Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedyś forum a dziś :) Pytania i pomysły

SebuśPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początku tematu proszę o nie wypowiadanie się osób co nie mają pojęcia o czym piszą :)

1.

Dlaczego projekt www.mpcexpress.pl upadł ? z tego co wiem cieszył się dość dużą popularnością :)

2.

Dlaczego dział Black Market został skasowany ? Na innych forach jest handel i jakoś żyją ;)

3.

Czy domena www.mpcexpress.pl jest nadal w twoim posiadaniu kokoszu ?

4.

Kiedyś była akcja że jak ktoś wysłał na twoje konto pieniądze to dostawał plakietkę Sponsora czy to nadal aktualne ?

Jeżeli na te dane wyślę kasę z moim nickiem dostanę Sponsora ?:P

03 1140 2004 0000 3602 1462 8326
Marcin Jaśniaczyk
ul. Kasztelańska 13/31
51-200 Wrocław

5.

Co się stało z gamio.pl jak się wchodzi na tą stronę to pisze że tam coś robią czy jakoś tak czy to nadal projekt forum czy ktoś kupił domenę ?

6.

Co się stało z tematem ze zdjęciami ? nie mogę go odnaleźć :P tutaj kilka okazów :) ( jeżeli ktoś nie wyraża zgody na to zdjęcie proszę pisać i je usunę ale i tak kiedyś ono tu było :)

1350250150-U702704.jpg

1350250147-U702704.jpg

1350250158-U702704.jpg

1350250164-U702704.jpeg

1350250168-U702704.jpg

1350250145-U702704.jpeg

1350250174-U702704.jpg

Miałem jeszcze daro na pomoście ale nie wiem czy to on ;)

1350250686-U702704.png

To tyle czekam na sensowne wypowiedzi :) Proszę was bez hejtowania/trollowania i stanu umysłu gimbaza

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

1. Z tego co pamiętam to nie do końca upadł, ale został zniszczony przez debilny jeden podcast, przez którego parę osób ucierpiało :). A po drugie Fifol brak czasu :P.

2. Makin mi mówił, że za dużo oszustów było (tak przynajmniej pamiętam)

3. Nie wiem

4. Nie wiem, po drugie adres i tak dane są niewłaściwe.

5. Projekt Gamio upadł, a czy domena jest ciągle kokosza to już nie wiem.

6. Za dużo hejterów tam było i trafił do kosza. Reaktywacji tego raczej nie planujemy. Po drugie dochodziło potem do głupich przeróbek tychże zdjęć.

1334497071-U17330.png

Opublikowano
4.

Kiedyś była akcja że jak ktoś wysłał na twoje konto pieniądze to dostawał plakietkę Sponsora czy to nadal aktualne ?

Jeżeli na te dane wyślę kasę z moim nickiem dostanę Sponsora ?

Była to jednorazowa akcja z powodu małych problemów finansowych kokosza. Prosili po prostu o małe wsparcie użytkowników mpc, a w nagrodę dawał w/w plakietkę. Nie jest i nie będzie takie coś wprowadzone na stałe.

Opublikowano

1. Z tego co pamiętam to nie do końca upadł, ale został zniszczony przez debilny jeden podcast, przez którego parę osób ucierpiało :). A po drugie Fifol brak czasu :P.

2. Makin mi mówił, że za dużo oszustów było (tak przynajmniej pamiętam)

3. Nie wiem

4. Nie wiem, po drugie adres i tak dane są niewłaściwe.

5. Projekt Gamio upadł, a czy domena jest ciągle kokosza to już nie wiem.

6. Za dużo hejterów tam było i trafił do kosza. Reaktywacji tego raczej nie planujemy. Po drugie dochodziło potem do głupich przeróbek tychże zdjęć.

Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Ale nadal nie wiem dlaczego Gamio upadło :P

A co do oszustw to normalne :) to jest internet :) Ale inne fora dużo większe sobie radzą z tym jakoś :P wymagania np aukcja allegro i tp ;)

Co do danych kokosza to imie jest prawdziwe :D i tak do przelewu najważniejszy jest numer konta :)

Była to jednorazowa akcja z powodu małych problemów finansowych kokosza. Prosili po prostu o małe wsparcie użytkowników mpc, a w nagrodę dawał w/w plakietkę. Nie jest i nie będzie takie coś wprowadzone na stałe.

