Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Programisty .

Jeawl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Szukam kogoś, kto ma blade pojęcie o metinie, lub chociaż o tym o co mi chodzi .

Mianowicie, chodzi mi o grę metin2, chciałbym stworzyć bota który będzie tylko i wyłącznie pod pewną wersję clienta zbierał wyznaczony itemek z ziemi .

każdy przedmiot ma swój kod

Jest funkcja w ASM która jest odpowiedzialna za podnoszenie przedmiotów.

Musisz ją znaleźć za pomocą OllyDBG, stworzyć dll, wpisać w odpowiednie miejsce id przedmiotu i zrobić nieskończoną pętle ze sleep(100).

Np. easymetin2 ma opcje podnoszenia wybranych przedmiotów i myśle że to działa w ten sposób:)

Tu masz kod ASM:

Pickup
0044A962 |> \8B0D CC547E00 MOV ECX,DWORD PTR DS:[7E54CC]
0044A968 |. 53						PUSH EBX											 ; /Arg1
0044A969 |. E8 F2E0FDFF CALL 00428A60									 ; \metin2client_cracked.00428A60

Nie wiem czy aktualny i nie wiem czy to ten kod...

Aktualna funkcja do pickup jest chyba taka:

void PickUp(){
	__asm{
MOV ECX,DWORD PTR DS:[0x7E2E1C]
CALL PickUpCall
	}}

Kod do przedmiotu który chce podnieść podam oczywiście, co do ceny dla zainteresowanych o ile tacy będą to się dogadamy (PW, gg:22925035, skype: michuv1) .

P.S. chodzi mi jedynie o 3x ID (3 itemki które miałby podnosić), których kody już mam .

Opublikowano

Nie wiem, nie znam sie na tym, ale chodzi mi tylko o to zeby zbierał te itemy na ImageSearch, sprawa wygląda -/+ tak:

0503131054.jpg A żeby wyszukiwał itemku za pomocą wartości, tak jak jest to zrobione w easy metin2 .

jeżeli byłby ktoś chętny to dogadamy się co do ceny ...

Opublikowano

Ja wiem jak to zrobić, aczkolwiek na ten moment nie umiem.

Trzeba wstrzyknąć DLL-kę (odpowiednią) do procesu metka. Czyli jak masz kod źródłowy funkcji która podnosi itemki to robisz odpowiednią DLL-kę którą można wstrzyknąć do metka i sobie chodzi. Cała filozofia.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Ten kod ASM chyba podnosi wszystkie itemy a nie po id. Jak znajdziesz kod który odpowiada za podnoszenie itemów po id to bez problemów ci to zrobię.

eh...

Opublikowano

Wszystko ok, ale powiedz mi tylko za pomocą czego, jakiego programu mogę znaleźć ten kod który odpowiada za podnoszenie itemów?

Opublikowano

80003 Srebrna sztabka 50k
80004 Srebrna sztabka 100k
80005 Złota sztabka 500k
80006 Złota sztabka 1kk
80007 Złota sztabka 2kk

ID sztab oto Ci chodzi ?

dxbp12.png

|Random 2k12|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...