Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna się przegrzewa (HD 4870)

Bum_Cyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kilka dni temu moja karta graficzna odmówiła mi posłuszeństwa i przestała pracować. Przyczyną było to co jest na tym filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=2Tk3cXoaDu0&feature=related

A więc zrobiłem wszystko to co na tym filmiku smażyłem kartę nałożyłem nową pastę termoprzewodzącą (złotą) i wszystko pięknie działa! Tylko jest teraz problem:

- Karta graficzna strasznie mi się grzeje i dochodzi do resetu komputera. Gdy gram w World Of Tanks pogram z 5 minut i komputer się resetuje. Czyściłem komputer z kurzu i nic. Proszę o wypowiedzienie się doświadczonej osoby.

Opublikowano

Może byś tak powiedział jakie temperatury masz tej karty?

BTW

Komputer się nie wyłączy jak przegrzewa się karta to musi być CPU

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Może byś tak powiedział jakie temperatury masz tej karty?

BTW

Komputer się nie wyłączy jak przegrzewa się karta to musi być CPU

Komputer się resetuje. Zaraz dam zrzut temp.
Opublikowano

Napisałem ci że to nie może być wina karty bo płyta główna wyłącza resetuje kompa jak przegrzewa sie CPU nie GPU i jest to tylko w niektórych MOBO

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Napisałem ci że to nie może być wina karty bo płyta główna wyłącza resetuje kompa jak przegrzewa sie CPU nie GPU i jest to tylko w niektórych MOBO

Sprawdzałem to na 100% karta. Włożyłem do komputer hd 6870 i wszystko chodzi normalnie gry się nie resetują wszystko śmiga. Gdy włoże hd 4870 to komputer się resetuje w grach.
Opublikowano

A masz laptopa , czy komputer ? .

Jprd... Widać że doświadczeni ludzie... Taka skrzynka pod nogami którą się włącza do monitora.. to chyba komputer co nie?

Temperatury w spoczynku:

http://imageshack.us/f/337/zedx.png/

Opublikowano

1. Może za dużo pasty nałożyłeś

2. Zdejmij chłodzenie z GPU i załóż je ponownie. Śrubki muszą być przykręcone SOLIDNIE.

Robiłem to 3 razy i nic.
Opublikowano

Programowo wentylator na stale 100% ustaw i zobacz czy sie bedzie przegrzewala. Ja mam w swojej kabel przerobiony na koncowke zwykla 3-pin podlaczona do kontrolera obrotow. Jak gram daje na max (~4k obr./min.) i w stresie mam 55-60st.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Karta i tak idzie na sprzedaż. Jest z nią wszystko w porządku tylko się przegrzewa. Karta Była smażona w piekarniku bo artefakty się spierdoliły. Nałożyłem nową paste i jest okej. Jedynym minusem jest że tak się grzeje. Przed smażeniem karta się tak nie przegrzewała. Smażyłem ją w 180c przez 8 minut. Więc to jej nie powinno zaszkodzić.

Mam prośbę wycencie mi tę kartę. Ile mogę za tą karte wziąć? Jest w 100% sprawna tylko się troche grzeje.

Opublikowano

W związku z tym, że karta się nadmiernie grzeje, polecam wystawić na allegro licytację od 130, kup teraz 180, i napisać że karta jest po naprawie w piekarniku, działa tylko bardzo się grzeje. Powtarzam, napisz o tym bo potem ci może reklamacje ktoś zrobić i w ogóle po co problemy.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Bywalec
Opublikowano

Nie wiem, czy za tyle sprzedasz, ja bym ją wystawił za 100 zł i dołożył do lepszej.

Być może to usterka która powstała podczas tworzenia, masz ją na gwarancji?

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...