Wredna ale nie tak dawno też forum borykało się z problemami finansowymi i nie było niestety takiej akcji :)

Opublikowano

rozumiem że na black markecie ludzie oszukiwali ale dlaczego jest zakaz handlu w działach mmorpg oraz tf2 przecież takie gry mają bezpieczny system wymiany

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Sytuacja nie była aż tak poważna, by angażować w nią użytkowników ;-) kokosz trzyma rękę na pulsie.

Tak tak a miał forum zamykać ;)

rozumiem że na black markecie ludzie oszukiwali ale dlaczego jest zakaz handlu w działach mmorpg oraz tf2 przecież takie gry mają bezpieczny system wymiany

O tym samym pomyślałem :)

Forum jest dla userow a nie uderzy do kokosza i jak widać forum śmiga 6 lat więc jest to raczej niepotrzebne.

I kto to mówi...

To jest tylko sugestia ;) A zmiany są potrzebne

Opublikowano

Kokosz sam zdecyduje czy będzie potrzebować pomocy.

Co do tego "zamknięcia" forum, z tego co pamiętam przyczyna była troszkę inna ;). O pieniądze na forum się nie martw.

Zastanawia mnie jedno, czemu taka nagła chęć pomocy :P? Większość marudzi, że są reklamy i te adblocki, a widzisz po coś są te reklamy. Wystarczy, że one są i stać kokosza na utrzymanie dedyka. Uwierz mi nie małe są koszta tego utrzymania ;P.

Black Market raczej nie wróci, bo to było po prostu miejsce dla oszustów. Niestety IP.B nie posiada takiej jednej funkcji jak vbulletin :/.

Na tą chwilę tą koncepcję odrzucamy :).

Co do słów Zav to jest prawda :). Korzystanie z forum jest całkowicie darmowe i możecie wszystkie działy przeglądać i udzielać się. Wystarczy przestrzegać regulaminów i nie ma żadnych problemów. Pewnie zaraz będzie mnie po tych słowach jechać. Ale sami się łudzicie, że może dojść do jakiś "przewrotów", ale tak się nie stanie :P. Róbcie wszystko zgodnie z regulaminami, a będzie all w porządku :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Ja tylko nie rozumiem zablokowania adblocka. Nie chce mi się szukać czy w regulaminie jest taki punkt czy nie ale banować za adblocka pod powodem 'działanie na szkode forum' to jest nie do pomyślenia. Działać na szkode forum może daro hackując moją lodówkę, ale używanie adblocka to trochę dziwne jest. Wiem, wiem. Reklamy = kasa. Brak reklamy = brak kasy = brak forum. Skoro ktoś sam dobrowolnie chce wpłacić kasę to czemu ktoś nie chce? Wiadomo jeśli chce bez zobowiązań. Nie hejtować, plox.

Co do black marketu to jestem na nie, bo przecież ktoś kogoś okradnie i będą mieli pretensje do kokosza ludzie. Zbędny pomysł.

Chciałbym aby wróciła gazeta MPC, w pliku pdf fajny pomysł to był :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ja tylko nie rozumiem zablokowania adblocka. Nie chce mi się szukać czy w regulaminie jest taki punkt czy nie ale banować za adblocka pod powodem 'działanie na szkode forum' to jest nie do pomyślenia. Działać na szkode forum może daro hackując moją lodówkę, ale używanie adblocka to trochę dziwne jest. Wiem, wiem. Reklamy = kasa. Brak reklamy = brak kasy = brak forum. Skoro ktoś sam dobrowolnie chce wpłacić kasę to czemu ktoś nie chce? Wiadomo jeśli chce bez zobowiązań. Nie hejtować, plox.

Co do black marketu to jestem na nie, bo przecież ktoś kogoś okradnie i będą mieli pretensje do kokosza ludzie. Zbędny pomysł.

Chciałbym aby wróciła gazeta MPC, w pliku pdf fajny pomysł to był :)

Gazetka myła trochę nudna bo za bardzo naciskana przez administracje :) Podcasty były lepsze wywiady i tp :P

A co do AdBlocka to sam do dziś nie rozumie tamtej sytuacji :P

Też mnie to dziwi dlaczego nie chcą kasy :/

Kokosz sam zdecyduje czy będzie potrzebować pomocy.

Co do tego "zamknięcia" forum, z tego co pamiętam przyczyna była troszkę inna ;). O pieniądze na forum się nie martw.

