nie? waże 55kg wzrost około 165cm coś takiego chyba nie mierzyłem sie dawno z 1 rok :P jak to trenować? jak macie jakies forum podajcie linka na pw gdzie by zapodali mi diete itp.

Nie wiem czy wiesz,ale triceps to 2/3 obwodu łapy ,biceps to 1/3.Ćwicz całe ciało,bo najszybciej wtedy rośniej.Wpisz sobie w googlach SyFyDy i tam szukaj pomocy.

Pawłoś łapy szybciej się regenerują,bo biceps,triceps,przedramie itp. to małe partie ,a brzuch to duża partia.

Opublikowano

Szczerze jedne z najlepszy domowych ćwiczeń bez sprzętu bo podciąganie na drążku, pompki(z czasem na jednej ręcy), tzw. pistolety czyli przysiady na jednej nodze-koniecznie poczytać o tym w necie żeby nie uszkodzić kolan, brzuszki z ciężarem.

Jeżeli na prawdę zależy ci na brzuchu w google "6 weidera"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...