Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] System banowanie FishBotów...

iLikeMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio postanowiłem połowić rybki na FB, przez noc wyleciało mi 9 małży, wracam do domu ze szkoły, ustawiam bota, wyleciały 2 małże, przychodzę za 15 min... A tutaj ban. Jak myślicie, na jakiej zasadzie działa system banowania FB? Ja myślę, że GMom wyświetla się na czacie, co kto złowił. Jak ktoś łowi z 2h to on tam idzie i sprawdza. Jakie jest wasze zdanie?

Opublikowano

Witam, ostatnio postanowiłem połowić rybki na FB, przez noc wyleciało mi 9 małży, wracam do domu ze szkoły, ustawiam bota, wyleciały 2 małże, przychodzę za 15 min... A tutaj ban. Jak myślicie, na jakiej zasadzie działa system banowania FB? Ja myślę, że GMom wyświetla się na czacie, co kto złowił. Jak ktoś łowi z 2h to on tam idzie i sprawdza. Jakie jest wasze zdanie?

hahah ;d

po prostu albo jakieś logi się wydostają albo masz pecha, GM napisał a Ty nie odp.. Tyle :)

Opublikowano

albo ktoś zrobił filmik i wysłał a znając życie to po dobrych paru godzinach dali bana bo gm teraz rzadko kiedy lata kiedy nie gra tak dużo ludzi chyba każdy rozumie o co chodzi ;p (trzeba pilnować albo ustawić opcje w fb jak ktoś się pojawi to przestań łowić jak wejdzie gm to alarm itd)

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

wiesz gm lubi sie przejsc po plazy :D ja2 dni temu ustawilem bota i mialem odchodzic od kompa... ustawilem ze jak szepnie to wyjdz ( uzywam od kamera) a tu nagle gm ... nie napisal na szept tylko na normlanym ... ja mu odpisalem i nie dostalem bana, a ty mu niemogles odpisac i dlatego poszedl (tak mysle)

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Ja wiele razy dostałem bana za FB. To jest tak.. do mnei zawsze podchodzili jako "zwykli" gracze i pisali na normalnym "Cześć która godzina?" i tak się dopytywali.raz akurat miałem fb włączonego przychodze do domku patrze na metina i w tym samym czasie teleportował się do mnie GM.

Raz także "Ile masz już rybek?"

nie odpowiadasz a widać że łowisz. = ban..

............

Weteran
Opublikowano

Ja przykładowo łowiłem całą noc, o 6 automatycznie wyłączył mi się komputer. Rano o 7 włączyłem dwóch rybaków obok siebie, poszedłem zrobić herbatę, przyszedłem i już obok stał gm.. udało mi się go oszukać i nie dał mi blokady :)

Jeżeli ktoś chce łowić na fishbocie, to polecam godziny wieczorne, coś od 23-6 rano.

W dzień nie radzę łowić, bo są bardzo duże szanse, na dostanie od razu bana.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Nie odpowiadając na pytania ktoś robi ss wysyła go do GM np. i GM przychodzi i Cie sprawdza :>

GM'owie zazwyczaj chodzą też na komendzie /inv i sprawdzają ; )

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

siema to ja dodam coś od siebie

HackSheld automatycznie wykrywa fish boty i automatycznie banuje , nawet nie dostaniecie powiadomienia na emeil o blokadzie

na tym zwykłym fb to odrazu praktycznie wyłapie

a na modzie fb jest bardziej bezpieczniejszy ale i tak od czasu do czasu wyłapie

najlepiej nie łowic na botach xD

08945921259705007813.png

Opublikowano

A czy możliwe jest usunięcie funkcji odp. za automatyczne bany? Ewentualnie wprowadzenie losowej czynności, która przerywała by łowienie, np. użycie skilla/potka etc.?

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

Boty nie wysyłają informacji do GM-a :D

Poprostu GM chodzi po plazy i miejscach gdzie lowia ludzie i pisze do nich na chacie. Jesli nie odpisze po jakims czasie, a dalej bedzie łowic lapie bana :)

Kocham Pomagać ludzią w grze i na forach.

Nie interesuja mnie +/-

etinpl1309962255u15607.jpg

Opublikowano

Mógł Cię ktoś zgłosić na forum albo skontaktować się z administracją , różnie tak bywa , ravia.eu patrz jak tam isamu i jego ekipa pilnują serwa , to jest serwer.

5xap3w.jpg

Opublikowano

Dla prywatnych serwerów to szkoda robić takie zabezpieczenia, tutaj raczej kamer ma na myśli wersję globalną.

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

HackShield pod względem banowania fishbota z kamera działa perfekcyjnie, kolejną postać wyłapał.

Opublikowano

Potalem się GM na jakiej zasadzie banuja. On odpisal ze 30lvl mogą łowic max 2 godziny tym wiekszy lvl tym wiecej godzin mozesz siedziec :)

Mało prawdopodobne, bana dostałem 2x po dłuższym okresie czasu.

Opublikowano

Raz przełożyłem drop, a po 5min był ban z AH, fart a z drugiej strony utrata konta ^^ Na dłuższą metę jest to monotonne. Zastanawiam się jak FB działa w M2Bob? Również tak szybko wyłapuje bany? A może twórcy znaleźli rozwiązanie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...