Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][Mod-Macro/Keybind][1.3.2]Skracanie komend i nie tylko !

DawidHard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

keybindmod.png

Czy kiedyś znudziło Ci się odpisywanie graczom te same odpowiedzi ? Chciałbyś/Chciałabyś, aby klikając 1 klawisz wykonać 10 komend, jedna po drugiej? Marzysz, aby komendy stały się łatwiejsze, krótsze? Jest na to sposób, nie od dziś ! Prosty w obsłudze Mod pod wersję 1.3.2 jest do tego stworzony !

1.Pobranie i Instalacja

1. Wejdź w ten link:

http://www.minecraftforum.net/topic/467504-132-macro-keybind-mod-093-and-liteloader-for-132/

2.Kliknij w te 2 obrazki na tej stronie:

dow1.png

dow2h.png

3. Zapisz te 2 pliki na Dysku.

4. Otwórz plik "liteloader_1.3.2.rar" za pomocą WinRar.

5. Wejdź kolejno w: Start->Uruchom->W Uruchom wpisz: %appdata% ->Wejdź w folder ".minecraft" ->Wejdź w folder "bin" -> Otwórz plik "minecraft.jar" za pomocą programu WinRar -> usuń folder "META-INF" -> Przerzuć pliki z "liteloader_1.3.2.rar" do "minecraft.jar" -> Zapisz Wszystko.

6. W folderze ".minecraft" powinien być folder "mods" jeśli go nie ma to go stwórz pod nazwą "mods".

7. Plik "mod_macros_0.9.3_for_1.3.2.litemod" przerzuć do folderu "mods".

8. Zapisz wszystko i odpal minecrafta.

2. Użytkowanie:

Widok interfejsu Modyfikacji:

- aby utworzyć klawisz makra kliknij na niego myszką np. F2

20121014203714.png

Powinno pojawić się nam takie coś:

- możemy tam ustawić jakie komendy mają być po koleji, tu jest pokazany przykład z /give Gracz 123|/give Gracz 456, czyli że Gracz o nicku "Gracz" dostanie lampę i później dostanie item o ID - 456 za pomocą tylko jednego klawisza, w tym przypadku będzie to F2

- możemy ustawić skrypty do np. robienia działek

20121014203730.png

Gdy klikniemy w zakładkę "Status Klawisza" ujawni się nam to okienko:

- możemy tu ustawiać różne funkcje naciśniętych, przytrzymanych i upuszczonych klawiszy

20121014203728.png

Okey, wróćmy do naszego głównego menu z klawiszami i kliknijmy w to co pokazane jest na obrazku poniżej:

kurrrrrrrrrr.pngPowinniśmy zobaczyć takie coś:

- gdy na to klikniemy możemy tam wpisać co chcemy, a to będzie się nam wyświetlało przy różnych czynnościach np. wejście do gry.

20121014203749999999999.png

Aby włączyć okno Modyfikacji klikamy klawisz "~" (domyślny), aby wyłączyć- klawisz lewy "ctrl" (domyślny)

Download:

http://www.minecraftforum.net/topic/467504-132-macro-keybind-mod-093-and-liteloader-for-132/

Wszelkie pytanie, problemy, sugestie składamy w odpowiedziach.

DawidHard

? 2012 DawidHard. All rights reserved.

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

A może powiesz jak wyświetlić tej interfejs macra?

Kiedyś go widziałem a teraz nie może się wyświetlić

Opublikowano

@up

to wiem ale jak to zrobię to jest tylko najniższa linijka a reszta już nie chcę się pokazać.

Musiałem usunąć wszystkie ustawienia [wyczyściłem folder macro w folderze mods]

by działało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...