Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] wylacza kompa przy lolu

Mroziak ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie się przegrzewa. Propozycja to sprawdzić temperaturę. Czy to serio jakiś wielki problem?

Grasz w jakieś inne gry? Jeśli tak to wyłącza Ci się przy nich komputer?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

nie gram w inne gry bo nie mam czasu. w csa czasem gram jeszcze ale rzadko.

komp sie jeszcze czasem wylacza jak ogladam jakies filmiki

jak sprawdzic tempretature?

Za wysoka.

Opublikowano

[quote name=Mroziak ^^' timestamp='1350243154' post='5412800]

myslisz ze moze to wina lola? kompa mam nowego ze dwa lata ma komunijny

jeżeli komp ma 2 lata to nie powiedziałbym ze można go nazwać nowym heh.jeżeli ma 2 lata to radze go przeczyścić i wymienić pastę pod prockiem i co ważniejsze pastę pod procesorem karty graficznej

ciasteczkOOwy.png

Opublikowano

Miałem ten sam problem i to są cztery najczęstsze powody wyłączania sie kompa:

- Czyszczony wiatrak (jesli komp nie był czyszczony przez 2 lata, obowiązkowo zanies do serwisu)

- Kup Nowy zasilacz (jesli masz laptopa sprawdz czy komputer nie wylacza ci sie nie baterii, wtedy to wina zasilacza, tak było u mnie)

- Bateria (jesli masz laptopa wyjmij baterie i graj na zasilaczu i sprawdz czy ci sie offnie)

- Procesor (Zestresuj komputer do max wydajnosci proc jesli podczas tego eksperymentu ci sie offnie, wymien procesor

TXJBZGl4ZGVfX19ldW5lX19fMjQyX19fTlVMTF9fXzJfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Wyczyść wentylatory w kompie / laptopie. Ostatnio sam tak miałem, lecz kupiłem podkładkę chłodzącą i jakoś zadziało. Nie są drogie, w każdym sklepie komputerowym znajdziesz coś takiego, najlepiej szukaj w media markcie, saturnie.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...