Zastanawia mnie jedno, czemu taka nagła chęć pomocy :P? Większość marudzi, że są reklamy i te adblocki, a widzisz po coś są te reklamy. Wystarczy, że one są i stać kokosza na utrzymanie dedyka. Uwierz mi nie małe są koszta tego utrzymania ;P.

Black Market raczej nie wróci, bo to było po prostu miejsce dla oszustów. Niestety IP.B nie posiada takiej jednej funkcji jak vbulletin :/.

Na tą chwilę tą koncepcję odrzucamy :).

Co do słów Zav to jest prawda :). Korzystanie z forum jest całkowicie darmowe i możecie wszystkie działy przeglądać i udzielać się. Wystarczy przestrzegać regulaminów i nie ma żadnych problemów. Pewnie zaraz będzie mnie po tych słowach jechać. Ale sami się łudzicie, że może dojść do jakiś "przewrotów", ale tak się nie stanie :P. Róbcie wszystko zgodnie z regulaminami, a będzie all w porządku :).

No wiem wiem że troche inna przyczyna ale coś o kasę szło bo później cała szopka z AdBlockiem :)

Czemu taka chęć pomocy ? Kiedyś na forum dużo pomagałem bardzo dużo jeszcze za czasów jak Mu Online było popularne a teraz nic tylko wkurwiam ludzi :) A trochę grosza na utrzymanie to taka rekompensata :P

Ja ją blokuję ze względu na to że jest na górze strony i muszę przesuwać i tp ;) Nie mam za szybkiego internetu a ona też trochę waży i spowalnia wczytywanie strony :)

Poważnie ? :D Nie wiedziałem :D

Można by zrobić regulamin że tylko Aukcje i tp.

Nie chodzi mi o to by coś sprzedać ale dużo osób leci z banem za handel :)

Jakie przewroty ? :P Chodzi ci o bunty "gimnazjalistów" ? To jest czasami zabawne :P

Aktualnie nie ma RMCF w team ale bym ci coś napisał na temat regulaminu :) By go nie do końca znamy bo ten Aktualny jest trochę stary :) I wy (administracja) trochę na innych zasadach banujecie :)

Sorki że tak kolorowo ale inaczej bym nie napisał tak jak chciałem :P

9itzdm.jpg

Jest takie coś ? :O Musiałem wyłączyć Emotki przez to :P

Opublikowano

Kaś, wiem co mówie ;). Jeszcze jak sam byłem w teamie to uczestniczyłem w zrzucie na serwer. Nie było to obowiązkowe, to była jedynie dobra wola modków i innych trybów moderacyjnych w teamie. Jak widać - forum stoi, nie ma już takich problemów z działaniem jak było kiedyś. Wszytko cacy, więc nie ma po co rozdmuchiwać tematu :).

Co do handlu gier online - też jestem za tym, by nie przywracać Black Marketu. Nie we wszystkich grach możesz swobodnie handlować przedmiotami, często zdarzają się oszustwa. Od tego masz allegro/ebaya, a forum masz od tabu i spędzania wolnego czasu :>

Z tego co pamiętam to MPC nigdy nie miało zarabiać na smsach/przelewach userów i wątpie, by to się zmieniło.

@edit

hohohoho, niehejtujący Zavetti :D

Opublikowano

Co do black marketu, na tych forach zreguły obowiązuje zasada pośrednika, ktoś zaufany na forum, z administracji lub user.

Dzięki temu nie ma żadnych oszustw, dlaczego nie wprowadzic takiej zasady tutaj?

Opublikowano

Jakby był dział Black Market to Globale i Adminy byli by zadręczani, że "ten oszukał tego, a tamten tamtego". Na innych forach może jest takie coś, ale to jest zbędne. ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Jakby był dział Black Market to Globale i Adminy byli by zadręczani

I tak nic prawie nie robią ;)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

I tak nic prawie nie robią ;)

Skąd wiesz, że nic nie robią? Admini i Gm robią tyle, że to się w pale nie mieści, jedni bardziej skupiają się na raportach, a drudzy na sprawach techniczym forum. Na przyszłość, jak nie masz pewności to nie pisz zbędnych postów ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Skąd wiesz, że nic nie robią? Admini i Gm robią tyle, że to się w pale nie mieści, jedni bardziej skupiają się na raportach, a drudzy na sprawach techniczym forum. Na przyszłość, jak nie masz pewności to nie pisz zbędnych postów ;)

Kolego, takie uwagi to nie do mnie ;)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...