Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

13 gb ramu ile slotów?

Zaxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyliczanie liczby slotów na podstawie samego RAMu jest objawem czystej niewiedzy jak działają serwery Minecrafta.

Stawiacie małe serwerki na shared hostingach, które mają po max 50 slotów a się później wypowiadacie.

Podaj jaki masz procesor to mogę określić ile slotów się *da* postawić na takiej maszynie jeżeli będziesz miał naprawdę dobrą optymalizację.

Stawianie serwerów na kimsufi i7 920 bo dużo ramuf for the win, lulz.

~ Cubix

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

1. 10x? Masz 5 procesorów po 2 rdzenie, czy co? Lulz ;)

2. Podaj *dokładny* model procesora

3. Będziesz miał problemy na IO na tych dyskach, powyżej 100 slotów bez SSD bym się nie pakował w ogóle

~ Cubix

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Informacje o procesorze: http://ark.intel.com/products/40200/Intel-Xeon-Processor-E5520-8M-Cache-2_26-GHz-5_86-GTs-Intel-QPI

On ma 2.26 GHz normalnie, do 2.53 w turbo, ale tyle nie wyciągniesz na jakiś VPS, bo inne procesy też używają tego procesora.

Do tego to stara architektura Nehalem, procesor jest z 2009 roku.

Na cpubenchmark.net ma tylko 5,866 punktów.

Pod skkfa jest 2x mocniejszy procesor + szybkie SSD w RAID i powyżej 225 slotów nie daje rady tego stabilnie skalować (jest sam na maszynie).

Daję jakieś 150 slotów jako absolutne maksimum ;-)

Opublikowano

No u was to inaczej-stawiacie na kompach z nasa serwery ktore daja wam zyski, a serwery mniejsze ''prywatne'' 3-50 slotów macie w dupie i ciągle miałem lagi, na odp z supportu można było czekać do paru dni...

Wczoraj dla testu wbiło 30 osób dałem 3gb ramu-lagów nie było.

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

"Serwery z nasa"? :D

Mówimy o skalowaniu jednego Bukkita na ponad 100 slotów -> tutaj jest różnica, zapotrzebowanie na takim serwerze rośnie kwadratowo.

Jeśli masz problem na małym serwerze to w każdym przypadku jest on przeciążony pluginami.

Potem takie pluginy dodatkowo wysyłają tyle błędów na konsolę, że tworzą plik logu o rozmiarze kilku GB w przeciągu 10 minut, chyba nie muszę mówić, jak bardzo zużywa to zasoby serwera użytkownika ;)

Na każdego e-maila odpowiadamy maksymalnie w przeciągu 24 godzin.

Przy 30 osobach nie jesteś cpu-bound (ograniczony przez wydajność procesora).

Próbuj dalej, tylko nie rozczaruj się, że serwer nie utrzyma tych "150 slotów na luzie" jak tu niektórzy Ci podpowiadali ;)

Opublikowano

Będzie około 150 bez lagów. Możesz próbować więcej tak jak proponują upy ale mogą pojawić się lagi.

Opublikowano

Nie ważnę jaki hosting ważne że podałem wam maszynę net 100/100.

Co do wypowiedzi craftserv, serwer mial 5 pluginow pex essencials world edit/guard i vanish ...

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Nie ważnę jaki hosting ważne że podałem wam maszynę net 100/100.

Co do wypowiedzi craftserv, serwer mial 5 pluginow pex essencials world edit/guard i vanish ...

Nadal nie rozumiem, dlaczego porównujesz śmieszne obciążenie 30 osobami do 200 online ;)

Serwer się zupełnie inaczej zachowuje powyżej 100-120 osób.

BTW. Craftserve, tam jest E na koncu

~ Cubix

Opublikowano

Oczywiscie serwer zachowuje sie inaczej z 100+ osobami.

Na zwyklym craftbukkicie nie da rady, ale na craftbukkicie zoptymalizowanym (malo znany w polsce) z dosyc wydajna konfiguracja.

Z tylko najpotrzebniejszymi pluginami lub kawalkami pluginow.

Skryptem na usuwanie server.log-a

Gratis nolagg, ograniczona mapa, wyrenderowana mapa na full.

PS. Pisane na klawiaturze z ps3, wiec bez polskich znakow. Przepraszam

Opublikowano

Ja mówię 250slotów, ale jak bedziwe naprawde mało9 pluginów :)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...