Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program dodający hasło na folder.

Cooleka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Szukam skryptu, bądź parę linijek kodu, dzięki któremu mógł bym nadać hasło na folder.

Program mógł by działać na zasadzie, że po włączeniu wpisuję nazwe folderu i jakie chce hasło, po czym tworzy się program z konsola i folder. Po włączeniu konsoli jest zapytanie czy zablokowac? Y/N , klikamy "Y". Po następnym włączeniu jest podaj hasło do odblokowania. i podajemy hasło :)

PS: szukam samej treści programu z konsolą, gdyż w miare umiem zrobić generator programów, lecz możecie ułatwić mi sytuację.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ja go nie używałem ale słyszałem że jest spoko. Tutaj masz mały tutorial :

http://www.youtube.com/watch?v=7CVxRvri0Ds

To jest tutorial do chowania plików w zdjęciach chyba zaraz znajde do haseł.

Na gg Ci pomogę.

Kappa.

Opublikowano
File.SetAttributes("C:\Trololo", FileAttributes.Hidden)

Opublikowano

ale tez mi chodzilo zeby bylo na haslo tzn haslo moge zrobic tak zeby bylo np: Podaj hasło i będzie przez if costam else msg ("...") ???

File.SetAttributes("C:\Trololo", FileAttributes.Hidden)

Mogę to zrobić tak:

File.SetAttributes("textbox1.text", FileAttributes.Hidden)

1377774857-U369478.png

Opublikowano
If textBox1.Text.Equals("TajneHaslo") Then File.SetAttribute(textBox2.Text, FileAttributes.Hidden)

Opublikowano

i pokazal go

Miszczu jestes wielki ^^

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       If TextBox1.Text.Equals("TajneHaslo") Then File.SetAttribute(TextBox2.Text, FileAttribute.Hidden)
   End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

End Sub

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
       Dictionary.Create(TextBox3.Text)
   End Sub
End Class

Błąd mi wyskakuje

1377774857-U369478.png

Opublikowano

i pokazal go

Miszczu jestes wielki ^^

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
If TextBox1.Text.Equals("TajneHaslo") Then File.SetAttribute(TextBox2.Text, FileAttribute.Hidden)
End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

End Sub

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
Dictionary.Create(TextBox3.Text)
End Sub
End Class

Błąd mi wyskakuje

Na górze

Imports System.IO

i sprawdź pisownię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...