Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Smart Casting

Things

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wszystkich chciał bym wa przedstawić jedną z najpotrzebniejszych rzeczy w tej grze czyli smart casty. Dużo ludzi pomyśli że to jest nie potrzebne ale 70% ludzi o tym nigdy nie wie co im na pewno pomoże.

1350332362-U284874.jpg

Klasycznie wygląda tak .

1350332407-U284874.jpg

A powinno wyglądać tak

Ogólnie smart casty to brak tych obwódek wszystkie skille działają jak flash czyli niema tych niebieskich kółek.

Przydaje się to na to że combo tra ok 1,5 secundy bez smart casta a z poniżej 1

Ok więc życzę powodzenia :)

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Kto o tym nie wiedział ? Kto o tym nie wie ? Jakie 70% ? Czemu po polsku opcje ?

Za dużo się nie rozpisałeś, lepiej nasmaruj jeszcze jak to ustawić (czyli na smart wcisnąć Q>W>E>R>D>F a na normalne castowanie Shift+skill).

Hhh, cofamy się w rozwoju.

Opublikowano

Ja się zaliczam do 70% tych osób, ponieważ nie wiedziałem o tym. Gram długo w lola ale nigdy takimi rzeczami się nie interesowałem/interesuje i chyba interesować nie będę więc dla mnie to dobry poradnik :> taki gadanie, że oooaaaa kto o tym nie wiedział to zachowaj dla siebie. Like :)

E6c9g1v.gif

Opublikowano

nie rozumiem o co w tym chodzi ? :D

Standardowo rzucenie skilla wyglada tak: Q -> najechanie kursorem na cel -> klikniecie mysza.

Tak samo kazdy inny skill.

Smartcast to cos takiego ze po kliknieciu np Q, skill automatycznie zostanie rzucony w miejsce gdzie znajduje sie kursor, bez potwierdzania LPM.

Opublikowano

Fajne :) Wiedziałem, że coś takiego w opcjach jest itp. ale nie wiedziałem, że można zrobić takie "półautomatyczne" rzucanie skilli. Like :)

Opublikowano

@ w up jest jak dodać summoner spells jak się przypatrzysz ale jeszcze to opiszę

D. 1-czar przywoływacza - Zmieniamy na Inteligentne użycie rzuć czar na

F. 2-czar przywoływacza - Zmieniamy na Inteligentne użycie rzuć czar na

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Gdyby gracze uczyli się grać od razu na smartcastach a nie z range etc. skill naszych graczy pewnie by wzrósł.

Smartcasty to bardzo fajna rzecz, oczywiście jeżeli ktoś ma 5fpsa to mu nic to nie zmieni:D

Pozwala zrobić kombosa w bardzo krótkim czasie, genialne pod anke/malze itd. dla postaci z burstem.

Po angielsku normalnie jest to nazwane smart-cast, jednak najłatwiej bd wam znaleźć shift + q/w/e/r i wymienić na samo q/w/e/r.

Pomimo schludności, poradnika takiego nie było a może część graczy to oświeci dlatego daje like (dawny +;d).

@Down: Bez smarcastów też nie dochodzą tak często jak mówisz bo reakcje graczy są opóźnione...

Poza tym zanim gracze zaczną grać leesin'ami etc. to już będą w miarę ogarniać range na oko.

Tak samo jest z kamerą na y, dużo graczy gra na takiej kamerze która chodzi za nim, może w tym wypadku powiesz że nie chcesz widzieć więcej graczy używających "wolnej kamery" bo potem nie potrafią kliknąć spacji by looknąć na swoją postać?

Gdyby gracze grali na smartacastach od 0, wyuczyli by się tych range na pamięć... Więc nie gadaj mi takich farmazonów że nie będą trafiać.

League of Legends

Opublikowano

Gdyby gracze uczyli się grać od razu na smartcastach a nie z range etc. skill naszych graczy pewnie by wzrósł.

No nie sądzę, nie chciałbym widzieć nowych lee sinów których skilshoty nie dochodzą do przeciwnika na żylecie -.-

Opublikowano

Ja smartcasty włączam na postacie na które jest to potrzebne np. morgana i jej E no i co uciekam i zanim kliknę to już padnę, ale o tutku, moim zdaniem słabo opisane te screeny zwierają różne opcje a powinno być to samo, dodaj po ang. tyle ode mnie

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...