Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ping

malejpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie swego czasu mam pewien problem ponieważ mam często pingi po 100-200 generalnie wbijam na serwer obojętnie jaki i mam pingi 60-80 a po ok 1 minucie nagle rosną próbowałem wszystkiego (bynajmniej wszystko co znalazłem od 2h ... Coś tam pomagało o ok 50 msc spadł ping, ale dalej są lagi :/)A że tu są ''specjaliści'' to kieruję do was pytanie.Z góry proszę o nie pisanie typu ''Kup nowego neta'' bo to wykluczam gdybym miał kasę odrazu bym to zrobił to naturalne.Tak w ogóle polecacie multimedie czy może jakichś innych dostawców? ^^

Za pomoc daje +

Opublikowano

1.Jakiego masz neta?

2.Jeżeli serwer jest jakiś ruski to się proszę nie dziwić.

3.Jeżeli serwer ma w cholerę wgranych pluginów/modów to też się nie dziw, że masz taki ping.

4.Jeżeli admini są nie ogarnięci i bardzo lubią się bawić w przywoływanie rzeczy itd. to też się nie dziw.

Jeżeli żadna z tych możliwości to zrestartuj router, sprawdź czy Ci antyvirus czegoś nie blokuje/nie ściąga i czy Ci ktoś nie zasysa internetu.

Opublikowano

1.Mam internet głównie z multimedii 100 mb/s jest on ''blokowy'' i korzysta z niego trzy osoby (wraz ze mną) a jest sześć mieszkań więc dwie osoby i ja jednakże ostatnio składaliśmy się na lepszy internet i jednak nie wiele to dało.

2.Polski server NoCrit :]

3.To co u góry ludzie maja nawet pingi po 5 największy jaki widziałem u ludzi to z 60 ping...

4.Admini prawie nie grają -_-

Jeśli chcesz się czegoś więcej dowiedzieć o moim necie to dopiszę chciałbym wspomnieć że dzisiaj jak i CAŁY CZAS od godziny około 14-30 do 15 mam pingi po 40 potem wzrasta po 10 co pare min to na tyle Pozdro :]

Opublikowano

Skoro dzielisz internet na kilka osób to bardzo możliwe, że ktoś w tym czasie, w którym Ty grasz zaczyna coś ściągać/grzebać na necie - przez to masz duże pingi.

Nie sugeruj się tym, że ludzie mają pingi 1 lub 5 bo to można zrobić komendą (cl_cmdrate +66).

Jeżeli to nie Twoi sąsiedzi to nie mam pomysłu.

Opublikowano

Szczerze mówiąc może ponieważ jeden z sąsiadów często przebywa na komputerze i gra w ten shit (Metin2) i coś tam mu się może aktualizuję :/ Czyli co raczej innego wyjścia nie ma jak własny internet?

Opublikowano

No raczej nie ma, ale metin nie powinien tyle internetu zżerać, także wątpię żeby to od tego było, no chyba że jakieś aktualizacje, clienty itd. mu się ściągają do metina.

Ogółem mówiąc najlepszym wyjściem byłoby kupienie swojego, nie dzielonego na nikogo internetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...