Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję - Grafik 2D - Mistroe

Mistroe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukujemy grafika 2D do projektu gry przeglądarkowej, który mógłby wykonać nieodpłatnie na początek layout. Team składa się z dwóch osób, które same finansują serwer/domenę. Projekt Mistroe jest aktualnie non-profit, aczkolwiek zakładamy jego komercjalizację w dalszej przyszłości. Jako początkujący twórcy poszukujemy równie początkującego grafika, który chciałby sprawdzić swoje umiejętności i kształcić się razem z nami. Wszystkie osoby chętne, proszone są o kontakt przez PW lub e-mail: [email protected]

Zespół Mistroe

//Dziękuję za zainteresowanie tematem, osoba spełniająca nasze oczekiwania w 100% już została wybrana. Moderację proszę o zamknięcie tematu

Opublikowano

Mamy nadzieję, że uda nam się kogoś znaleźć, niestety osoby z którym współpracowaliśmy do tej pory, nie sprawdziły się i stąd pomysł na takie ogłoszenie.

Jeżeli chodzi o grę, będzie to tekstowe mmo w przeglądarce, które najłatwiej porównać do takich produkcji jak Gladiatus, Tantoh, Shakes&Fidget. Jednak my skupimy się na mechanikach jakie rzadko można spotkać w grach przeglądarkowych - możliwości wyboru i craftignu. W świecie Mistroe wszechobecna jest magia, każdy z graczy jest magiem i stale używa swojej mocy, może zostać wojownikiem - magiem bitewnym i toczyć walki na arenach, może zostać kowalem i craftować oraz enchantować przedmioty, może zostać zielarzem dzięki czemu zajmie się produkcją magicznych mikstur, rolnikiem, spellcrafterem (tworzyć czary które ułatwiają codziennie życie, ale również walkę na arenach) czy też kupcem. Pełnia wyboru. Gra jest również tak tworzona, aby jeden człowiek nie mógł zajmować się tym wszystkim naraz, co sprawia że gracze muszą wymieniać się usługami i pomagać sobie wzajemnie. To ogólny opis, mam nadzieję że wyczerpałem pytanie

Opublikowano

Główna grafika to tak na prawdę layout, buttony, ew. obrazki itp. Opierać będziemy się na historii jaką zawrzemy w tym świecie, ale potrzebujemy osoby, która nada projektowi ciekawy styl i wygląd. Jak wiemy pierwsze wrażenie jest bardzo istotne, a ponieważ serce naszej gry to opowieść i wybory gracza, musimy go najpierw jakoś do tego przekonać - ściana czarnego tekstu i białe tło w tym nie pomagają.

Opublikowano

Przepraszam, że nie jest związana z głównym tematem tego postu.

Chciał bym zapytać czy można śledzić wasze poczynanie, proces rozwoju gry. Myślę, że może być ona bardzo ciekawa.

Kiedy planujecie udostępnić ją dla graczy.

Opublikowano

@Web Kam

Dzięki za zainteresowanie. Oczywiście, że będzie można śledzić nasze postępy. Sam jestem wielkim fanem gier niezależnych oraz tzw. Open-Dev, czyli różnych dev-dairy (pamiętniki twórców) czy blogów gdzie można przeczytać o procesie twórczym. Gdzie każdego dnia widzimy nową notkę "udało nam się zrobić to i to, do fazy beta pozostało 100 dni!" Jednym z założeń które postawiłem sobie, było stworzenie nie tyle Open-devu taki jak go znamy (czyli film raz na miesiąc) ale codzienne-cotygodniowe artykuły o tym co zrobiliśmy, planujemy oraz robimy. Ponadto jako, że miałem małą przygodę z YouTube, również tam będziemy zamieszczać filmy, w który omawianie będą poszczególne segmenty gry i na pewno znajdzie się tam sporo ciekawych materiałów, które pozwolą nam na uzyskanie community jeszcze przed startem gry. Gdzie można będzie to zobaczyć? Gdy wykonany zostanie layout, wystartujemy ze stroną mistroe.pl gdzie znajdą się początkowo jedynie artykuły (nie tylko związane z Mistroe, ale również z innymi grami indie), ale nie jestem w stanie Ci powiedzieć kiedy to nastąpi. Jeżeli chcesz dostać wiadomość gdy ruszymy ze stroną, wyślij swój e-mail na pw lub [email protected], a poinformuję Cię o tym.

//Dziękuję za zainteresowanie tematem, osoba spełniająca nasze oczekiwania w 100% już została wybrana. Moderację proszę o zamknięcie tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...